#GerechtigheidvoorBas Demonstratie voor vermoorde Bas van Wijk op Dam: waar is de gerechtigheid?

#GerechtigheidvoorBas Demonstratie voor vermoorde Bas van Wijk op Dam: waar is de gerechtigheid?

11 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Er is een demonstratie voor de vermoorde Bas van Wijk uit Badhoevedorp aangevraagd, die komende zondag om 12:00 uur op de Dam in Amsterdam moet gaan plaatsvinden. Veel mensen willen laten zien dat ze zich uitspreken tegen het zinloze geweld van de brute daad die afgelopen weekend plaatsvond: de 24-jarige Bas werd doodgeschoten, naar verluidt omdat hij iemand aansprak die een Rolex-horloge wilde stelen.

Ophef
Sindsdien is er de nodige ophef over deze gebeurtenis en is de hashtag #GerechtigheidvoorBas trending op Twitter. Politici en BN’ers zouden te weinig aandacht hebben voor de moord en er worden veel vergelijkingen gemaakt met de moord op George Floyd in Amerika, waar iedereen destijds iets over leek te willen zeggen. Nu blijft het een stuk stiller.

Barbaars
Toch zijn er inmiddels wat bekende personen die zich wel uitspreken. Zo noemt columnist Özcan Akyol het een barbaarse daad en vraagt Geert Wilders hardop af: “WAAR IS DE OPHEF NU??“. Bekijk de video over de mogelijke demonstratie van zondag van NOS Stories onderaan deze pagina.

No Title

WAAR IS DE OPHEF NU??”Een groepje mannen met licht getint uiterlijk had het voorzien op de Rolex van een vriend van Bas. Hij heeft daar iets over gezegd. Afgeslacht, met meerdere kogels in zijn lijf.” #GerechtigheidVoorBas https://t.co/JVCkQoAtie via @telegraaf

Lees ook:  Imam: ‘Nederlandse moslims nemen coronavirus niet serieus! Hoesten expres, maken grappen, raken elkaar aan!’

No Title

Vandaag in het @ADnl opnieuw een keigoede column van @OzcanAkyol! #barbaars Bedankt Özcan je weet ook mijn gedachten altijd zo goed te verwoorden! pic.twitter.com/HnoklQNljY

No Title

“In deze stad komen we voor elkaar op”Nu burgemeester Halsema nog…Geef de @Politie wat ze nodig heeft, maak preventief fouilleren mogelijk en stop met dat gezeur over gevaar voor etnisch profileren pic.twitter.com/NZZ1ZTRJBz

No Title

Vijf kogels, hè. Afgemaakt als een beest. Om niks. De hashtag is #GerechtigheidVoorBas

No Title

No Description

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

Lees ook:  Coronawet druist in tegen grondrechten van burgers Ondoordacht en onverantwoordelijk

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments