President van de vakbond van postarbeiders veroordeelt Trump’s ‘beschamende’ aanvallen op mail-in-stemmen

President van de vakbond van postarbeiders veroordeelt Trump’s ‘beschamende’ aanvallen op mail-in-stemmen

14 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Mark Dimondstein, president van de American Postal Workers Union, veroordeelde Trump omdat hij prioriteit had gegeven aan zijn herverkiezing terwijl arbeiders hun leven riskeren tijdens de pandemie.

De vakbond die de postbodes vertegenwoordigt, versterkte donderdag haar verdediging tegen de aanval van president Donald Trump op de US Postal Service nadat Trump openlijk had toegegeven dat hij financiering blokkeert die het stemmen per post gemakkelijker zou maken.

Mark Dimondstein, president van de American Postal Workers Union, noemde Trumps bekentenis “echt beschamend” tijdens een optreden op MSNBC’s “The Last Word” en zei dat postbodes hun leven riskeren door de post te bezorgen tijdens de pandemie, terwijl de president zelfzuchtig zijn herverkiezingscampagne voortzet.

“Hij is bereid om dat in te houden om te voorkomen dat mensen gaan stemmen”, zei Dimondstein. “Of om op zijn minst het idee aan de orde te stellen dat stemmen per post op de een of andere manier niet zal werken en dat uw stembiljet er niet op tijd zal zijn, en daarom helemaal niet de moeite neemt om te stemmen.”

Trump flapte eerder op donderdag over Fox Business uit dat hij de fondsen van de post blokkeerde voor politieke doeleinden. “Nu hebben ze dat geld nodig om het postkantoor te laten werken, zodat het al die miljoenen en miljoenen stembiljetten kan verwerken”, zei Trump. “Maar als ze die twee items niet krijgen, betekent dat dat je geen universele mail-in-stemming kunt hebben.”

Lees ook:  Het opdringerige constructivisme gefileerd: “Sylvana Simons wakkert het racisme juist aan”

Tijdens de uitzending van MSNBC stuurde het Twitter-account van de vakbond video’s van USPS-medewerkers, veel van hen militaire veteranen, waarin werd opgeroepen tot dringende financiering om de post voort te zetten – inclusief het afhandelen van zendingen van voorgeschreven medicijnen, medische benodigdheden, loonstrookjes en afwezigheidsstembiljetten om Amerikanen in staat te stellen veilig te stemmen tijdens de pandemie.

No Title

Thank you for your service @Sky_Lee_1 – there are around 100,000 veterans working for the USPS and more than 330,000 vets get their meds through the mail daily. They all deserve better than this! #SaveThePostOffice https://t.co/W5UjyGCgpN

Zonder noodhulp dreigt de posterijen in te storten. Desalniettemin heeft Trump maandenlang de broodnodige financiering geblokkeerd. Zijn campagne klaagt verschillende staten aan wegens bepalingen om het stemmen per post te vergemakkelijken, waarvan hij herhaaldelijk en ongegrond heeft beweerd dat het frauduleus is als onderdeel van zijn schijnbare poging om twijfel te zaaien en de opkomst te beperken voorafgaand aan de verkiezingen in november.

Na reactie op zijn opmerkingen donderdag, zei Trump dat hij geen veto zou uitspreken over een wetsvoorstel voor coronavirusondersteuning alleen omdat het steun voor de USPS omvatte. Tegelijkertijd drong hij opnieuw aan op de ongefundeerde bewering dat stemmen per post tot onwettige resultaten zal leiden.

Lees ook:  Boogaloo is fascistisch, zwaar bewapend, gevaarlijk en vrij in Amerika
Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments