Donald Trump het monster van de VS

Donald Trump het monster van de VS

15 augustus 2020 1 Door Indignatie redactie

Ik weet niet wat hiermee aan de hand is. Trump blijft er verschillende dingen over zeggen en ik weet niet zeker of hij niet weet waar hij het over heeft (altijd een veilige gok) of dat ze een soort rare openbare onderhandeling doen:

House Minority Leader Kevin McCarthy brak vrijdag met Donald Trump en vertelde CNBC dat hij  de financiering van  de US Postal Service ondersteunt.

“De postdienst krijgt de financiering die het nodig heeft”, zei McCarthy, eraan toevoegend: “Daar zullen we voor zorgen.” McCarthy beweerde dat Trump zich niet tegen de financiering zou verzetten, ondanks herhaalde verklaringen van Trump die zei dat hij precies dat zou doen.

In mei stemde McCarthy tegen een wetsvoorstel voor coronavirus van het Huis, de HEROES ACT, die  het postkantoor $ 25 miljard zou hebben  opgeleverd.

Kort voor de stemming waarschuwde Rep. Gerry Connolly (D-VA), voorzitter van de subcommissie House Government Operations  : “Als president Trump en de GOP van de Senaat iets minder eisen dan de Heroes Act voorziet, zal de post blijven zinken. “

Er is blijkbaar onrust in de caucus over McCarthy. En het is lachwekkend.

Laat me Kos hier goed over onderschrijven:

Het collectieve Republikeinse geheugenverlies van volgend jaar zal iets zijn om te aanschouwen. Vergeet “Ik heb deze tweet niet gelezen” reacties op de laatste verontwaardiging van Amerika’s hansworst “leider” Donald Trump. Ze zullen allemaal doen alsof hij nooit heeft bestaan, terwijl ze hun vermeende “waarden” herontdekken, zoals niet overgeven aan Rusland, familiewaarden (voor jou, niet voor mij) en bezorgdheid over begrotingstekorten. 

Maar voorlopig marcheren Republikeinen nog steeds in lockstep naar die klif in november die ‘Verkiezingsdag’ wordt genoemd. Dat doen ze tenminste in het openbaar. Particulier? Ze zijn extra belachelijk. 

“Ontevredenheid met minderheidsleider Kevin McCarthy neemt toe in het Huis, nu Republikeinen steeds banger worden voor een verlies door president Trump op de verkiezingsdag, zich voorbereiden op een intraparty-oorlog over de toekomst van de GOP”,  meldt  The  Washington Post . “Een cluster van GOP-wetgevers begint zich persoonlijk af te vragen of de Republikein in Californië loyaliteit aan de president stelt boven het welzijn van de conferentie. En een kleine groep leden is aan het discussiëren of iemand hem moet uitdagen als minderheidsleider als Trump op 3 november wordt verslagen. “

Ha ha ha ha ha ha. 

[Diepe adem]

Ha ha ha ha ha ha. 

Dit is  rijk . 

Elke Republikein in het Huis  stemde tegen de afzettingsartikelen tegen Trump. De enige conservatief die ja stemde, Michigan Rep. Justin Amash, moest de partij verlaten en onafhankelijk worden om dat te doen. 

En  nu , nu House Republikeinen te maken krijgen met verdere decimering in het Huis, twee jaar nadat ze het lichaam tegen de minderheid hebben geslagen, vragen ze zich af of  iemand anders  te dicht bij Trump is geweest? 

Oh, en deze moedige profielen   kunnen nog steeds niet op de plaat spreken: “[De] frustratie met McCarthy was al weken aan het ontstaan, aangezien de opiniepeiling van Trump is verzakt achter de vermoedelijke Democratische kandidaat Joe Biden. Volgens interviews met meer dan 10 huisrepublikeinen – die  allemaal op voorwaarde van anonimiteit spraken om eerlijk te zijn  – maken sommige GOP-wetgevers zich zorgen dat McCarthy de conferentie te veel aan Trump heeft gebonden en weigert op te komen tegen de president of op te treden als een buffer om de conferentie van hem te onderscheiden. ” [Nadruk van mij.]

Die 10 “bezorgde” Republikeinen hebben zeker niet gestemd voor afzetting, dat is zeker. En toen het in mei tijd werd om te stemmen voor de nu vastgelopen coronavirusmaatregel, stemde er maar  één  ja – New York Rep. Peter King. En we weten dat hij niet een van de 10 gekwelde GOPers is. Hoe weten we? Omdat hij zijn pensionering al had aangekondigd.

Dat is niet Kevin McCarthy die die stemmen uitbrengt. 

Natuurlijk hebben alle Republikeinen alle reden om zich zorgen te maken over november. Democraten behouden een gezonde  voorsprong van 8-10 punten  in de Civiqs generieke dagelijkse stembiljet. (Dezelfde tracker zag Democraten een voorsprong van 6 punten 50-44 in 2018, een verkiezing waarin de Democraten de volksstemming van het Huis wonnen met 8,6 punten,  53,4-44,8 .) 

En zeker, gebonden zijn aan Trump was een electorale ramp voor de GOP. Kijk naar hoger opgeleide blanke vrouwen, de enige demografische groep die de afgelopen vier jaar aanzienlijk is verhuisd: 

NATIONALE STEMMING, COLLEGE WITTE VROUWEN STEMMEN MARGE
 EXIT POLLS 2016 (PREZ) 51-44 Dem +7 Dem
2018  EXIT POLLS (HUIS) 59-39 Dem +20 Dem

Peilingen dit jaar hebben consequent aanhoudende problemen aangetoond onder alle hoogopgeleide blanken, en vooral vrouwen. (Trump en zijn partij verliezen zelfs  terrein onder niet-universiteitsblanken , maar ik vertrouw ze nog niet om democratische stemmen uit te brengen. In het verleden is aangetoond dat ze vatbaar zijn voor racistische oproepen.)

Trump gaat ten onder. Hij haalt de meerderheid van zijn partij in de Senaat en nog een brok huisrepublikeinen in voornamelijk buitenwijken. Dat is allemaal duidelijk. 

Maar  anoniem  zeuren dat een of andere man  te pro-Trump is , terwijl al je openbare acties expliciet en trots pro-Trump zijn, is een nieuw niveau van belachelijk. 

Iedereen die Trump heeft ingeschakeld, en dat is een bijna unanieme berekening als het gaat om Republikeinse gekozen functionarissen, verdient het om electoraal te worden weggevaagd. Dat hele door QAnon gevoede feest moet tot de grond toe worden verbrand. En als een op wetenschap en rede gebaseerde conservatieve partij uit haar as tevoorschijn komt? Prima. Laten we debatten houden over de toekomst van ons land op basis van waarneembare realiteit. 

Maar tenzij je Mitt Romney heet, mag je niet klagen over de droevige, droevige staat van de moderne GOP.

Sorry, Republikeinen. U creëerde de partij die de afgelopen vier jaar het land heeft geleid. De resultaten zijn duidelijk.

Trump is jouw wezen. Je kunt hem niet ontsnappen. Hij is jou en jij bent hem.

Comments

comments