Waarom promoten we gezondheid niet om COVID te bestrijden?

Waarom promoten we gezondheid niet om COVID te bestrijden?

14 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

VERHAAL IN ÉÉN OOGOPSLAG

  • SARS-CoV-2 zal waarschijnlijk blijven, wat betekent dat we ermee moeten leren leven. Aangezien obesitas uw risico op ernstige ziekte en overlijden door COVID-19 dramatisch verhoogt, kunt u het beste afvallen en uw algemene gezondheid verbeteren door middel van gezonde voeding en lichaamsbeweging.
  • Zelfs milde obesitas kan de ernst van COVID-19 versterken. Patiënten met lichte obesitas hadden een 2,5 keer groter risico op respiratoir falen en een vijf keer groter risico op opname op een IC in vergelijking met niet-obese patiënten
  • Ontsteking veroorzaakt door obesitas kan verantwoordelijk zijn voor een drievoudig groter risico op longembolie (bloedstolsels in de longen) bij COVID-19-patiënten met obesitas
  • Ongereguleerde lipidesynthese veroorzaakt door obesitas kan ontstekingen in de longen verergeren, wat bijdraagt ​​aan een verhoogde ernst van de ziekte tijdens respiratoire virale infecties
  • Bewerkte voedingsmiddelen, junkfood en frisdranken zijn de belangrijkste boosdoeners in de toename van obesitas en chronische ziekten, die op hun beurt de kans op overlijden door COVID-19 vergroten

Het is een ongelukkig feit dat gezondheidsfunctionarissen en pandemische responsautoriteiten over het algemeen de rol die een gezonde levensstijl speelt in de COVID-19-pandemie volledig negeren en zich in plaats daarvan bijna uitsluitend richten op de noodzaak van een vaccin.

Volgens Reuters 1 is de Amerikaanse regering van plan om in november een “overweldigende” vaccinatiecampagne tegen COVID-19 te lanceren. Een niet nader genoemde “hoge ambtenaar van het Witte Huis” zegt: 2

“De dunne lijn die we bewandelen, maakt het Amerikaanse volk erg enthousiast over vaccins en het missen van verwachtingen versus het hebben van een heleboel vaccins in het magazijn en niet zoveel mensen willen het krijgen. Je zult misschien niet veel horen over het promoten van vaccins via de ether. in augustus en september, maar in november zul je overweldigd worden. “

Maar is een vaccin echt het antwoord waar mensen op hopen? Velen hebben bijvoorbeeld het reguliere verhaal overgenomen dat maskers hier blijven tot of tenzij er een vaccin is, en gevaccineerd worden zou het einde betekenen van het maskeren van mandaten.

Gezien het feit dat maskers of vaccins geen significante bescherming bieden tegen het virus, is de kans groot dat deze hoop de bodem ingaat. Maria Elena Bottazzi, een COVID-19-vaccinontwikkelaar aan het Baylor College of Medicine, waarschuwde onlangs 3 dat sociale distantiëring en gezichtsmaskers waarschijnlijk nog steeds nodig zullen zijn, zelfs nadat een vaccin beschikbaar komt, aangezien het vaccin niet 100% bescherming biedt tegen infectie.

Laat u dus niet misleiden. Vaccins zullen een aanvulling zijn op wat ons nu wordt opgedragen, geen vervanging. Zelfs de CEO van Moderna, Stephanie Bancel, verklaarde 4 dat als het vaccin een effectiviteit van 90% bereikt, wat een meer dan al te optimistische projectie is, mensen met risicovolle gezondheidsproblemen maskers zullen moeten blijven dragen.

De nieuwe mRNA-vaccins die tegen COVID-19 worden ontwikkeld, hoeven niet noodzakelijkerwijs de ‘behoefte’ aan maskers en sociale afstandsmandaten in de toekomst weg te nemen, maar kunnen ook een auto-immuunziekte-ramp in wording zijn, zoals uitgelegd in ‘ The Well-Known Hazards’. van coronavirusvaccins “en” Gates probeert bijwerkingen van versneld vaccin te rechtvaardigen . ”

SARS-CoV-2 is hier om te blijven

De Atlantische Oceaan heeft de waarheid van de zaak beknopt verklaard in het artikel van 4 augustus 2020, “The Coronavirus Is Never Going Away”: 5

“Als er ooit een tijd was dat dit coronavirus onder controle kon worden gehouden, dan is het waarschijnlijk voorbij. Eén uitkomst ziet er nu bijna zeker uit: dit virus gaat nooit meer weg … We zullen waarschijnlijk de rest van ons leven met dit virus leven …

Hoe ziet de toekomst van COVID-19 eruit? Dat hangt volgens Yonatan Grad af van de sterkte en duur van de immuniteit tegen het virus. Grad, een onderzoeker naar infectieziekten aan Harvard, en zijn collega’s hebben een aantal mogelijke trajecten gemodelleerd 6 .

Als de immuniteit maar een paar maanden duurt, kan er een grote pandemie zijn, gevolgd door kleinere uitbraken elk jaar. Als de immuniteit dichter bij twee jaar duurt, kan COVID-19 om de twee jaar een hoogtepunt bereiken …

Bij SARS nemen antilichamen … na twee jaar af. Antilichamen tegen een handvol andere coronavirussen die verkoudheid veroorzaken, vervagen in slechts een jaar. ‘Hoe sneller de bescherming verdwijnt, hoe moeilijker het voor elk project is om naar uitroeiing te streven,’ vertelde Grad me. ‘

Velen die zich maandenlang standvastig hebben geïsoleerd en overal plichtsgetrouw een masker dragen, willen dit waarschijnlijk niet horen. Als het virus niet verdwijnt, wat we ook doen, dan zijn er maar twee keuzes: doorgaan met sociaal afstand nemen en maskers dragen voor de rest van onze dagen, of terugkeren naar het leven zoals het was vóór COVID, toen de griepseizoenen waren. ontmoette blasé gelijkmoedigheid.

Post-COVID World moet zich concentreren op gezondheid

Voor velen is geen van deze opties bevredigend. Ze zijn echter realiteit. Het is onwaarschijnlijk dat COVID-19 zal worden uitgeroeid, en als u het nog niet heeft opgelopen, zal u dat op een gegeven moment waarschijnlijk wel doen.

Op dit moment is het nog onduidelijk of u het meer dan eens kunt oplopen, maar als dat het geval is, zal het griepseizoen waarschijnlijk ook de mogelijkheid van COVID-19-uitbraken omvatten.

De realiteit frontaal onder ogen zien is de beste manier om vooruit te komen, als je het mij vraagt, en dat betekent dat je het beste jezelf in een goede conditie kunt krijgen door middel van een dieet en lichaamsbeweging. Je kunt je simpelweg niet verbergen voor dit virus, om de simpele reden dat je niet kunt stoppen met ademen.

Op dit punt is het misschien de moeite waard om jezelf eraan te herinneren dat het leven het risico van ziekte en overlijden met zich meebrengt. Elke dag van elk jaar van uw leven wordt u geconfronteerd met de mogelijkheid van ziekte, of het nu een besmettelijke ziekte is of een chronische ziekte.

Elk jaar van je leven heb je bijvoorbeeld te maken gehad met de mogelijkheid van griep. Misschien een mild geval, misschien een heel ernstige. Hoe dan ook, je hebt waarschijnlijk nooit overwogen jezelf maandenlang te isoleren en de dingen die je leuk vindt op te geven uit angst dat je griep krijgt en doodgaat.

Ondanks het feit dat de opname van vaccins tegen seizoensinfluenza dankzij verschillende mandaten is gestegen, blijft de griep circuleren en treft elk jaar grote aantallen gevaccineerde personen. Influenza is niet uitgeroeid en er is consequent aangetoond dat het griepvaccin zeer weinig bescherming biedt.

Daar zullen we waarschijnlijk ook met COVID-19 zijn. Het goede nieuws is dat, net als bij griep, uw kansen om gezond te blijven of slechts een milde vorm te krijgen, voornamelijk afhankelijk zijn van uw immuunsysteem, en dit is iets waar u iets aan kunt doen.

Obesitas is een belangrijke risicofactor voor ernstige COVID-19

We hebben nu een aanzienlijke hoeveelheid gegevens die aantonen dat bepaalde comorbiditeiten uw risico op ernstige COVID-19-ziekte en overlijden verhogen. Een van de belangrijkste is obesitas, dus het aanpakken van overgewicht zal uw risico aanzienlijk verlagen.

In het VK wordt zwaarlijvigheid nu bestreden als onderdeel van de preventiestrategie van het land voor coronavirus. 7 In een recente aankondiging zei premier Boris Johnson dat hij van plan is om reclame voor junkfood op tv vóór 21.00 uur te verbieden en promoties in de winkel te beperken. Online advertenties voor ongezonde voeding kunnen ook worden verboden. 8

Johnson’s beslissing werd grotendeels beïnvloed door zijn eigen gevecht met COVID-19, dat volgens hem ernstiger werd gemaakt door zijn overgewicht. Verschillende onderzoeken ondersteunen zijn vermoeden. Zoals opgemerkt in de Journal of Virology van 13 juli 2020: 9

“In de loop der jaren hebben mensen een zittende levensstijl aangenomen en zijn voedingspatronen verschoven naar overmatige voedselconsumptie en slechte voeding. Overvoeding heeft geleid tot de constellatie van metabole afwijkingen die niet alleen bijdragen aan metabole herprogrammering, maar ook de aangeboren en adaptieve immuniteit van de gastheer beperken.

Verstoorde immuunresponsen en chronische ontstekingen in metabolisch zieke micro-omgevingen bieden de ideale omstandigheden voor virale exploitatie van gastheercellen en versterkte virale pathogenese. “

Ambtenaren van Huntington sporen bewoners aan om af te vallen

In de VS hebben maar weinig functionarissen de spreekwoordelijke olifant in de kamer toegesproken. De stad Huntington in New York valt op als een zeldzame uitzondering. Zoals gemeld door Bill Maher in de aanbevolen video, hebben Huntington-functionarissen er bij alle 200.000 inwoners op aangedrongen “op dieet te gaan, want [met] COVID-19 heb je twee keer zoveel kans op een slechte afloop als je zwaarlijvig bent.”

Zoals opgemerkt door Maher, heeft obesitas ons altijd gedood, zij het langzaam. “Gemengd met COVID, het doodt je snel”, zegt hij en voegt eraan toe:

“Waarom geen allesomvattende campagne om het publiek voor te lichten over de gevaren van een dieet met suikerachtige, met chemicaliën beladen rotzooi? … Waarom geen campagne om fatsoenlijk voedsel te krijgen in armere buurten? Waarom niet voor elke PSA voor maskers, een PSA voor een recept van een gezonde maaltijd?

Ik denk dat er zoveel levens hadden kunnen worden gered als het medische establishment aan het begin van deze crisis een meer gezamenlijke inspanning had gedaan om de Amerikanen te vertellen: ‘Terwijl je vastzit en gratis geld krijgt omdat je niet werkt, moet je iets doen te.’ Zelfs de armste persoon zou bij de maaltijden frisdrank kunnen vervangen door water …

Een nationale campagne om de gezondheid te verbeteren had onze kansen tegen deze ziekte kunnen vergroten [en] ons een beter gevoel over onszelf hebben gegeven. Maar het werd niet eens genoemd … We kunnen lichaamspositiviteit niet meer als een derde spoor hebben … Deze kwestie is te fundamenteel voor wie leeft en wie sterft. “

De voedingsindustrie moet het beter doen

Hopelijk zullen de VS uiteindelijk in de voetsporen treden van het VK en actie ondernemen tegen reclame voor junkfood. Het is duidelijk dat reclame werkt, en het helpt niemand om de juiste keuzes te maken voor hun gezondheid. In de tussentijd doet u er verstandig aan het heft in eigen handen te nemen.

Lees ook:  BURGEROORLOG IN DE VS: De extreemrechtse revolutie wachtte op een kans. Nu, het is hier.

Het lijdt weinig twijfel dat bewerkte voedingsmiddelen , junkiesnacks en frisdranken de belangrijkste boosdoeners zijn in de toename van obesitas en chronische ziekten die ook het risico op overlijden door COVID-19 vergroten. Als zodanig zouden ze de eersten moeten zijn die in de toekomst uit uw dieet worden verwijderd.

Als er iets goeds gaat komen van deze pandemie, zou het de brede erkenning zijn van de impact van obesitas, niet alleen op chronische ziekten, maar ook op virale besmettingen zoals SARS-CoV-2. Een recent redactioneel artikel in de BMJ benadrukt het belang van voeding en de significante maar verborgen invloed die de verwerkte voedingsmiddelenindustrie heeft gehad op de COVID-19-pandemie: 10

“Het is nu duidelijk dat de voedingsindustrie niet alleen verantwoordelijk is voor de obesitaspandemie, maar ook voor de ernst van de ziekte van COVID-19 en de verwoestende gevolgen ervan.

Tijdens de COVID-19-pandemie hebben een toename van voedselarmoede, verstoringen van de toeleveringsketens en paniekaankopen mogelijk een beperkte toegang tot vers voedsel, waardoor de balans verschuift naar een grotere consumptie van sterk verwerkt voedsel en voedsel met een lange houdbaarheid die meestal hoog is in zout, suiker en verzadigd vet.

Bovendien heeft de voedingsindustrie sinds het begin van de COVID-19-pandemie campagnes en initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen gelanceerd, vaak met nauwelijks verhulde tactieken die de uitbraak als een marketingkans gebruiken (bijvoorbeeld door een half miljoen ‘glimlachen’ aan te bieden in de vorm donuts aan NHS-personeel). “

Ze roepen niet alleen de voedingsindustrie op om onmiddellijk te stoppen met het promoten van ongezond eten en drinken, maar roepen ook regeringen op om herformulering van junkfood af te dwingen om de gezondheid beter te ondersteunen. Uit onderzoek blijkt dat obesitas het risico op ziekenhuisopname voor COVID-19, 11 , 12 verdubbelt, merkten de auteurs op: 13

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren” Deze bevindingen suggereren dat aanpassing van de levensstijl kan helpen om het risico op COVID-19 te verkleinen en een nuttige aanvulling kan zijn op andere interventies, zoals sociale afstand nemen en afschermen van hoog risico.”

Onderzoekers van de Johns Hopkins University hebben ook gesuggereerd dat obesitas de last van COVID-19 uiteindelijk op jongere patiënten kan verschuiven, aangezien een dataset van 265 COVID-19-patiënten aantoonde dat jongere personen die in het ziekenhuis werden opgenomen, meer kans hadden op obesitas. 14

Zelfs lichte obesitas verhoogt de risico’s van COVID-19

Volgens recent onderzoek kan zelfs lichte obesitas de ernst van COVID-19 beïnvloeden. Onderzoekers van de Alma Mater Studiorum Universiteit van Bologna in Italië geanalyseerd 482 COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis tussen 1 maart en 20 april 2020, 15 afsluitende “Obesitas is een sterke, onafhankelijke risicofactor voor respiratoir falen, de toelating tot de ICU en dood onder COVID -19 patiënten. ”

Door gebruik te maken van de body mass index (BMI) om obesitas te definiëren, vonden de onderzoekers een verhoogd risico op een ernstigere COVID-19-infectie die begon bij een BMI van 30, wat wordt beschouwd als “milde” obesitas (een BMI tussen 25 en 29,9 wordt als overgewicht beschouwd). Hoofdonderzoeksauteur Dr. Matteo Rottoli zei in een persbericht: 16

“Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg moeten zich ervan bewust zijn dat mensen met elke graad van zwaarlijvigheid, niet alleen de ernstig zwaarlijvige, een risicopopulatie vormen. Extra voorzichtigheid is geboden bij in het ziekenhuis opgenomen COVID-19-patiënten met zwaarlijvigheid, aangezien zij waarschijnlijk snel achteruit zullen gaan. in de richting van respiratoir falen, en om opname op de intensive care te vereisen. “

In het bijzonder hadden patiënten met lichte obesitas een 2,5 keer groter risico op respiratoir falen en een vijf keer groter risico om op een IC te worden opgenomen in vergelijking met niet-obese patiënten. Maar begrijp dit, mensen met een BMI van meer dan 35 hadden 12 keer meer kans om te overlijden aan COVID-19. 17

“Terwijl een BMI ≥ 30 kg / m2 een populatie patiënten identificeert met een hoog risico op ernstige ziekte, verhoogt een BMI ≥ 35 kg / m2 het risico op overlijden dramatisch”, legden de onderzoekers uit. 18

Risico op overlijden neemt toe met het gewicht

Een rapport 19 van juli 2020 van Public Health England bespreekt ook onderzoek dat aantoont hoe overgewicht de COVID-19-resultaten beïnvloedt. Een systematische review toonde bijvoorbeeld aan dat patiënten met een BMI van meer dan 25, vergeleken met patiënten met een gezond gewicht:

  • 3,68 keer meer kans om te overlijden
  • 6,98 keer meer kans op ademhalingsondersteuning
  • 2,03 keer meer kans op een ernstige ziekte

Het rapport belicht ook gegevens die aantonen dat het risico van ziekenhuisopname, intensieve zorg en overlijden progressief toeneemt naarmate uw BMI stijgt. Wat betreft hoe zwaarlijvigheid de risico’s verhoogt tijdens virale infecties, is de chronische, laaggradige ontsteking die het veroorzaakt een waarschijnlijke factor.

Lees ook:  De censuur-pandemie

Ontsteking veroorzaakt door obesitas wordt ook verantwoordelijk geacht voor het drievoudig grotere risico op longembolie (bloedstolsels in de longen) dat wordt gezien bij obese COVID-19-patiënten. 20 , 21 Obesitasgerelateerde ontregeling van de lipidesynthese kan ook longontsteking verergeren, waardoor het bijdraagt ​​aan een verhoogde ernst van de ziekte in het bijzonder bij virale luchtweginfecties. 22

Bovendien zetten overtollig lichaamsgewicht en vetophoping rond de inwendige organen druk op uw middenrif, waardoor het moeilijker wordt om te ademen als u een luchtweginfectie heeft. 23 Andere mechanismen waardoor obesitas de ernst van COVID-19 kan verhogen, zijn onder meer: 24

  • Toenemende leptineresistentie en lipotoxiciteit, aangezien de ophoping van lipiden door virussen kan worden uitgebuit om de binnenkomst en replicatie van virussen te verbeteren
  • Een gecombineerd effect van chronische systemische ontsteking en de inductie van een cytokinestorm

Afvallen verlaagt uw COVID-19-risico

De boodschap die je hier mee naar huis neemt, is dat als je zwaarlijvig bent, ook al is het maar in lichte mate, het focussen op het bereiken van een gezond gewicht je kan helpen om virale ziekten, waaronder COVID-19, af te weren. Door af te vallen, kunt u ook andere aan obesitas gerelateerde gezondheidsproblemen voorkomen, zoals diabetes, hoge bloeddruk en hartaandoeningen – die overigens allemaal uw risico op COVID-19-complicaties en overlijden verhogen.

Volgens een onderzoek van The Istituto Superiore di Sanità, de nationale gezondheidsautoriteit van Italië, 25 vonden meer dan 99% van de dodelijke slachtoffers door COVID-19 plaats onder mensen met onderliggende medische aandoeningen. Van die 99% had 76,1% hoge bloeddruk, 35,5% had diabetes en 33% had een hartaandoening, alleen of als comorbiditeit. 26

Een van de krachtigste strategieën om uw gewicht te optimaliseren, is door uw eetvenster te beperken tot zes tot acht uur per dag, en ervoor te zorgen dat u uw laatste maaltijd minstens drie uur voor het slapengaan eet. Dit staat bekend als tijdgebonden eten of periodiek vasten en is een krachtige interventie om de insulineresistentie te verminderen en de metabolische flexibiliteit te herstellen.

Met betrekking tot dieetaanbevelingen is mijn ervaring consistent met een cyclisch ketogeen dieet dat zeer effectief is om metabole flexibiliteit te herstellen en insulineresistentie te verminderen.

Dit houdt het radicaal beperken van koolhydraten in (vervang ze door gezonde vetten en matige hoeveelheden proteïne) totdat je dicht bij of op je ideale gewicht bent, omdat je lichaam hierdoor vet kan gaan verbranden als primaire brandstof en de gevoeligheid van je lichaam kan verhogen. insulinereceptoren.

De meeste mensen gebruiken koolhydraten als hun primaire brandstofbron (dankzij overmatige en frequente inname van koolhydraten). Ze hebben het vermogen verloren om effectief vet te verbranden als brandstof, wat op zijn beurt leidt tot metabole disfunctie, insulineresistentie en gewichtstoename. Als u eenmaal uw ideale lichaamsgewicht heeft teruggekregen, kunt u de koolhydraten een paar keer per week terugfietsen.

Een van de beste boeken die over dit onderwerp zijn geschreven, is mijn klassieker ” Fat for Fuel “. Als je het niet hebt gelezen, staat je een traktatie te wachten, want COVID-19 is de katalysator die je zal motiveren om niet alleen het boek te lezen, maar ook de radicale metabolische voordelen ervan toe te passen.

Zorg er bovendien voor dat u elke week regelmatig aan lichaamsbeweging doet en meer fysieke beweging krijgt tijdens de uren dat u wakker bent, met als doel minder dan drie uur per dag te zitten. Ervoor zorgen dat u voldoende slaapt (meestal acht uur voor de meeste volwassenen) en het verzorgen van uw emotionele gezondheid zijn ook belangrijke factoren die uw gewicht, algemene gezondheid en immuunfunctie kunnen beïnvloeden.

Chronische stress, bijvoorbeeld, kan uw risico op visceraal vet te krijgen na verloop van tijd te verhogen, 27 welke middelen het aanpakken van uw stress niveaus is noodzakelijk voor het behoud van uw ideale gewicht. Het nemen van maatregelen om in het algemeen een gezonde levensstijl te leiden, zal een sneeuwbaleffect hebben, waardoor u een gezond gewicht kunt bereiken en tegelijkertijd uw veerkracht tegen infecties en ziekten vergroot.Comments

comments