Antifa op universiteiten: een bekend schandaal

Antifa op universiteiten: een bekend schandaal

12 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Het zomergat bloeit elk jaar. Met het oog op de Corona-crisis, het debat over vermeend racistisch politiegeweld en nu de onrust in Wit-Rusland, moet men denken dat er geen verdere opwinding nodig is. Maar sinds een paar dagen berichten de media over de financiering van de linksextremistische Antifa door middel van semesterkosten aan de Universiteit van Keulen.

Allereerst had de Express geschreven dat de “Antifa-werkgroep” aan de universiteit 8.500 euro zou ontvangen van de “Algemene Studentencommissie” (Asta) in het nieuwe budget. “Studenten van de Universiteit van Keulen betalen aan Antifa. Allemaal. En nu al jaren, ”zei de krant verontwaardigd.

De werkgroep van Keulen is een bijzonder moeilijke zaak. De groep in de metropool aan de Rijn is geclassificeerd als een ‘linkse extremistische organisatie’ en wordt geobserveerd door het Bureau voor de bescherming van de grondwet.

Linkse meerderheden zorgen voor de geldstroom

Maar de financiële injectie via semesterbijdragen is niet nieuw. Elke student aan zijn universiteit betaalt een bijdrage per semester, die sterk verschilt per universiteit. In Marburg, Hessen, bijvoorbeeld, betalen aspirant-academici het komende wintersemester 338,95 euro. Hiervan ontvangt de respectievelijke Asta zijn gelden, die hij ook verdeelt onder de universitaire groepen.

Het studentenparlement (StuPa) beslist wie hoeveel geld krijgt. Aangezien vooral links naar radicaal linkse groeperingen en jongerenorganisaties van relevante partijen de meerderheid vormen, is het niet verwonderlijk dat ook de Antifa haar budget krijgt.

De individuele student kan zich hiertegen niet verdedigen. Als hij weigert het semestertarief te betalen, wordt hij bedreigd met uitschrijving. De universiteitsleiding staat ook machteloos als het Parlement de subsidies voor de fracties doorzwaait.

Alleen de opwinding is nieuw

Aan de Universiteit van Keulen bedraagt ​​het semestertarief voor het komende semester 280,95 euro. Hiervan gaat 205,95 euro naar de Asta. Hij betaalt onder meer het semesterticket voor de studenten, maar ook voor de linkse extremisten.

Elke student, ongeacht zijn mening, moet zijn uitgesproken vijanden financieren. Op deze manier steunen gelovige christenen onvrijwillig kerkvijandige “queer”, “homo” of “transgroepen” met hun geld. En de broederschap betaalt voor de posters die oproepen tot demonstraties op de campus voor zijn broederschapshuis.

Deze voorwaarden zijn niet nieuw en bekend. Het enige nieuwe is de plotselinge opwinding van sommige media tijdens de zomervakantie. Het zou wenselijk zijn dat de Köln-zaak leidt tot een discussie over de aanwending en beheersing van de semestergelden of dat het onderwerp van links-extremisme op universiteiten ter sprake komt.

Lees ook:  Kindergarten "Bundestag": Kamerleden tonen hun rug aan de AfD-spreker

Comments

comments