Nederlandse zomer: schietpartijen, geweld, chaos

Nederlandse zomer: schietpartijen, geweld, chaos

13 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Het Nederlandse Scheveningen is een soort epicentrum geworden van de chaos en geweld in Nederland. Handhavers zijn met wapenstokken geslagen en op de pier worden mensen neergeschoten en neergestoken. Er zijn al meerdere doden gevallen.

Het pittoreske kustplaatsje is niet meer wat het ooit was, meldde De Dagelijkse Standaard . Het vissersdorp, opgeslokt door Den Haag, is een toonbeeld geworden van geweld, het overtreden van Corona-regels en zelfs moord. Deze week is een Rotterdamse jongere, die op de pier werd neergestoken, overleden. Ook zijn er video’s te zien waarin volwassen mannen met getrokken pistolen heen en weer rennen en er wordt geschoten.

En op het strand is het hetzelfde verhaal. Wanneer niemand in zee verdrinkt, worden parkeerwachters bijna bewusteloos met wapenstokken geslagen omdat ze simpelweg toezien op de naleving van parkeer- en Corona-voorschriften. Het strand wordt gebruikt als openbare vuilnisbak en elke plek is een openluchtcamping geworden. De regering heeft geen controle over de totale anarchie, zoals blijkt uit alle beelden en rapporten.

De gemeente moet boswachters sturen om de rust te herstellen. Een lokale politieke partij in Den Haag noemt Scheveningen nu een “vrijstaat, een eldorado voor onruststokers die ongestoord rond kunnen gaan”. De PVV zei dat dit “laatste bastion van nuchterheid aan het verdwijnen is”, dankzij “zwakke linkse bestuurders, waaronder de VVD”. Volgens Kamerlid Machiel de Graaf: “Dit is de druppel.”

No Title

Scheveningen 2020 pic.twitter.com/CVWoNDA9lv

Een paar dagen geleden werd in de Nieuwe Meer in Amsterdam zaterdagmiddag rond half vijf de 24-jarige Bas van Wijk uit Badhoevedorp doodgeschoten.

Van Wijk was met een grote groep vrienden naar de Nieuwe Meer gekomen maar een groep Turkse mannen begon een gevecht met hen op een overvolle steiger. Een van de jonge mannen dwong een kennis van Van Wijk om zijn dure Rolex-horloge op te geven en bedreigde de Nederlandse groep met een pistool, aldus vrienden van Van Wijk.

Toen Van Wijk daar iets over zei, werd hij volgens getuigen vlak voor een speeltoren voor kleine kinderen neergeschoten. De Turk schoot Bas een tweede keer neer en toen hij viel, liep de schutter naar de vriend toe en nam zijn horloge.

De dood van Bas – een blanke – zou nauwelijks voor opschudding hebben gezorgd, terwijl de dood van George Floyd in de Verenigde Staten wereldwijd protesten veroorzaakte en maandenlang de media domineerde. PVV-leider Geert Wilders twitterde: “Waar is de ophef nu?”

Een van de vrienden van het slachtoffer zei dat de politie “onzorgvuldig is geweest met de beschrijving” van de schutter van de immigrant. ‘Die jongens hadden een lichtgekleurde huid’, zei hij. ‘Maar de politie schreef’ lichte huidskleur ‘. In een Facebook-bericht werd de dader omschreven als “waarschijnlijk Turks”. Desondanks beweert de politie nog steeds geen beschrijving te kunnen geven.

Ondertussen omschreef de Burgernet- tweet van 8 augustus de dader als “wit”. Het riekt naar een ideologisch gemotiveerde onwil om de schutter te beschrijven.

Comments

comments