De Sputnik V: Rusland ontvangt bestellingen uit 20 landen voor EEN MILJARD DOSERINGEN VAN HET EERSTE COVID-19-VACCINE TER WERELD

De Sputnik V: Rusland ontvangt bestellingen uit 20 landen voor EEN MILJARD DOSERINGEN VAN HET EERSTE COVID-19-VACCINE TER WERELD

12 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

In totaal 20 landen uit Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Azië hebben al een aanvraag ingediend voor doses van het doorbraakcoronavirusvaccin van Rusland, waarvan werd bevestigd dat het dinsdag is geregistreerd door de Russische president Vladimir Poetin.

Op een conferentie gewijd aan de aankondiging van de registratie van het vaccin, legde de CEO van het Russian Direct Investment Fund (RDIF) uit dat het al orders had ontvangen voor een miljard doses.

“Samen met onze buitenlandse partners zijn we klaar om meer dan 500 miljoen doses van het vaccin per jaar te produceren”, legt Kirill Dmitriev uit. Alles wat in Rusland wordt geproduceerd, zal in het binnenland worden gebruikt, en doses voor gebruik in andere landen zullen in het buitenland worden gemaakt.

Volgens Dmitriev werkt de RDIF ook aan een humanitair hulpprogramma voor ontwikkelingslanden, met als doel het Covid-19-vaccin beschikbaar te maken in staten die het zich niet kunnen veroorloven om hun eigen te maken of te kopen.

Dmitriev legde uit dat vaccinatie een acuut probleem is in de armste landen ter wereld en zei dat het fonds vindt dat “mensen overal ter wereld gelijke toegang moeten hebben tot een vaccin, ongeacht hun financiële situatie.”

Dinsdag maakte de Russische president Vladimir Poetin bekend dat het land ‘s werelds eerste Covid-19-vaccin had geregistreerd. Met de naam “Sputnik V” zal het vaccin binnenkort in massaproductie gaan en vanaf januari 2021 beschikbaar zijn voor het grote publiek.

Ondanks dat het is geregistreerd, zal het vaccin nog steeds meer klinische proeven ondergaan in Rusland en het Midden-Oosten.

Lees ook:  Top Republikeinen willen deze president niet meer: De ondergang van Dictator Donald Trump (must see video's)

Comments

comments