Trump is een gevaar “. . . Alle vijanden, buitenlandse en binnenlandse ”: een open brief aan generaal Milley

Trump is een gevaar “. . . Alle vijanden, buitenlandse en binnenlandse ”: een open brief aan generaal Milley

14 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Gepensioneerde soldaten John Nagl en Paul Yingling, die aan weerszijden van de counterinsurgency-debatten tot nationale bekendheid kwamen, sloegen de handen in elkaar om te beweren dat, als Donald Trump de verkiezingen zou verliezen en toch weigeren zijn ambt te verlaten op 20 januari om 12.00 uur, de voorzitter van de Joint Chiefs moeten het bevel geven om hem met militair geweld te laten verwijderen.

Als de opperbevelhebber probeert de verkiezingsresultaten te negeren, staat u voor een keuze.

Beste generaal Milley: 

Als voorzitter van de Joint Chiefs of Staff bent u zich terdege bewust van uw plichten in gewone tijden: optreden als voornaamste militair adviseur van de president van de Verenigde Staten, en het doorgeven van de wettige bevelen van de president en de minister van Defensie aan strijdende commandanten . In gewone tijden zijn deze plichten volledig in overeenstemming met uw eed om “de grondwet van de Verenigde Staten te steunen en te verdedigen tegen alle vijanden, zowel buitenlandse als binnenlandse …” 

We leven niet in gewone tijden. De president van de Verenigde Staten ondermijnt actief ons kiesstelsel en dreigt in functie te blijven in strijd met onze grondwet. Over een paar maanden moet je misschien kiezen tussen het trotseren van een wetteloze president of het verraden van je grondwettelijke eed. We schrijven om u te helpen helder over die keuze na te denken. Als Donald Trump weigert zijn ambt te verlaten aan het einde van zijn grondwettelijke termijn, moet het Amerikaanse leger hem met geweld ontslaan en moet u dat bevel geven. 

Lees ook:  De doodsmars van Donald Trump

Door een gevaarlijke samenloop van omstandigheden is het ooit ondenkbare scenario van autoritair bewind in de Verenigde Staten nu een zeer reële mogelijkheid. Ten eerste, aangezien de heer Trump bijna een zekere electorale nederlaag tegemoet gaat, ondermijnt hij het vertrouwen van het publiek in onze verkiezingen krachtig . Ten tweede zou de nederlaag van de heer Trump ertoe leiden dat hij niet alleen met politieke schande wordt geconfronteerd, maar ook met strafrechtelijke vervolging. Ten derde verzamelt meneer Trump een privéleger dat niet alleen de wil van het electoraat kan dwarsbomen, maar ook de capaciteiten van de gewone wetshandhaving. Wanneer deze krachten op 20 januari 2021 in botsing komen, zal het Amerikaanse leger de enige instelling zijn die in staat is om onze grondwettelijke orde te handhaven.

Het lijdt weinig twijfel dat de heer Trump een electorale nederlaag tegemoet gaat. Meer dan 160.000 Amerikanen zijn gestorven aan COVID 19, en dat aantal zal in november waarschijnlijk oplopen tot 300.000 . Een op de tien Amerikaanse werknemers is werkloos en de Amerikaanse economie heeft in het laatste kwartaal de grootste krimp in haar geschiedenis geleden . Bijna 70 procent van de Amerikanen denkt dat het land op de verkeerde weg zit . The Economist schat dat de kansen van de heer Trump om de verkiezingen te verliezen op 91 procent staan.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.
Lees ook:  Tech- en internetreuzen: Toneelstuk rond vier hoofdrolspelers

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

Lees ook:  'Omdat je in de gevangenis zou moeten zitten!' De echte reden Democraten pushen Trump beschuldiging?
In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments