Trump valt protesterende atleten aan, dringt aan op voetbal ondanks bezorgdheid over het coronavirus


De NFL- en universiteitscompetities werken eraan om erachter te komen of er dit najaar een voetbalseizoen kan plaatsvinden.

President Donald Trump zette dinsdag zijn jarenlange aanval op atleten voort die knielen tijdens het volkslied om te protesteren tegen raciale ongelijkheid en politiegeweld. Hij drong er bij de NFL en universiteitsvoetbalcompetities op aan om dit jaar te spelen, ondanks bezorgdheid over het coronavirus – zolang spelers maar voor het volkslied staan.

trumpOp de vraag of hij gelooft dat de NFL volgende maand doorgaat met de geplande seizoensopener, zei Trump tegen Fox Sports Radio dat zijn regering “al het mogelijke” doet om de competitie te helpen.

“Ze willen slecht openen,” zei Trump. “Ik zou dit zeggen: als ze niet voor het volkslied staan, hoop ik dat ze niet openen. Maar behalve dat, zou ik ze graag open zien. … Ze kunnen op andere manieren protesteren. Ze mogen niet protesteren tegen onze vlag of ons land. ”

Trump, die in juni beweerde dat hij ‘een bondgenoot van alle vreedzame demonstranten’ is, heeft sindsdien herhaaldelijk professionele atleten geslagen omdat ze protesteerden tijdens het volkslied – NFL-quarterback Colin Kaepernick nam voor het eerst een knie in 2016. De beweging kwam dit jaar in een stroomversnelling na de moord door de politie op George Floyd in mei en de daaropvolgende landelijke antiracismeprotesten.

Op de openingsdag van MLB vorige maand knielden spelers en coaches ongeveer 20 seconden op het veld voordat het volkslied werd gespeeld. Ongeveer een week later droegen NBA-spelers Black Lives Matter-shirts en knielden ze tijdens het volkslied op de openingsdag van hun competitie.

Trump gaf dinsdag de volksliedprotesten de schuld van de dalende kijkcijfers van de NBA voordat hij sommige spelers aanviel als ‘erg smerig’ en ‘erg dom’.

‘Ik vind het verschrikkelijk voor basketbal. Kijk naar de basketbalbeoordelingen, ‘zei de president. ‘Er was ook iets gruwelijks over de manier waarop de NBA het deed. Dus ik denk dat de NBA in de problemen zit. ”

Hij voegde eraan toe dat hij “het niet leuk vond wat honkbal deed, zelfs maar een klein beetje.”

“Nogmaals, je moet voor je vlag staan, en je moet je vlag en je land respecteren”, zei Trump. ‘Je verdient miljoenen dollars per jaar om een ​​sport te beoefenen die je sowieso zou spelen als je het niet zou verdienen – ze zouden het in het weekend spelen. En ze moeten hun land respecteren. ”

Trump zei dat het een “tragische vergissing” zou zijn als universiteitsvoetbalcompetities hun seizoen zouden annuleren vanwege de pandemie.

Verschillende conferenties, waaronder de Big Ten en Pac-12, hebben naar verluidt gestemd om dit jaar niet te spelen . Dinsdag sloot de University of Massachusetts zich aan bij de University of Connecticut om het voetbalseizoen te annuleren.

“Het zijn hele gezonde mensen”, zei Trump over universiteitsvoetballers. ‘Weet je, mensen realiseren zich niet dat het een klein percentage mensen is dat ziek wordt en oud is. Het valt alleen oude mensen aan, vooral oude mensen met een slecht hart, diabetes of een soort lichamelijk probleem, een gewichtsprobleem. ”

Hij vervolgde: “Deze voetballers zijn fysiek erg jonge, sterke mensen. Ik bedoel, ze zijn fysiek in buitengewone vorm. Dus je krijgt geen probleem. … Je zult geen mensen zien sterven. ”

Hoewel het waar is dat mensen van 65 jaar en ouder veel meer kans hebben om in het ziekenhuis te worden opgenomen of te overlijden nadat ze het virus hebben opgelopen dan jongere mensen, is gebleken dat COVID-19 bij sommige jonge, gezonde mensen ernstig en soms dodelijk is.

Verschillende prominente universiteitsvoetballers hebben het virus opgelopen. Travez Moore, linebacker van de Louisiana State University, tweette vorige week dat hij 27 pond was afgevallen tijdens zijn gevecht met COVID-19.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord