Welkom in Sectarisch Amerika: Een volk, verdeeld en gewapend

Welkom in Sectarisch Amerika: Een volk, verdeeld en gewapend

11 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De VS wordt geconfronteerd met een perfecte crisis tot crises en kan wankelen op de rand van wijdverbreid gemeenschappelijk geweld.

Ik voel me meer dan een beetje uitgeput door een late nacht doorgebracht te hebben met het volgen van weer een polariserende fatale schietpartij bij een protest, dit keer in Austin, en ik word herinnerd aan wat een vermoeid – maar niet minder accuraat – cliché is geworden, om te spreken van ‘Twee Amerika’s. ” Ik zou toevoegen dat de burgers van elke romp republiek steeds zien twee verschillende scènes – en uiteenlopende conclusies zeker te trekken – van dezelfde videobeelden.

Details van dit specifieke incident waren aanvankelijk vaag en betwist . De meeste rapporten zijn het er echter over eens dat de libertaire activist Garrett Foster , die zelf gewapend was met een geweer dat hij gewoonlijk bij zich had tijdens deelname aan Black Lives Matter-protesten, werd neergeschoten en gedood nadat hij een auto naderde die in de menigte reed. De chauffeur, die de scène ontvluchtte, belde later het alarmnummer en gaf toe dat hij een demonstrant had neergeschoten waarvan hij zei dat hij een geweer op hem had gericht (waarvan getuigen een geschil hebben); hij werd ondervraagd, maar niet gearresteerd, evenals een derde man die naar verluidt op de auto schoot.

Is er iets meer inherent Amerikaans dan drie (naar verluidt) legaal bewapende burgers van (waarschijnlijk) tegengestelde politiek die verwikkeld zijn in een fatale impasse naast een auto? Hoewel het niet echt een afspiegeling was van een filmische  High Noon’- westerse confrontatie in Main Street, weerspiegelde de shootout zeker een deel van de culturele alomtegenwoordigheid van wat de historicus Richard Slotkin onze ‘ Gunfighter Nation ‘ heeft genoemd .

Binnen een paar uur na het verwarrende vuurgevecht, en vóór de eerste officiële persconferentie of gedetailleerde rapporten, ontwikkelden zich twee verschillende verhalen in de sociale mediawereld. Neem bijvoorbeeld enkele eerste reacties op de Twitter- feed van de politie van Austin :

  • “Universele achtergrondcontroles NU!” Antwoord : “Schaf nu * alle * vuurwapenregels af!”
  • ‘Gevolgen. Richt geen wapens op mensen zonder gevolgen. ” [Geplaatst boven een afbeelding van het vermeende slachtoffer met een geweer eerder op de dag naast zijn viervoudig geamputeerde verloofde.] Antwoord : “mkay, kiddo.” [Boven een afbeelding geplaatst van veel gewapende mannen die protesteren tegen COVID-lockdowns op de trappen van een regeringsgebouw.]
  • “De man die de kleine BLM-terrorist neerschiet, heeft het recht om zichzelf te verdedigen. Dit is wat er gebeurt als linksen je stad besturen. ” Antwoord : “Tegen wat precies verdedigen? De verdachte stapte op een kruispunt uit zijn auto en schoot op een groep vreedzame demonstranten. “

Hoewel gokken een ondeugd is waar ik niet aan heb gewerkt, is het mijn gevoel dat het een veilige gok is dat geen van beide binaire verhalen uiteindelijk in overeenstemming zal zijn met de feitelijke details. Toch zijn de reacties op zulke tragische ontmoetingen zo reflexief dat men zich afvraagt ​​of de collectieve Amerikaanse amygdala een soort van politiek-bewustzijnsschakeling heeft ontwikkeld. Als dat zo is, zou de ene kant het ongetwijfeld toeschrijven aan een versneld merk van darwinistische evolutie; de andere naar het [christelijke, natuurlijk] goddelijke ontwerp van de oppergod. Wat als beide instincten absurd zijn?

Erger nog, dit alles speelt zich af in een natie die – bij afwezigheid van overdrijving of partijdige projectie – wordt geconfronteerd met een perfecte storm van crises (pandemie, economisch, raciaal, ecologisch, imperiaal, et al.) En misschien wankelt op de rand van wijdverbreid gemeenschappelijk geweld, zo niet regelrechte burgeroorlog. Het is maar al te bekend door deze afgematte en naar analogie neigende ogen: het herinnert me eind 2006 aan Bagdad. Welkom in Sektarian America, 2020 – het land waar niet alleen ” kippen “, maar blijkbaar rijken, thuiskomen om te slapen. Wat is tenslotte een 14-jarige boemerangcyclus in de grote boog van de geschiedenis?

Wat staat er in een woord?

Sommige lezers denken misschien, kom op – “Bagdad”, “gemeenschapsoorlog”, ” sektarisch “, echt waar? Wel, ja; genoeg om in ieder geval een vergelijking te rechtvaardigen. Bovendien, terwijl de term ‘sektarisch’ – vooral in een wereld vol met door Washington veroorzaakte burgeroorlogen – een etnisch-religieuze ondertoon heeft aangenomen, definieert Merriam-Webster het nog steeds eenvoudig als ‘een aanhanger van een sekte’ of ‘ onverdraagzaam persoon. ” Synoniemen zijn onder meer ‘onverdraagzaam’, ‘parochiaal’, ‘onliberaal’, ‘partijdig’ en ‘provinciaal’.

Zelfs de bijgewerkte definitie van Merriam’s English Language Learner luidt: “met betrekking tot religieuze of politieke sekten en de verschillen daartussen.” Met andere woorden, de verdeeldheid zaaiende sekte in kwestie hoeft niet religieus te zijn en kan evengoed politiek, cultureel of vaag tribaal zijn. Toch is het meer dan licht interessant en leerzaam dat Merriam het eerste bekende gebruik van “sektarisch” als bijvoeglijk naamwoord dateert uit 1649 (slechts een jaar na Europa’s eigen schismatische intrachristelijke “Dertigjarige Oorlog” aderlating ); en als zelfstandig naamwoord op 1819 (slechts vier jaar na de 23-jarige orgie van politiek geweld in Europa na de Franse Revolutie en de opkomst van Napoleon). Terwijl schattingenvariëren, zeker miljoenen stierven in elk van deze Europese rampen, en variëren van 500.000 tot 2,4 miljoen doden in de modernere, aanhoudende brand in Irak.

Ik suggereer nauwelijks dat de Verenigde Staten nu noodzakelijkerwijs aan de vooravond staan ​​van moordpartijen waarbij burgers zoals deze boeken uit het verleden betrokken zijn, maar als we het conflict nemen dat ik ken (of op zijn minst ervaren) het beste – Irak, 2006-07 – en een weinig andere historische voorbeelden, verontrustende analogen springen naar voren. Hier zijn een half dozijn:

Kan het hier niet gebeuren?

1Met onmiskenbare verschillen in schaal, Amerika’s post-2008 financiële crash en post-COVID economische, volksgezondheid en infrastructuur verslechtering spoor vergelijkbare maatschappelijke afbrokkelende in het naoorlogse (s) (Iran-Irak, de Perzische Golf, en invasie van 2003) Irak, en in het bijzonder na een decennium onder het Amerikaanse sanctieregime voor het doden van kinderen. Zelfs een vluchtig historisch overzicht toont aan dat revoluties en burgeroorlogen – en in Bagdad zelfs die ” plunderingen ” die zoveel Amerikanen nu zorgen baren – gedijen in de turbulentie-petrischaal die wordt veroorzaakt zodra bestaande instellingen instorten.

Nu zullen sommigen de ineenstorting van Irak – of Syrië, of Libië of Afghanistan – afwijzen als een functie van de status van ontwikkelingsland, of een naar verluidt inherente Arabische en / of islamitische neiging tot geweld. Zeker, een ‘geavanceerde’ en welvarende westerse democratie zoals deze Verenigde Staten kan elke storm doorstaan ​​en zowel gemeenschappelijk geweld als de daaruit voortvloeiende opkomst van extremistische sterke mannen vermijden. Waarop ik, terwijl ik mijn keizerlijke voyeur-pet inruil voor die van een historicus, een dupliek aanbied: Duitsland.

Lees ook:  Een verhaal van twee onderzoeken: Khashoggi Murder en MH17 aanval

Zeker, de nazi-, Hitler- en vooral München- analogieën zijn moe, uitgerekt en typisch door beleidsmakers uitgedaagd om meer keizerlijke oorlog te beginnen. Toch ben ik er steeds meer van overtuigd dat het meest diepgaande en leerzame feit van onze soort van het afgelopen millennium dit is: het nazisme, en de meest mechanistische moordmachine van de mensheid, ontstond niet in het Afrikaanse ‘ donkere continent ‘ van de verbeelding van het Westen, maar in de hart van Europa zelf. In feite schoot het meest fanatieke fascisme wortel in misschien wel de technologisch, filosofisch en artistiek meest geavanceerde natie ter wereld.

Bovendien voerden de nazi’s behendig dubbele verkiezings- en afpersingscampagnes om de macht te grijpen te midden van de sociale en economische ineenstorting van de democratische Weimarrepubliek in Duitsland. Dus aan Hannah Arendts cruciale post-Holocaust- diagnose van “de banaliteit van het kwaad”, moeten we misschien iets toevoegen over de vatbaarheid van democratieën voor barbarij. Dit alles geeft de voorkennis van de Hitler-eigentijdse, Amerikaanse romanschrijver Sinclair Lewis. Hij publiceerde zijn fictieve voorstelling van de opkomst van het fascisme in de VS, ‘It Can’t Happen Here ‘ uit 1935 , tijdens de Grote Depressie en slechts 15 jaar na de laatste ergste wereldwijde pandemie . Gezien de context en de huidige parallellen, zou Lewis ‘beroemde werk’ s nachts als een alarmbel moeten lezen.

De aanmaakhout voor een brand is er altijd al geweest

2De Verenigde Staten hebben door de geschiedenis heen meer dan de noodzakelijke nationale voorraad aan aanmaakhout voor raciale en etnische verdeeldheid gehad. Inderdaad, wanneer zelfbenoemde verfijnde militaire en civiele beleids “experts” de moeilijkheid afkeuren om buitenlandse staten zoals Irak binnen te vallen en te pacificeren – vanwege de schijnbaar hardnekkige trifecta van Koerdisch-Soennitisch-Shia divisies – verwonder je over hun stompheid. Want hoewel scepsis ten aanzien van natievorming met bajonetpunten verstandig is – hoewel nauwelijks consistent in de daadwerkelijke toepassing – projecteren ze impliciet een raciale en etnische homogeniteit naar de VS die wordt gelogenstraft door de realiteit. Inderdaad, met enige relevantie voor het huidige moment, onthoud dat kolonisten-koloniaal Amerika vanaf het begin een raciale erfzonde droeg .

Zou de grote raciale verdeeldheid van vandaag over politie, strafrecht en in wezen elk politiek brandpunt zo verrassend moeten zijn in een diverse immigrantennatie die is gevestigd en geëvolueerd te midden van inheemse genocide, bezittingen en de facto zwarte slavernij, en cycli van etnische xenofobie? Pseudo-intellectuelen zijn geschikt – en niet bepaald onjuist – om te wijzen op de hopeloze onverzettelijkheid van samenlevingen die nog steeds worden gekliefd door tegenstrijdige herinneringen aan lang geleden historische gebeurtenissen zoals de Slag om Kosovo in 1448 (Serviërs vs. Albanezen) of de Slag om Karbala in 680 (soennieten). vs. sjiitische Arabieren).

De meningen over Black Lives Matter kunnen behoorlijk intens zijn. (Hoop voor de mensheid komt echter aan het einde.)

Niettemin, zoals de huidige ‘ Battle of the Statues ‘ en verhitte debatten over de naamgeving van militaire bases duidelijk illustreren, hebben de Amerikanen nauwelijks overeenstemming bereikt over de betekenis of erfenis van generaal Robert E. Lee’s overgave bij Appomattox in 1865, of, wat dat betreft, de oprichting van de eerste permanente Engelse nederzetting in Jamestown in 1607. Met andere woorden, hoewel zeker ouder dan een imperiaal- synthetische moderne Iraakse staat die onlangs zijn honderdjarig bestaan ​​vierde, blijft de VS een relatief jong land zelf geplaagd door etnisch-raciale verdeeldheid.

Wij zijn een quasi-fundamentalistisch land

3Ondanks een nationale – en blijkbaar angst geteisterde – oprichters mythologie van kerkelijke tolerantie en harmonie, is er altijd geweest een Amerikaanse religieuze verschillen. Grotendeels gesticht door protestantse andersdenkenden, waren de ontluikende koloniën en de uiteindelijke republiek een spiegel-inversie van het oude land. Terwijl de meeste Engelsen tot de statistische Anglicaanse Kerk behoorden, was de meerderheid van de Amerikanen altijd afkomstig uit protestantse sekten die niet van mening waren.

Jorge Alfonso, 56, uit Miami, wacht in de rij buiten de King Jesus International Ministry-kerk waar president Donald Trump een bijeenkomst zal houden voor evangelische supporters [Lynne Sladky / AP Photo]

Bovendien moet, ondanks alle bezorgdheid over het herlevende wereldwijde islamitische fundamentalisme – waarvan sommigen geldig zijn – vermeld worden dat de Verenigde Staten de meest vrome christelijke natie van de ontwikkelde wereld blijft , en een betrouwbare bron van evangelisch fundamentalisme . Deze ongemakkelijke waarheid vergroot de huidige instabiliteit alleen maar, gezien de grote verschillen in religiositeit tussen de meeste Amerikanen aan weerszijden van elk hedendaags politiek conflict. Als men de titel ‘Verenigde Staten’ zou weglaten, zouden voorspellingen van dreigende instabiliteit toch blijven bij een land waar abortusdokters zijn vermoord , er is in de 250-jarige geschiedenis van de republiek slechts één openlijk atheïstisch congreslid gekozen, en 40 procent van de burgers geloven dat de Opname op handen is.

Chaos geeft demagogen en sociopaten kracht

4Zoals ik drie jaar na de Amerikaanse invasie in de naam van “Iraqi Freedom” zag, zodra de burgermaatschappij instort, kunnen opportunistische en eigenbelangrijke burgeroorlogzoekers behendig profiteren van bestaande raciale, etnische, tribale, religieuze en / of ideologische scheidslijnen. Aan de top komen demagogen – meer bepaald door ijver dan door competentie – naar voren. Deze charismatisch wrede en verdeeldheid zaaiende soorten bieden de instinctieve troost van clanloyaliteit en het behoren tot wanhopige mensen. In zekere zin is mijn oude aartsvijand Moqtada al-Sadr, de zelfbenoemde schipper van na de invasie van de onteigende stedelijke sjiieten – ooit belasterd als ‘ Mullah-Atari ‘ vanwege zijn bevoorrechte voorliefde voor videogames uit de kindertijd , in zekere zin niet zo anders dan de eveneens lang verworpen reality-tv-ster Donald Trump.

Ondertussen neigen in ‘de straten’ afbrokkelende of gebroken samenlevingen ertoe de meest ellendige en sociopatische burgers aan te drijven tot leiderschapsrollen als wedergeboren krijgsheren. Laten we zeggen dat ik heb gereageerd op genoeg zelfmoordaanslagen op de markt en vastgebonden en vermoorde lichamen die op voetbalvelden zijn gedumpt, om persoonlijk te getuigen. Deze machtige moordenaars, of ze nu worden gemotiveerd door echte ideologische ijver of eenvoudige macht, verwerven legitimiteit als gemeenschapsbeschermers – en dat eindigt nooit goed. Nogmaals, opdat we de sociopathische chaos en de opkomst van fascistische demagogen niet toeschrijven aan de bruinere en minder christelijke uithoeken van de wereld, houd Duitsland dan met terugwerkende kracht in de gaten. Vergeet niet dat de ( “vader-”) land dat geboren Beethoven en Gutenberg ook de vader van de Brown shirts en Goebbels.

Lees ook:  Coronavirus: elke apotheek is leeg - immuunpatiënten geven commentaar op het hamsteren mondmaskers

Op dit Amerikaanse moment zijn er ook verontrustende vroege parallellen. Kleine, maar belangrijke en groeiende groepen zoals de Boogaloo Boys – voor wie het uitlokken van een burgeroorlog de bestaansreden is – zullen wellicht meer succes hebben met het uitbuiten van angstige, niet-gelieerde blanken dan het beleefd is om toe te geven. Verbazingwekkende segmenten van blanke Amerikanen zien de BLM-protesten, volgens één analyse , ‘veel donkerder: als een teken dat [blanken] op het punt staan ​​te worden verdreven uit hun bevoorrechte historische rol in de Amerikaanse samenleving, of, erger nog, gereduceerd tot een gemarginaliseerde minderheid. ” Angst is misschien de laagste, maar ongetwijfeld ook de sterkste motivator voor extreem menselijk gedrag. Dus, terwijl maar weinig blanken de neiging hebben om tiki-fakkels vast te pakken en te zingen“Joden zullen ons niet vervangen”, onderschrijven veel van de anders vriendelijke shoppers in uw plaatselijke Walmart – en mijn eigen familie – tot op zekere hoogte het algemene sentiment. Geen daarvan is een goed voorteken.

vs
Een demonstrant beschimpt een rij Austin-politieagenten op de IH35-voorgevel op 30 mei 2020 tijdens een Black Lives Matter-protest. [Foto door: Jeff Newman / AP]
Miljoenen van ons zijn getrainde krijgers …

5Dan is er de gedemobiliseerde militaire wildcard. Ook hier ademt het incident een moeilijk te categoriseren complexiteit, aangezien het schietslachtoffer uit Austin zelf een veteraan was . Waar zullen de miljoenen verzamelde alumni van Amerika’s imperiale ” vuile oorlogen ” in de late fase van de huidige potentieel gewelddadige conflicten neerkomen? Hoewel militaire en ervaren dissidenten schijnbaar toenemen , kan deze open vraag nog steeds verontrustende antwoorden hebben. Donald Trump blijft behoorlijk populair bij veel soorten militairen en wetshandhavers, beide instellingen zijn geïnfiltreerd door ‘extreemrechtse extremisten’, en militairen zijn lange tijd voornamelijk afkomstig uit onevenredig landelijke en militie-vriendelijke regio’s.

Het zou inderdaad een wrede ironie zijn als Amerika’s veelgeprezen “All Volunteer Force” terug zou komen om de uitgeholde republiek te achtervolgen die het zogenaamd dient. Mochten veteranen gewelddadige – vooral rechtse – kant kiezen in burgerconflicten, dan kunnen gevestigde elites spijt krijgen van een halve eeuw van opportunistische en verplichte militaire rekrutering in het diepe zuiden en (militie-mekka) het westen van de bergen. Beschouw het als een soort woeste wraak van Waco en Ruby Ridge , teruggrijpend naar die ogenschijnlijk rustige jaren negentig, die misschien een duistere historische herformulering van de betekenis van de Perzische Golfoorlog- veteraan Timothy McVeighs resulterende bomaanslag in Oklahoma City in 1995 in gang zou kunnen zetten .

… En we zijn tot de tanden gewapend

6Ten slotte is er de andere uitzonderlijke variabele van Amerika: wapens. Of men het wereldrecordniveau van wapenbezit in dit land (een verre tweede is dat echte Wilde Westen van Jemen) beschouwt als een bedreiging voor, of dienstmaagd van de vrijheid – de meesten zullen het er zeker over eens zijn dat de proliferatie van vuurkracht door burgers kan snel katalyseren en escaleren civiel conflict . Dat doet me denken aan de titel – en scriptie – van de klassieke essaycollectie van historicus John Shy over de sociale, politieke en intellectuele context van de Revolutionaire Oorlog: “A People Numerous and Armed.” Overweeg de vooruitziende relevantie van slechts één samenvatting van een argument: “Shy stelt dat een van de belangrijkste belemmeringen voor de [Britse pacificatiestrategie] koloniale milities waren. Hoewel ze tangentieel waren in termen van daadwerkelijke gevechten (slecht georganiseerd en klein in aantal), dienden ze als belangrijke katalysator op het thuisfront. Milities zouden gemeenschappen politiseren en anders apathische mensen dwingen partij te kiezen. “

Bij het gewelddadige incident in Austin pakten meerdere partijen hitte in. Volgens de analyse van de New York Times : “In Texas is het geoorloofd om zonder vergunning geweren, jachtgeweren en andere zogenaamde lange wapens op straat te dragen, zolang de wapens niet op een bedreigende manier worden gebruikt.” Het publieke debat en het politieonderzoek draaien deels om de perceptie van de vage en inherent subjectieve termen ‘zwaaien’ en ‘bedreigend’. Begrijp alsjeblieft niet verkeerd: ik durf hier niet in te gaan op wapenbeheersing of de toepasselijke reikwijdte van het 2e amendement. Ik analyseer eerder ons zwakke moment via de Amerikaanse wereld zoals die is: dat is zwaar – maar ongelijkmatig – bewapend. De statistieken zijn niet netjes, maar vergis je niet: de rechtervleugel beschikt over een veel indrukwekkender arsenaal. ‘

Op mijn dromerige momenten heb ik zelfs overwogen om een ​​absurdistische, dystopische eerste roman te schrijven over enkele implicaties van dit kleine feit. In mijn hooghartige verbeelding wordt de hoofdrolspeler – zowat de enige linkse gevechtsdierenarts in een knapperig studentenstadje (niet anders dan bijvoorbeeld Lawrence, Kansas) – opgeroepen als een rebellen krijgsheer, en vervolgens komisch werk om een ​​bonte duizendjarige kracht te trainen en te leiden militieleden. Gefrustreerd door hun kluchtige onbekendheid met waar ze de zakelijke kant van een geweer moeten richten, en geïrriteerd door de strijdkledij van zijn ontluikende rebellen, brult mijn held herhaaldelijk: “Je kunt een heuvel niet opladen in skinny jeans!” Net zoals er waarheid schuilt in elke goede grap, is het de moeite waard om na te denken over de verontrustende realiteit in zelfs de meest zeker te mislukken roman.

Noem me hoe dan ook gek, maar het lijkt erop dat als het gaat om de potentiële burgerconflicten van vandaag, er overal rampzalige verbindingen zijn en hardnekkige contexten weerspiegelen die voorheen te verontrustend waren om te zien. Desalniettemin heeft het blinddoeken voor deze ongemakkelijke verbindingen elke aanhoudende opportuniteit verloren. Het zou in feite kunnen neerkomen op een collectief zelfmoordverdrag voor beleefde liberalen overal.

Het eindspel van Exceptionalism

Amerika is niets anders dan een eigenaardige natie; een die past bij de oorspronkelijke zonde van geracialiseerde slavernij van roerende zaken – een praktijk die historici lang de ” eigenaardige instelling ” hebben genoemd . Mocht iemand accepteren dat de VS inderdaad uitzonderlijk is, dan is dat schijnbaar op alle verkeerde manieren . Het is zeker geen toeval dat geleerden nu een ander afwijkend gedrag van Amerika – de doodstraf, afgeschaft door 70 procent van de naties ter wereld en elk lid van de Europese Unie – bestempelen als een ‘eigenaardige instelling’. Toen ik shepherded studenten uit mijn burgerlijke klasse rechten op Louisiana’s selecteren beruchteAngola State Penitentiary, waren ze geschokt toen ze hoorden dat de doodsoorzaak van een geëxecuteerde gevangene op het officiële certificaat als “moord” wordt vermeld . Is een land in staat tot een dergelijke staatsbarbarij – zich wat dat betreft  aansluiten bij Syrië, Libië, Afghanistan en Irak – echt boven op hol slaan van sektarisch geweld?

Lees ook:  Trump verdient eindelijk de eer voor iets: het Midden-Oosten slechter maken

Misschien is een beetje volkomen on- Amerikaanse nederigheid op zijn plaats. Immers, in tegenstelling tot hun zelfbenoemde rol als de ‘ laatste beste hoop van de aarde ‘, zijn de VS – om de ‘ Three Evils’- toespraak van Martin Luther King uit 1967 te kanaliseren – de grootste leverancier van vervuiling en pandemie in de wereld van vandaag. En, in het spraakgebruik van onze tijd, riekt niets zo naar het “voorrecht” van onevenredigheid. Met slechts 4 procent van de wereldbevolking is Amerika verantwoordelijk voor bijna een derde van de overtollige kooldioxide-uitstoot en volledig een vierde van de gevallen van coronavirus. Een natie die zo ziek is van de cultische ziekte van Exceptionalismezou in feite rijp kunnen zijn voor een gemeenschappelijke brand, vooral in een tijdperk van toenemende raciale, ecologische en economische bezorgdheid en onzekerheid. Misschien zouden slachtoffers van klimaatrampen en COVID ‘moord’ op hun overlijdensakte moeten hebben en ‘Amerikaans exceptionisme’ als schuldige moeten worden geregistreerd op basis van de wereldwijde strafrechtelijke klacht.

Wat meer is, als het merk Boogaloo eindelijk het hoofd moet bieden aan de meer radicaal rechteloze Black Lives Matterers – een brede beweging, zou moeten worden gezegd, die ik heb gemarcheerd, gestaan ​​en ben vergast – zal de enorme niet-gelieerde massa waarschijnlijk nemen zijkanten. Zelfs die eenmalige swami van counterinsurgency, David Petraeus, kan ons niet vertellen ” hoe dit afloopt “, als deze Amerikaanse antagonisten vervolgens in ” cultuuroorlogen ” worden getrokken die met fysieke wapens worden uitgevochten.

vs
Mensen, waaronder degenen met de boogaloo-beweging, demonstreren tegen bedrijfssluitingen vanwege bezorgdheid over COVID-19 in het State House in Concord, NH [Michael Dwyer / AP Photo]

Vergeef een vleugje curmudgeonly van deze geïrriteerde – zij het nog steeds hopeloos idealistische – deelnemer aan de huidige burgerconflicten, maar een deel van deze verdeeldheid kan de donkere onderbuik weerspiegelen van een extremere identiteitspolitiek ontsierd door schijnbare desinteresse in klassen- of coalitievorming. Ik pretendeer geen speciale kennis van praktische oplossingen, maar tenzij de huidige verwarde (zelfs als morele) beweging het vermoedelijk onbereikbare kan bereiken – wat deze professionele overtuiger niet met zijn eigen gezin is gelukt – kunnen de resultaten desastreus zijn.

In ieder geval op de cruciale korte termijn zal misplaatst vertrouwen in het afgeleide demografische determinisme van de jeugd en een minderheids-meerderheid een saillante zekerheid niet veranderen. Dat wil zeggen, tenzij BLM, anti-oorlog en hervormers van sociale rechtvaardigheid meer baanonzekere, landelijke en Rust Belt blanken kunnen overtuigen van hun plaats in ‘de beweging’, zullen veel te veel angstig ‘roodbloedige Amerikanen’ aangetrokken worden tot de verwarde neo fascistische witheidsideologieën van Richard Spencer , of, erger nog, voor de actiegerichte Proud Boys . De verwrongen kijk van deze laatste op de meer linkse anarchistische ‘ propaganda van de daad ‘ uit de twintigste eeuw uit de twintigste eeuw zou kunnen leiden tot een zeer reële burgeroorlog langs zeer Amerikaanse sektarische lijnen.

Praten over de helaas echte bevestiging van mijn gemeenschappelijke ripostes dat voor ons dalende rijk: Kansas City wordt Kandahar en Baltimore is Bagdad …

Danny Sjursen

Danny Sjursen is een gepensioneerde officier van het Amerikaanse leger en redacteur bij  Antiwar.com . Zijn werk is onder meer verschenen in de  NY Times, LA Times, The Nation, Huff Post, The Hill, Salon, Popular Resistance en Tom Dispatch  . Hij diende gevechtstochten met verkenningseenheden in Irak en Afghanistan en doceerde later geschiedenis aan zijn alma mater, West Point. Hij is de auteur van een memoires en een kritische analyse van de oorlog in Irak,  Ghostriders of Baghdad: Soldiers, Civilians, and the Myth of the Surge . Zijn aanstaande boek,  Patriotic Dissent: America in the Age of Endless War  is nu beschikbaar voor  pre-order . Sjursen werd onlangs geselecteerd als een 2019-20 Lannan Foundation  Cultural Freedom Fellow. Volg hem op Twitter  @SkepticalVet . Bezoek zijn professionele  website  voor contactgegevens, om toespraken of optredens in de media te plannen en toegang tot zijn eerdere werk.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments