Hoe Trump en zijn handlangers de hele federale regering inzetten voor hun eigen ruwe politieke voordeel

Hoe Trump en zijn handlangers de hele federale regering inzetten voor hun eigen ruwe politieke voordeel

15 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

In mijn eerdere bericht schreef ik dat de GOP eenvoudigweg de normale naleving van zelfs de schijn van democratie schuwt ten gunste van regelrecht vals spelen, wat hun volgers zullen belonen omdat het laat zien dat ze bereid zijn om de gruwelijke monsters te zijn .

Ron Brownstein beschrijft in detail hoe Trump en zijn handlangers de hele federale regering inzetten voor hun eigen ruwe politieke voordeel:

De openlijke bekentenis van president Donald Trump   gisteren dat hij de posterijen saboteert om zijn verkiezingsvooruitzichten te verbeteren, kristalliseert een veel grotere dynamiek: hij voert een ongekende campagne om vrijwel elk onderdeel van de federale regering te bewapenen tot partijdig voordeel.

Trump werft systematisch agentschappen aan, waaronder de Postal Service, Census Bureau, Department of Justice en Department of Homeland Security, die traditioneel als op zijn minst enigszins afgeschermd van politieke machinaties werden beschouwd om zijn bondgenoten te belonen en degenen te straffen die hij als zijn vijanden beschouwt. Hij vernietigt de barrières tussen zijn persoonlijke en politieke belangen en de kernactiviteiten van de federale regering in een mate die geen enkele president eerder heeft geprobeerd, heeft een breed scala aan deskundigen op het gebied van openbaar bestuur mij verteld.

 Er is altijd een verleiding geweest … maar geen enkele president in de moderne tijd heeft zo expliciet en duidelijk – of transparant – actie ondernomen om deze instanties te beïnvloeden en daadwerkelijk te sturen om de partij aan de macht te bevoordelen,” Paul Light, een professor in openbare dienstverlening aan de New York University , heeft me verteld. “Geen. Geen.”

Presidenten hebben altijd hun stempel op de federale regering gedrukt. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk dat regelgevende instanties drastisch van richting veranderen in hun houding ten opzichte van Big Business wanneer de partijdige controle over het Witte Huis verandert. En presidenten hebben hun politieke aanhangers altijd beloond, waarbij ze soms schandalen veroorzaakten vanwege twijfelachtige kabinetsbenoemingen of aanbestedingsbeslissingen.

Maar ongeacht welke personen werden aangesteld om hen te leiden, sommige agentschappen werden altijd beschouwd als meer beschermd tegen politiek. Het zijn die barrières die Trump, met de stilzwijgende steun van congresrepublikeinen, gestaag aan het ontmantelen is. Presidenten hebben de postdienst gebruikt om loyalisten te belonen met banen sinds de vroegste geschiedenis van het land. Maar ze hadden niet verwacht wat Trump doet van het bureau. “Het hele buitensysteem gaat terug op het hebben van supporters die werden aangesteld als postmeesters”, zegt Kedric Payne, de general counsel van het onpartijdige Campaign Legal Centre en een voormalig topfunctionaris bij het Office of Congressional Ethics. “Maar het was niet om de verkiezingen te verstoren.”

Het resultaat van de stappen van Trump: een uitvoerende macht waarvan het volledige bereik en de macht wordt opgeroepen om de onmiddellijke belangen van de president te dienen. “Alles komt van een plaats waar alles wat in zijn persoonlijk belang is – of het nu financieel, reputatie of politiek is – als het hem ten goede komt, de overheid slechts een hulpmiddel is om zichzelf te dienen,” Walter Shaub, de directeur van het Bureau van Overheidsethiek onder voormalig president Barack Obama, vertelde me. “Hij heeft simpelweg lijnen overschreden die niemand in het verleden ooit zou kunnen overschrijden.”

Zijn vastberadenheid om de federale macht in zijn persoonlijk voordeel te gebruiken, verbindt zijn keuzes tijdens zijn presidentschap, waaronder het doorsluizen van federale dollars naar bedrijven die hij bezit en het onthouden van militaire hulp aan Oekraïne in ruil voor een verkiezingsgunst, de acties die vorig jaar leidden tot zijn afzetting in het Parlement. .

Deskundigen met wie ik sprak, zeiden dat Trump het tempo van zijn inspanningen om federale acties te bewapenen drastisch heeft versneld sinds zijn vrijspraak in de Senaat, toen elke Republikein, behalve Mitt Romney uit Utah, stemde om de aanklachten tegen hem te verwerpen zonder sanctie en zelfs niet op volledige schaal. proef om het bewijs te onderzoeken.

Naast zijn recente pogingen om de bezorging van post te belemmeren, heeft Trump:

  • snel gezuiverd inspecteurs-generaal van de federale overheid,  vijf van hen vervangen  binnen een korte periode, waaronder de inlichtingengemeenschap IG die de klokkenluidersklacht naar het Congres stuurde die aanleiding was voor de afzetting van Trump.
  •  zette het ministerie van Justitie openlijk onder druk om de vervolging van zijn voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn stop te zetten, en om een ​​mildere veroordeling te vragen voor zijn bondgenoot Roger Stone. Trump heeft   de straf van Stone later regelrecht omgezet .
  • hebben federale wetshandhavers  van het Department of Homeland Security ingezet  om demonstranten in Portland, Oregon en andere steden te confronteren over het expliciete bezwaar van gouverneurs en burgemeesters.
  • schakelde het leger in voor zijn campagne tegen demonstranten, en riep minister van Defensie Mark Esper en voorzitter van de Joint Chiefs of Staff Mark Milley op om hem te vergezellen tijdens zijn wandeling  naar de St. John’s Church  in Washington, DC, nadat gewapend personeel met geweld vreedzame demonstranten had opgeruimd. De beslissing veroorzaakte zoveel bezorgdheid in het leger dat Milley zich  later verontschuldigde .
  • herhaalde stappen genomen om de resultaten van de tienjaarlijkse volkstelling te manipuleren op een manier die mensen van kleur zou kunnen ondercijferen en de Republikeinse Partij ten goede zou komen. Het Hooggerechtshof  weerhield Trump ervan  een burgerschapsvraagstuk aan de volkstelling toe te voegen, maar de regering  zegt nu dat  het van plan is immigranten zonder papieren uit te sluiten van de bevolkingsaantallen die worden gebruikt om congreszetels en stemmen van het kiescollege over de staten te verdelen. Het kondigde ook aan dat  het de pogingen  om contact op te nemen met huishoudens die niet op de volkstelling van 30 september hebben gereageerd, zal stopzetten, ondanks de verstoring als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Census-experts en voormalige Census Bureau-directeuren  hebben gezegd  dat een dergelijk ingekort schema gegarandeerd minderheden zal tellen.

De inzet van federale agenten deze zomer is misschien wel de meest tastbare manifestatie van Trumps vastberadenheid om de federale regering te gebruiken als wapen tegen zijn politieke vijanden. Light, die de operaties van de federale overheid decennialang heeft bestudeerd en gewoonlijk niet alarmeert, omschrijft het als “schokkend”. Door die bezittingen naar steden te sturen op bezwaar van hun burgemeesters, zei hij, “lijkt het wel op de begintijd van een politiestaat, het spijt me dat te moeten zeggen.”

Maar als die implementaties het meest viscerale voorbeeld vormen, kunnen Trump’s pogingen om de volkstelling te manipuleren de meest onthullende maatstaf zijn van hoeveel hij bereid is federale operaties te verstoren om hemzelf en zijn partij ten goede te komen – en hoe ver de Republikeinen van het Congres zullen gaan om hem te helpen.

In het verleden heeft de volkstelling af en toe vragen gekregen over de juistheid ervan. Maar nooit eerder is er bewijs geweest van een president die opzettelijk probeerde de resultaten scheef te trekken op een manier die een partij helpt. “Ik denk niet dat er ooit een beschuldiging is geweest dat de volkstelling systematisch oneerlijk was”, zegt Donald Kettl, een oude wetenschapper op het gebied van federaal bestuur, nu aan de Universiteit van Texas in Austin.

Tot nu toe leek de reden om geknoei met volkstellingen te vermijden voor de hand liggend: men dacht dat iedereen baat heeft bij een nauwkeurige telling (net zoals men dacht dat iedereen baat had bij een apolitiek leger, waaronder Trump heeft geprobeerd te manipuleren). Miljarden dollars aan federale hulp zijn gebonden aan de bevolking, dus vermoedelijk zou elke staat willen dat zoveel mogelijk mensen worden geteld. “Een volledige telling is belangrijk, ongeacht in welke staat u zich bevindt, omdat zoveel federale en staatsprogramma’s zijn gekoppeld aan het aantal mensen”, vertelde Steve Murdock, die onder president George W. Bush de directeur van het Census Bureau was. “Je wint niet veel door de mensen voor wie je diensten moet verlenen niet mee te tellen.”

Maar in een politieke omgeving die wordt bepaald door toenemende polarisatie langs raciale en geografische lijnen, is die traditionele terughoudendheid blijkbaar afgebroken. Bijna geen congresrepublikeinen hebben hun bezorgdheid geuit over de vastberadenheid van Trump om het aantal volkstellingen in te perken. Dat geldt ook voor Republikeinen uit zeer diverse staten aan de overkant van de Sun Belt, die waarschijnlijk tot de grootste verliezers zullen behoren als de minderheidsbevolking systematisch te weinig wordt geteld, zowel wat betreft federale hulp als de verdeling van congreszetels en stemmen van het kiescollege. Deze week vroeg ik de kantoren van GOP-senatoren uit Florida, Texas, Arizona en Georgia of ze er bezwaar tegen hadden dat Trump de telling van de volkstelling zou kortsluiten. Allen weigerden te reageren, behalve Marco Rubio uit Florida, wiens personeel me alleen verwees naar een opmerking die hij had gemaakt over een gerelateerde kwestie, Trump’s poging om ongedocumenteerden uit te sluiten van verdeling. (En zelfs op die vraag, Rubio vermeed het  innemen van een definitief standpunt.) Republikeinse gouverneurs in die staten hebben ook niet publiekelijk bezorgdheid geuit.

Ze willen geen standpunt innemen omdat ze denken dat ook zij hiervan zullen profiteren. Met andere woorden, ze zijn net als Trump. Geloof nooit anders.

Het hele stuk van Brownstein is het lezen waard. Omgord u.

Bijwerken

Tom Sullivan wees me hierop:

Verschillende verzamelboxen van de United States Postal Service zullen in heel Montana worden verwijderd.

“Ik schrijf vandaag over berichten dat inzamelingsdozen van de United States Postal Service (USPS) uit talloze gemeenschappen in Montana worden verwijderd”, schreef Tester. “Als dit waar is, lijkt dit te gebeuren zonder enige transparantie of communicatie met de getroffen Montanans.”

Senator Steve Daines gaf een verklaring af na het schrijven van een brief aan de Postmaster General om de verwijdering van USPS-verzamelboxen te onderzoeken.

Zoals een twitteraar opmerkte, staat het verwijderen van brievenbussen bij verkiezingen tijdens een pandemie gelijk aan het sluiten van stembureaus.

No Title

Union: “At first management said they were just removing double boxes… when fact checked and that was incorrect, they said they were not used much. In the past they have done density tests and one might be removed or the location changed. 30 in Billings is massive.” #mtnews

 

No Title

🚨The Montana Letter Carriers Union just confirmed the removal of 13 in Missoula, 9 in Bozeman, and orders to remove 3 in Lewistown and 30 in Billings. #mtnews #USPS

 

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments