#GerechtigheidvoorBas Demonstratie voor vermoorde Bas van Wijk op Dam: waar is de gerechtigheid?

#GerechtigheidvoorBas Demonstratie voor vermoorde Bas van Wijk op Dam: waar is de gerechtigheid?

11 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Er is een demonstratie voor de vermoorde Bas van Wijk uit Badhoevedorp aangevraagd, die komende zondag om 12:00 uur op de Dam in Amsterdam moet gaan plaatsvinden. Veel mensen willen laten zien dat ze zich uitspreken tegen het zinloze geweld van de brute daad die afgelopen weekend plaatsvond: de 24-jarige Bas werd doodgeschoten, naar verluidt omdat hij iemand aansprak die een Rolex-horloge wilde stelen.

Ophef
Sindsdien is er de nodige ophef over deze gebeurtenis en is de hashtag #GerechtigheidvoorBas trending op Twitter. Politici en BN’ers zouden te weinig aandacht hebben voor de moord en er worden veel vergelijkingen gemaakt met de moord op George Floyd in Amerika, waar iedereen destijds iets over leek te willen zeggen. Nu blijft het een stuk stiller.

Barbaars
Toch zijn er inmiddels wat bekende personen die zich wel uitspreken. Zo noemt columnist Özcan Akyol het een barbaarse daad en vraagt Geert Wilders hardop af: “WAAR IS DE OPHEF NU??“. Bekijk de video over de mogelijke demonstratie van zondag van NOS Stories onderaan deze pagina.

No Title

WAAR IS DE OPHEF NU??”Een groepje mannen met licht getint uiterlijk had het voorzien op de Rolex van een vriend van Bas. Hij heeft daar iets over gezegd. Afgeslacht, met meerdere kogels in zijn lijf.” #GerechtigheidVoorBas https://t.co/JVCkQoAtie via @telegraaf

No Title

Vandaag in het @ADnl opnieuw een keigoede column van @OzcanAkyol! #barbaars Bedankt Özcan je weet ook mijn gedachten altijd zo goed te verwoorden! pic.twitter.com/HnoklQNljY

No Title

“In deze stad komen we voor elkaar op”Nu burgemeester Halsema nog…Geef de @Politie wat ze nodig heeft, maak preventief fouilleren mogelijk en stop met dat gezeur over gevaar voor etnisch profileren pic.twitter.com/NZZ1ZTRJBz

No Title

Vijf kogels, hè. Afgemaakt als een beest. Om niks. De hashtag is #GerechtigheidVoorBas

 

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments