De nieuwe racistische aanval van Trump op Joe Biden: het tweeten van foto’s van zwarte mensen

De nieuwe racistische aanval van Trump op Joe Biden: het tweeten van foto’s van zwarte mensen

14 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Talrijke rechtse nieuwssites leken op dezelfde dag racistische berichten te synchroniseren met de Trump-campagne

De campagne van Donald Trump tweette foto’s van zwarte mensen die op borgtocht vrijgelaten waren in een poging om kiezers bang te maken voor een toekomstig presidentschap van Joe Biden.

No Title

Remember Willie Horton? President Trump’s campaign is tweeting mugshots of black people to attack Joe Biden. pic.twitter.com/ursYZoXv5b

De tweets bevatten de mugshots en volledige namen van vier zwarte verdachten in Minnesota die waren vrijgelaten op borgtochtgeld dat was ingezameld door het Minnesota Freedom Fund na de dood van George Floyd in politiehechtenis.

“Donovan Boone is een gewelddadige voortvluchtige die in de gevangenis zat omdat hij probeerde zijn ex-vriendin te wurgen”, luidt een tweet. ‘Nu is hij gratis, mede dankzij de campagnebeambten van Biden die hebben gedoneerd om borgtocht te betalen. Heeft Joe Biden spijt dat zijn campagne vrouwen in gevaar heeft gebracht?’

No Title

Donovan Boone is a violent fugitive who was in jail for attempting to strangle his ex-girlfriend.Now he’s free thanks in part to Biden campaign officials who donated to pay bail fees. Does Joe Biden regret his campaign putting women in danger? https://t.co/UzSNt06fuC pic.twitter.com/0XCAmka3aG

De tweet linkt vervolgens naar een officiële Trump-campagnepagina, waarop staat dat de borgstellingsdonaties “bewijs zijn dat je gezin niet veilig zal zijn in Joe Biden’s Amerika.”

“Hij brengt actief het leven van Amerikanen in gevaar door onze straten gevaarlijker te maken, het werk van de politie moeilijker en gezinnen minder veilig”, zegt de pagina.

Volgens een onderzoeksrapport van Fox 9, een  plaatselijke dochter van Minneapolis Fox, had de politie Boone ervan beschuldigd in te breken in het huis van een ex-vriendin en haar te wurgen. Het slachtoffer vertelde de politie dat ze dacht dat hij haar ging vermoorden.

MFF heeft Boone vrijgelaten voor $ 3.000 contant. De groep verbeurde echter het borggeld toen de verdachte later niet kwam opdagen voor zijn gerechtsdatum en er een arrestatiebevel tegen hem werd uitgevaardigd.

Schenkingen van borgstellingsfondsen zijn populair geworden temidden van de nationale afrekening over raciale gerechtigheid. Critici van het systeem van borgtocht in contanten, variërend van lokale advocaten zoals MFK tot democratische leiders zoals senator Bernie Sanders , senator Kamala Harris en Biden – wiens website het een ‘moderne gevangenis voor schuldenaren’ noemt – hebben lang betoogd dat het bestendigt raciale en economische ongelijkheden.

Volgens de website van de non-profitorganisatie  en het Fox 9-rapport heeft het MFF meer dan $ 35 miljoen aan donaties binnengehaald van meer dan 900.000 mensen over de hele wereld, terwijl Black Lives Matter-protesten het land overspoelden . Tot die 900.000 behoren tenminste 13 Biden-stafmedewerkers,  meldde Reuters  op 30 mei. Twee dagen later meldde de New York Times dat het MFK in vier dagen tijd $ 20 miljoen had opgehaald.

Lees ook:  Trump blokkeert het broodnodige nationale testprogramma, zegt dat tests dingen 'er slecht uit laten zien'

Eerder ontving het MFK volgens Fox 9 slechts ongeveer $ 100.000 aan donaties per jaar.

Het Fox 9-rapport onthult dat enkele van de mensen die door het Minnesota Freedom Fund (MFK) worden geholpen – naast demonstranten – onder meer Darnika Floyd zijn, een vrouw die beschuldigd wordt van tweedegraads moord nadat ze naar verluidt een vriend doodstak, en Christopher Boswell, die was beschuldigd van ontvoering en aanranding. MFF zette $ 100.000 op om Floyd vrij te maken en $ 350.000 om Boswell op te bouwen.

In 2001 vervolgde senator Amy Klobuchar, D-Minn., Destijds de advocaat van Hennepin County en nu een prominente Biden-surrogaat, Boswell wegens verkrachting .

Greg Lewin, de interim-uitvoerend directeur van het MFK, vertelde Fox 9 dat de missie van zijn groep niet per se over de misdaden of zelfs de politie gaat, maar over de ongelijkheden van het borgingssysteem.

‘Ik kijk vaak niet eens naar een aanklacht als ik iemand red,’ zei Lewin. “Ik zal het zien nadat ik de rekening heb betaald, want het gaat er niet om. Het gaat om het systeem waar we tegen vechten.”

Het Fox 9-rapport is maandag gepubliceerd. De volgende dag, de Trump campagne lanceerde haar advertenties en meerdere conservatieve-leunend  nieuws  -sites  uitgevoerd het bericht . De rechtse site Gateway Pundit bevatte screenshots uit de tweets van de Trump-campagne, inclusief het call-to-action sms-nummer.

Sen Kamala Harris, D-Calif., Schreef die avond geschiedenis als de eerste gekleurde vrouw die zich bij een presidentieel ticket van de grote partij voegde.

De berichten van Trump weerspiegelen een beruchte aanslagadvertentie uit 1988 gericht op de democratische kandidaat Michael Dukakis en met de veroordeelde moordenaar Willie Horton, een zwarte man. Horton kreeg tijdelijk verlof uit de gevangenis onder een controversieel “weekend verlof” -programma in het gevangenissysteem van Massachusetts, maar op een dag ontsnapte hij en pleegde hij meer misdaden, waaronder het verkrachten van een blanke vrouw, voordat hij werd gepakt.

Destijds verwees de Republikeinse tegenstander van Dukakis, George HW Bush, naar de zaak van Horton als bewijs dat de democraten “zwak voor misdaad” waren. Hortons naam en gezicht verschenen later in een pro-Bush tv-advertentie, hoewel de spot niet rechtstreeks verband hield met de Bush-campagne. De advertentie werd lang aangehouden als een voorbeeld van racistische dog-whistlie-politiek , een kwestie die terugkeerde naar het nationale gesprek met een andere race-baiting Trump-advertentie in 2018 .

De Trump-campagne en het MFK reageerden niet op Salons verzoek om commentaar.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Trump bij de VN: A Failure to Lead

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  Miljonairs regeren de VS: het congres van de superrijken
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments