Seizoensgebonden stijging van het aantal migranten dat het Kanaal oversteken is niets vergeleken met de stijging die het VK te wachten staat wanneer het de EU voorgoed verlaat

Seizoensgebonden stijging van het aantal migranten dat het Kanaal oversteken is niets vergeleken met de stijging die het VK te wachten staat wanneer het de EU voorgoed verlaat

13 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Dankzij de Overeenkomst van Dublin kan het VK momenteel migranten over het Kanaal terugsturen naar Frankrijk. Maar volgend jaar zal dat niet langer van toepassing zijn, waardoor het open blijft voor golven van nieuwkomers… zonder juridisch verhaal.

Wat de klassieke Britse zomernieuwsverhalen betreft, de aankomst op onze zuidelijke stranden van rubberboten vol met migranten is precies daarboven met de nieuwste gevallen van vermiste kinderen en verhalen over malafide meeuwen die chips stelen van met afschuw vervulde vakantiegangers.

En het helpt de spanning over deze kwestie op te voeren wanneer er suggesties worden gedaan dat de Royal Navy wordt ingeschakeld om de Border Force te helpen de hordes die vanaf de stranden van Frankrijk op ons afkomen te stoppen.

Dit is een PR-ramp die nog moet gebeuren. Het zou er zeker niet goed uitzien als een migrantenfamilie in het Kanaal zou verdrinken wanneer het kielzog van een marineboot hun overladen en ellendige kleine vaartuig in de Franse territoriale wateren, of welke wateren dan ook, omsloeg.

Niet helemaal als potentieel rampzalige, maar nog steeds relatief zinloos, hebben we ook gehad minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel kiezen om een kijkje op de situatie zelf, door klimmen aan boord van een politie-boot in Dover en post op zee voor een goede kijk op deze arme zoden dichtbij.

Natuurlijk zouden we haar gewoon een megafoon kunnen geven, zodat ze degenen die op weg zijn naar Blighty zou kunnen uitschelden en ze goed zouden terugkeren binnen de Franse territoriale wateren: “Ik zeg, jij, ga terug! Ja jij! Terug! Nu!”

Of we ons midden in een echte migrantencrisis bevinden – zoals Boat Spotter-in-Chief Nigel Farage ons wil doen geloven – of dat we simpelweg een seizoensgebonden opleving ervaren, is de vraag. Het aantal aankomsten in het VK dit jaar is tot dusver ongeveer 4.000 mensen. 

No Title

On the face of it, it is good news that 14 illegal migrants (who had claimed asylum there already), have been removed to France and Germany.But that just means people will now wait until they get here to submit claims. EU rules allow this to happen. https://t.co/rATzX4CmJX

Ondertussen is dat cijfer in Italië bijna driemaal zo hoog als op 11.191 en in Spanje was het 7.744 voor de eerste zes maanden van 2020. In Griekenland , dat dagelijks aankomt, zitten meer dan 120.000 migranten en asielzoekers vast in grimmige opvangkampen, terwijl de de overheid bedenkt wat ze ermee moeten doen.

Volgens de Overeenkomst van Dublin , die alle EU-leden hebben ondertekend, moeten asielzoekers hun toevlucht zoeken in het eerste veilige land dat ze binnenkomen. Dus als dit naar de letter van de wet zou worden geïmplementeerd, zou er natuurlijk een enorme Zuid-Europese voorkeur voor dit proces zijn, aangezien dat het belangrijkste gebied van binnenkomst is. 

Het is begrijpelijk dat Italië, Spanje en Griekenland allemaal graag een gemeenschappelijk Europees immigratiebeleid willen voeren dat het aantal nieuwkomers op een eerlijkere manier deelt met de noordelijke landen.

Groot-Brittannië zal geen rol spelen in dit proces, aangezien het geen deel meer zal uitmaken van de EU. Maar het probleem is dat het, hoewel het momenteel de Overeenkomst van Dublin kan gebruiken om te proberen de Fransen over te halen bootladingen migranten terug te nemen op basis van het feit dat ze zich in Frankrijk – of elders – bevonden voordat ze naar Groot-Brittannië gingen, na 31 december, toen de overgangsperiode eindigt, hebben we geen been om op te staan.

Dit komt doordat een dergelijke bepaling in het internationaal recht niet hetzelfde verhaal biedt. De Fransen weten dit, en ze zullen een meer formele regeling willen hebben als hen wordt gevraagd iets te doen aan illegale migratie over het Kanaal. Zonder Dublin Conventie 2.0 zal die regeling vrijwel zeker meer transactiegericht worden.

Het cijfer dat tot nu toe ronddreef, is £ 30 miljoen. U kunt wedden dat dit na middernacht op 31 december zal toenemen.

No Title

Problem with cross-Channel migrants?We should never have lost Calais in 1558. Why not take it back?On second thoughts, cheaper to pay the French a few million to stop them on the beaches. pic.twitter.com/lana4SjEbj

De criminele bendes die de ongelukkige migranten van hun spaargeld ontdoen en hun leven op het spel zetten op een van ‘s werelds drukste scheepvaartroutes, weten dit ook. Op dit moment overtuigen ze hun aanklacht dat het VK een zachte aanraking is en als ze eenmaal binnen zijn, zijn ze voor altijd binnen.

Hoewel dat op dit moment niet helemaal waar is – omdat er een kans is dat er bij aanhouding een juridische procedure is zodat het VK ze kan terugsturen naar waar ze vandaan kwamen – binnen een paar maanden zal dat niet langer het geval zijn .

Nu de minister van Binnenlandse Zaken al klaagt over “activistische advocaten” die haar pogingen om illegale migranten uit de weg te ruimen te ondermijnen, zou ze de druk van het kwartaal kunnen verwachten om aan het eind van het jaar van de schaal te stijgen.

Dus Priti Patel en anderen zouden hard kunnen praten – een van de meer conservatieve Tory-parlementsleden stelde zelfs voor dat het VK Calais zou ‘overnemen’ door terug te keren naar de 16e-eeuwse Brits / Franse grenzen – en er zouden eisen kunnen zijn dat de Royal Navy zich opstapelt en naderende rubberboten terug naar de stranden van Normandië, die een feestmaal zullen zijn bij het publiek.

Maar het lost het fundamentele probleem niet op dat het VK, hoewel het momenteel op zijn minst enige bescherming geniet op grond van de Overeenkomst van Dublin, geen juridisch juridisch been zal hebben om op te staan ​​zodra dat niet langer van toepassing is. De klok tikt. Criminele mensenhandelbendes organiseren zich nu en de Fransen zitten op hun handen totdat we een oplossing bedenken die de moeite waard is.

De echte angst is dat we, in termen van illegale aankomsten uit Frankrijk, nog niets hebben gezien.

Comments

comments