Trump voert zijn aanval op de democratie op

Trump voert zijn aanval op de democratie op

11 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Zijn uitvoerende bevelen en manipulaties van het Census Bureau en de Postal Service negeren de grondwettelijke beperkingen van de presidentiële macht.

Met de verkiezingen in november, amper 80 dagen verwijderd, voert Trump zijn inspanningen op om de politieke systemen van het land te saboteren: de checks and balances tussen uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht; en de processen waarmee verkiezingen worden gehouden en de stemmen worden geteld.

Het signaal deze week is de escalerende democratiecrisis in Amerika.

Getuige: Ondanks de uitspraak van het Hooggerechtshof vorig jaar, die de Census verbood om gegevens over de immigratiestatus van respondenten te verzamelen, ondertekende Trump een uitvoerend bevel dat immigranten zonder papieren verbiedt deel te nemen, en waarin hij verplichtte dat populaties zonder papieren niet worden meegeteld wanneer congreszetels worden herverdeeld in de nasleep van de tienjarig aantal inwoners.

Een gepolitiseerd Census Bureau wordt aangespoord om de voltooiing van de Census van dit jaar te doorlopen voordat moeilijk te bereiken bevolkingsgroepen (lees: arme, niet-blanke en niet-Engels sprekende) met succes zijn doorzocht en geteld; geheime modelleerprogramma’s te gebruiken, gebaseerd op gegevens van de socialezekerheidsadministratie en andere agentschappen, om het aantal immigranten zonder papieren in elke staat en regio aan de achterkant van het Census-proces te schatten; en om vervolgens die nummers te gebruiken – die door het Congres zullen worden gecertificeerd vóór de inauguratie van de volgende president en de beëdiging van het volgende congres – als grondstof voor een herverdeling van congreszetels die duidelijk zijn ontworpen om een ​​negatieve invloed te hebben op Californië en andere progressieve staten met grote aantallen immigranten.

Vergis je niet, dit is corruptie op nationale schaal, het gebruik van een gepolitiseerd Census Bureau om het vuile werk van Trump en de GOP te doen.

Iets soortgelijks gebeurt met de US Postal Service , waar een politiek aangestelde, Louis DeJoy, nu de leiding heeft. Postbeambte-generaal DeJoy zuivert zijn hogere rangen en weigert – na een blokkade van de GOP Senaat en het Witte Huis van aanvullende financiering voor de dienst – om postbodes overuren te betalen, achterstanden van niet-bezorgde post weg te werken en sorteermachines en andere systemen bij te werken die essentieel zijn voor de soepele werking van het systeem in de aanloop naar de verkiezingen in november.

Op bepaalde uitzonderingen na – zie het eervolle uitvoerende bevel van de gouverneur van Iowa, Kim Reynolds vorige week, misdadigers die hun straf hebben uitgezeten – opnieuw het recht geven – is de GOP nu volledig aan boord met het project om het systematisch moeilijker te maken voor Amerikanen om hun stem uit te brengen. Het verlammen van de USPS is een kernonderdeel van dat project.

Trumps enquête-cijfers zijn niet goed – en daarom heeft hij wekenlang hard gewerkt aan de bewering dat stembiljetten de deur openen voor fraude. Dit is niet alleen zijn gebruikelijke Noise; het is eerder een berekende poging om het vertrouwen in het systeem en het vertrouwen in de resultaten te ondermijnen. En zijn opzettelijke poging om de USPS te ondermijnen , is eveneens een poging om zijn voorspellingen van chaos rond de verkiezing tot een self-fulfilling prophecy te maken.

Lees ook:  Kerken zijn het # 1 doelwit geworden voor haataanvallen - een gemiddelde van 105 elke afzonderlijke maand

Ondertussen gaat de overgang naar regel voor dictaat snel door. Trump heeft uitvoerende bevelen uitgevaardigd die belastingbetalingen uitstellen die van vitaal belang zijn voor de financiering van de sociale zekerheid en Medicare en die de werkloosheidsuitkering op twijfelachtige wijze verlengen. Hij heeft TikTok en WeChat verboden en heeft geprobeerd via een uitvoerend bevel wijzigingen in de regelgeving op te leggen in het bredere ecosysteem van sociale media . Hij heeft beloofd ingrijpende veranderingen in het immigratiesysteem te onthullen , ook via een uitvoerend bevel. En hij peinsde over uitvoerende bevelen om het stemmen per post te beperken, met assistenten die melden dat ze manieren zoeken om de post te bevelen bepaalde stembiljetten niet te bezorgen, en om verkiezingsfunctionarissen te bevelen bepaalde post-in stembiljetten niet te tellen. En hij heeft gezegd dat hij bereid is om tot 75.000 federale officieren in te zetten om democratisch gecontroleerde steden te laten overstromen .

Veel hiervan is theatrie, meer gericht op openbaar spektakel dan op ingrijpende beleidsverandering. En veel van de meest opruiende voorstellen zullen waarschijnlijk door de rechtbanken worden geblokkeerd. Niettemin proberen deze orders, en de bredere politieke cultuur die ze proberen te creëren, over het geheel genomen een enorme machtsverschuiving naar de uitvoerende macht, waardoor het Congres niet meer dan een praatwinkel zou kunnen worden. Dit is niet un constitutionele zozeer als extra- constitutionele. Het is een poging om te regeren zonder rekening te houden met de beperkingen van de presidentiële macht.

Deze acties doen op een verontrustende manier denken aan het Rome van Julius Caesar, vóór de formele kroning van keizers, toen een reeks sterke mannen effectief een senaat van de babbelende klasse castreerde. En ondanks onbehaaglijke woorden van Nebraska-senator Ben Sasse, die Trumps uitvoerende bevelen ‘ ongrondwettelijke slop ‘ noemde, steekt de GOP over het algemeen opnieuw Trump aan – graag schuift hij het geld door naar het Witte Huis om het publiek te helpen in reactie op de pandemie en ook, meer in het algemeen, in de hoop de Democraten in verlegenheid te brengen door Trump op te werpen als een leider die in staat en bereid is de Gordiaanse knoop van een vastgelopen congres los te maken.

Trump – die president Obama hekelde wegens overbereik van de uitvoerende macht – gebruikt nu de uitvoerende macht op een ingrijpende manier die geen enkele andere president eerder heeft geprobeerd. Hij modelleert zichzelf als autocraten die door fiat regeren, niet gehinderd door grondwettelijke en wettelijke grenzen. Zeker, veel hiervan is gebrul; maar er zit genoeg vlees op deze demagogische botten om diepe zorg te verdienen.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Als we het Covid-19-vaccin willen vertrouwen, moeten we bereid zijn slecht nieuws te tolereren.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  De Trump’s komen oorspronkelijk uit Duitsland, en zijn vrouw werd geboren in Joegoslavië
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments