Kan wat nu in Spanje met voormalige koning Juan Carlos gebeurt, ook met het Nederlands ‘koningshuis’ gebeuren?

Kan wat nu in Spanje met voormalige koning Juan Carlos gebeurt, ook met het Nederlands ‘koningshuis’ gebeuren?

11 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De voormalige Spaanse (maffia)-koning Juan Carlos is een huisvriend van het Nederlandse ‘koningshuis’. Corruptie en omkoping staan hoog in het vaandel. Uit angst om strafrechtelijk vervolgd te worden is hij Spanje uitgevlucht en is nu gezien in de Verenigde Arabische Emiraten, vermoedelijk op weg naar Nieuw Zeeland. Hij had geheime buitenlandse bankrekeningen waarop o.a. bevriende vorsten uit de Golfstaten geld hadden gestort.

Zelfs zijn vriendin Corinna zu Sayn-Witgenstein werd door hem op € 65 miljoen getracteerd, maar de Spaanse bevolking kreeg geen cent.

Maar hoe zit het eigenlijk met het Nederlandse ‘koningshuis’ ?

Die zijn geen haar beter. Zie nadere info op deze website bij: Waarom mag de ‘koning’ frauderen terwijl mindere fraudeur 3 jaar in gevangenis belandt. En veel belastende informatie lees je bij het artikel De ‘oranjes’ staan € 43.875.104 in het krijt om deze giften alsnog te doen. Pakken zij dan hun biezen naar Argentinië? We zijn de bizarre ontmoeting in 2019 van ‘koningin’ Máxima met de Saoedische kroonprins echt niet vergeten, lees hier:

Woede om ‘bizarre’ ontmoeting Máxima en Saoedische kroonprins

De Tweede Kamerleden Sadet Karabulut (SP), Bram van Ojik (GroenLinks) en Sjoerd Sjoerdsma (D66) vinden het onbegrijpelijk dat koningin Máxima tijdens de G20-top een ontmoeting had met de kroonprins van Saoedi-Arabië. Die wordt door de Verenigde Naties gezien als medeverantwoordelijk voor de moord op journalist Jamal Khashoggi.

Lees ook:  Waarom Koning Willem Alexander, koningin Maxima en Premier Rutte dit liever in de doofpot stoppen

Khashoggi werd in oktober vorig jaar vermoord in het Saoedische consulaat in Istanbul. Zijn lichaam zou na de moord in stukken zijn gezaagd en is nog altijd niet gevonden.

No Title

Organisator volgende G20, rechts op de foto, lijkt sprekend op de man die Khashoggi in stukken liet zagen. https://t.co/tqlocd68Ic

No Title

Wie dit gesprek tussen koningin Maxima en de Saudische kroonprins goedkeurde, begrijpt niks van diplomatie en nog minder van beeldvorming. #khashoggi https://t.co/5Wvt5rL5Ja

‘Overtuigend bewijs tegen Bin Salman’

Ook de VN-rapporteur voor buitengerechtelijke executies, Agnes Callamard, heeft felle kritiek op de ontmoeting van Máxima. In een tweet richt ze zich tot de koningin: “Koningin Máxima, U had een ontmoeting met kroonprins MBS. Ik neem aan dat u de buitengerechtelijke executie van #Kashoggi, het mislukte onderzoek en de gesloten rechtszaak ter sprake gebracht heeft. Ik vertrouw erop dat u op gerechtigheid heeft aangedrongen.”

Vorige week nog presenteerde rapporteur Callamard haar onderzoek over de moord op de Jamal Khashoggi. Volgens haar is er ‘overtuigend’ bewijs dat de kroonprins van Saoedi-Arabië, Mohammed bin Salman, en andere Saoedische invloedrijke personen verantwoordelijk zijn voor de moord.

No Title

Koningin Maxima,U had eenontmoeting met kroonprins MBSIk neem aan dat u de buitengerechtelijke executie van #Kashoggi, het mislukte onderzoek en de gesloten rechtszaak ter sprake gebracht heeft. Ik vertrouw erop dat u op gerechtigheid heeft aangedrongen https://t.co/CulHodc6qD

‘Deze man wil je niet op de thee’

Politiek commentator Frits Wester heeft van de Rijksvoorlichtingsdienst begrepen dat Máxima met de Saoedische kroonprins inderdaad alleen over microkredieten heeft gesproken, waar ze zich als speciaal VN-adviseur voor inzet.

Dat is ook weer niet vreemd. Volgens Wester is ze als koningin niet echt in de positie om over zoiets iets politiek gevoeligs als de moord op de Saoedische journalist te spreken. “Maar daarom zou ik zeggen: vermijd deze man dan even, breng jezelf niet in zo’n kwetsbare positie. Bin Salman wordt in verband gebracht met de dood van Khashoggi, die wil je nu niet op de thee hebben.”

Wester noemt de ontmoeting een diplomatieke blunder. “Máxima had hier nooit in terecht mogen komen. Vreemd dat de Rijksvoorlichtingsdienst of de ambtenaren om Máxima heen haar blijkbaar niet hebben afgeraden om met de Saoedische kroonprins te praten.” Maar, zegt hij ook: “Waar is eigenlijk de politieke antenne van de Oranjes zelf?”

tja corruptie daar is ook ons koningshuis niet vies van¡

Comments

comments