Als Biden wint, maak je dan klaar voor Trump die Amerika zal straffen

Als Biden wint, maak je dan klaar voor Trump die Amerika zal straffen

13 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Wraak is net zo zoet voor Trump als een rassenoorlog

Wat zou er met Amerika kunnen gebeuren als Trump de Amerikaanse economie ernstig zou laten crashen de dag nadat Joe Biden is aangekondigd als de winnaar van de presidentiële race van 2020?

Zoals Trump  tweette  op  15 juni 2019 , “als iemand anders dan ik het overneemt … zal er een marktcrash plaatsvinden zoals die nog niet eerder is gezien!”

No Title

The Trump Economy is setting records, and has a long way up to go….However, if anyone but me takes over in 2020 (I know the competition very well), there will be a Market Crash the likes of which has not been seen before! KEEP AMERICA GREAT

Op  6 juli 2020 twitterde hij : “Als je wilt dat je 401k’s en aandelen, die bijna een recordhoogte bereiken (NASDAQ is er al), uiteenvallen en verdwijnen, stem dan op Radical Left Do Nothing Democrats en Corrupt Joe Biden. “

No Title

If you want your 401k’s and Stocks, which are getting close to an all time high (NASDAQ is already there), to disintegrate and disappear, vote for the Radical Left Do Nothing Democrats and Corrupt Joe Biden. Massive Tax Hikes – They will make you very poor, FAST!

En op  27 juli 2020 tweette hij verder  dat “als Sleepy Joe Biden, de marionet van links, ooit zou winnen. Markten zouden instorten en steden zouden platbranden. Ons land zou lijden als nooit tevoren.”

Trump Snarls That ‘Cities Will Burn’ If Biden Wins During 5-Tweet Freak Out

On Monday, the same president whose administration said would be focused on the “issues” during the last 100 days before the election spent the day tweeting and ranting about protesters and Twitter’s trending list. Apparently, those are the issues most important to him. The Fake News Media is trying to portray the Portland and Seattle […]

Ondertussen verspreidt de meme zich. CCN Markets citeerde handelaren die zeiden dat een overwinning van Biden 25 procent  van de aandelenmarkt zou  verminderen , en  Forbes suggereert dat  Biden “slecht zou zijn voor bedrijven en een negatieve invloed zou kunnen hebben op de aandelenmarkt.” Yahoo Finance citeert  Noah Hamman  , CEO van AdvisorShares , die zei dat “een daling van 25 procent geen onredelijke verwachting is” als Biden wint.

Zelfs de  New York Times kwam in actie , met Matt Phillips die schreef dat “de belastingverlagingen van Trump een meevaller waren voor grote Amerikaanse bedrijven, en hielpen om de winstgevendheid van bedrijven in de S&P 500 in 2018 met meer dan 20 procent te verhogen.” De suggestie is dat het terugdraaien van die belastingverlaging de winstgevendheid zal verlagen en dat de aandelenkoersen zouden volgen.

Al deze scenario’s stellen zich eenvoudigweg voor dat Biden de “sugar high” van de ongewoon lage belastingtarieven voor bedrijven en miljardairs verwijdert door een Biden-omkering van Trump’s belastingverlaging van $ 1,5 biljoen.

Maar wat als Trump besluit dat hij een deel van  zijn favoriete maaltijd – wraak – wil en dat zal krijgen in de bijna drie maanden tussen de verkiezingen van 3 november en Biden’s inauguratie op 20 januari?

Wat als Trump besluit  Amerika te  straffen omdat het niet voldoende loyaal aan hem is, en die straf is om Amerika in een tweede Republikeinse Grote Depressie te drijven terwijl hij de regering aan Biden overdraagt?

Hij heeft nu de macht om deze depressie, versterkt door de pandemie, veel, veel erger te maken dan de Republikeinse Grote Depressie van 1930, nu hij de Fed heeft gekweld. Het is bijna alsof het van tevoren is opgezet.

Jerome Powell is de eerste Fed-chef in twee generaties die  geen econoom is ; in plaats daarvan is hij een advocaat, een  multimiljonair  private equity-bankier en voormalig partner bij de  Carlyle Group , wiens BA in de  politiek was .

En politiek is waar Powell schittert. Door de regels van de Fed volledig op te heffen, heeft hij ongeveer $ 7 biljoen  (een derde van het normale jaarlijkse bbp van de  hele natie ) uit het niets gecreëerd  en heeft hij veel van dat geld gebruikt om bedrijfsaandelen en obligaties te kopen om de aandelenmarkt draaiende te houden. .

In haar 107-jarige geschiedenis heeft de  Fed dit nog nooit gedaan ; sommige waarnemers beschouwen het als  illegaal .

Lees ook:  Analyse: Trump's oude manieren botsen met nieuwe realiteiten

En de rest van de wereld kijkt toe, terwijl de dollar in waarde daalt (en goud omhoogschiet) ten opzichte van andere valuta’s, een ander teken dat zowel inflatie als economische rampen aan de horizon zijn.

Stel je dus voor dat alle stembiljetten worden geteld op bijvoorbeeld 20 november en Joe Biden tot winnaar wordt uitgeroepen. De volgende dag stopt de Fed met het ondersteunen van de aandelen- en bedrijfsobligatiemarkten, en de Dow daalt in de komende maanden tot 7.800, ongeveer  waar het was in oktober 2008 , de laatste keer dat een Republikeinse regering de economie ertoe aanzette om de zaken er goed uit te laten zien tot een verkiezing (hoewel  Bush het  iets minder dan een jaar verkeerd inschatte ).

Om de zaken nog erger te maken, zou Powell kunnen aankondigen dat hij actief werkt aan het verhogen van de rentetarieven (een functie die verband houdt met inflatie).

Dat zou een tsunami van bedrijfsfaillissementen veroorzaken (de bedrijfsschulden zijn  momenteel hoger dan enig ander moment  in de Amerikaanse geschiedenis) en een  ineenstorting van de huizenmarkt,  net zoals Biden het Witte Huis binnenstapt.

Powell suggereerde onlangs dat hij zo’n stap overweegt, zoals  CNBC op 4 augustus meldde met de kop : “De Fed zal naar verwachting een grote toezegging doen om de inflatie binnenkort op te voeren.”

Als Trump en Powell dit doen, zullen Republikeinse commentatoren overal op tv en andere media zeggen dat de crash volledig was omdat Biden werd gekozen. Het zal een kale leugen zijn, maar de GOP heeft  dit soort onzin verkocht  sinds de  Reagan-revolutie .

Het op orde krijgen van ons economisch huis zal dus een meer herculische inspanning zijn dan Franklin Delano Roosevelt deed nadat het belastingverlagings- en dereguleringsbeleid van de Republikeinse president Herbert Hoover de economie in 1930 had doen instorten en meer dan een decennium zou kunnen duren.

En dan is er de kwestie van Trump die de fascisten in de GOP laat zien waar de zwakke punten zijn in onze drie takken van de regering. Als een grote marktcrash en zelfs meer wijdverspreide werkloosheid, dakloosheid en honger dan we vandaag door het land gaan, door het land zouden rimpelen, is er waarschijnlijk een golf van demonstranten de straat op.

En Trump  oefent  hoe hij daarop moet reageren, vooral in Portland, zoals  Charles P. Pierce in Esquire legt .

Dit zou recht in de kaart spelen van rechtse groepen die openlijk werken voor een op  races gebaseerde tweede burgeroorlog , een herhaling van  The Turner Diaries , het boek dat Timothy McVeigh inspireerde.

Trump en procureur-generaal William Barr hebben al bracht een aantal gebieden waar onze rechtsstaat is helaas tekort, met inbegrip van het onvermogen om een president ter verantwoording te roepen voor de misdaden die hij heeft terwijl in het kantoor gepleegd en de schade die een president kan doen door  strippen  bijna elke federaal agentschap en vervolgens  lobbyisten de leiding  over hen geven.

Veel van de  gaten, scheuren en zwakheden in onze republiek  die Trump heeft uitgebuit, werden aangebracht door het Hooggerechtshof in de jaren zeventig en door het Congres na 9/11. Het is zo erg dat de kop van een Rolling Stone-artikel van David S. Cohen  opmerkt : “Donald Trump probeert een rassenoorlog te beginnen. En met de Insurrection Act heeft hij de wettelijke bevoegdheid om dat te doen.”

Amerika heeft een grote herstart nodig.

De   uitspraken van Buckley  tegen Valeo  en  First National Bank of Boston tegen  Bellotti Supreme Court uit de jaren zeventig gaven bedrijven en miljardairs het ‘recht van vrije meningsuiting’ op eigen politici en politieke partijen, en de Patriot Act  en andere soortgelijke wetgeving hebben sinds 11 september  gezien de enorme politiebevoegdheden van de president die we door de geschiedenis heen alleen hebben gezien bij autoritaire, sterke regeringen.

We moeten deze allemaal opnieuw evalueren, intrekken en vervangen, als onze republiek de nieuwe hel wil overleven die Trump en zijn rechtse paramilitairen  blijkbaar van plan zijn voor deze herfst en winter .

Als Democraten federale macht verwerven door het Huis te behouden en de Senaat en het Witte Huis te veroveren, moet het hele land gefocust zijn op het wegnemen van de oligarchische en fascistische elementen die onze republiek zijn binnengeslopen sinds de  Powell-memo , meerdere  interventies van het Hooggerechtshof en de  Patriot Act  met de daarmee samenhangende oorlogsmisdaden en marteling.

Amerika bevindt zich vandaag op een keerpunt, en of we doorgaan met afglijden naar fascisme en oligarchie, of ons terugtrekken naar democratische waarden van kleine omvang, zal voor een groot deel afhangen van de planning en het werk dat we nu doen, en de kandidaten en het beleid. we steunen en stellen voor over twee en vier jaar.

Lees ook:  Een neoliberale erfenis: Amerika's fascistische probleem loopt veel dieper dan Trump

Comments

comments