Sabotage!

Sabotage!

15 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Tom Sullivan zinspeelde hierop hieronder. Hier zijn de details:

President Trump zei donderdag dat hij zich verzet tegen zowel verkiezingssteun voor staten als een noodhulp voor de US Postal Service omdat hij wil beperken hoeveel Amerikanen per post mogen stemmen, waardoor het vermogen van de natie om de verkiezingen van 3 november te beheren in gevaar komt.

Trump valt al maanden het stemmen op de post en de integriteit van de stemming aan, maar zijn meest recente verslag maakt duidelijk dat hij van plan is om dringend geld in de weg te staan ​​om staats- en lokale functionarissen te helpen bij het beheren van verkiezingen tijdens de  coronavirus-  pandemie. Met bijna 180 miljoen Amerikanen  die in aanmerking komen om per post te stemmen, zouden  de acties van de president dit najaar kunnen leiden tot wijdverbreide vertragingen, lange rijen en het ontnemen van het stemrecht.

Trump zei dat het zijn doel is om te voorkomen dat Democraten het aantal stemmingen per post uitbreiden, waarvan hij herhaaldelijk heeft beweerd, zonder bewijs, dat het zou leiden tot wijdverbreide fraude. De president heeft ook eerder toegegeven dat hij gelooft dat stemmen per post meer democraten in staat zouden stellen om stemmen uit te brengen en Republikeinse kandidaten pijn te doen, waaronder hijzelf.

In een interview donderdag met Maria Bartiromo van Fox Business Network zei Trump dat hij zich verzet tegen een noodinjectie van $ 25 miljard die door de US Postal Service wordt gevraagd, evenals een democratisch voorstel om $ 3,6 miljard aan extra verkiezingsfinanciering aan de staten te verstrekken. Beide verzoeken zijn verwikkeld in congresonderhandelingen over een nieuw hulppakket voor coronavirus.

“Ze hebben dat geld nodig om het postkantoor te laten werken, dus het kan al deze miljoenen en miljoenen stembiljetten vergen”, zei de president, opnieuw bewerend dat briefstembiljetten “frauduleus” zouden zijn, een van de meer dan 80 aanvallen die hij heeft zich sinds maart verzet tegen de integriteit van de verkiezingen, volgens een telling van The Washington Post. Veel van zijn beweringen waren misleidend of ongegrond.

“Als we geen deal sluiten, betekent dat dat ze het geld niet krijgen,” voegde hij eraan toe. ‘Dat betekent dat ze geen universele mail-in-stemming kunnen hebben. Ze kunnen het gewoon niet hebben. “

“Ze kunnen het gewoon niet hebben.”

Het is verleidelijk om dit te zien als gewoon Trump die zoals gewoonlijk onsamenhangend babbelt. Helaas is dat niet waar:

Terwijl Trump in de peilingen achter Biden is gebleven, hebben de president en zijn bondgenoten hun retoriek opgevoerd door de integriteit van de stemming in twijfel te trekken en hun acties voor de rechtbanken te intensiveren, waarbij ze een verreikende strategie onthulden om het stemmen per post te beperken en de resultaten aan te vechten als hij verliezen

Het Republikeinse Nationale Comité en de conservatieve groeperingen streven een  ongekende poging na  om de uitbreiding van het aantal stemmingen per post vóór de verkiezingen in november te beperken, door tientallen miljoenen dollars uit te geven aan rechtszaken en advertenties die erop gericht zijn te beperken wie stembiljetten ontvangt en wie op de kiezerslijsten blijft.

De partij werkt ook aan het trainen van maar liefst 35.000 poll-watchers om zowel persoonlijk stemmen als het tellen van stembiljetten te monitoren, meestal in belangrijke staten op het slagveld.

En de campagneadviseurs van de RNC en Trump brengen nu hun post-verkiezingsstrategie in kaart, inclusief hoe ze poststembiljetten zonder poststempel kunnen aanvechten, aangezien ze anticiperen op wekenlange juridische gevechten in een reeks staten, volgens mensen die bekend zijn met de plannen, die spraken. op voorwaarde van anonimiteit om interne discussies te beschrijven.

De campagne is van plan om advocaten klaar te hebben om in elke staat te mobiliseren en verwacht dat er na de verkiezingsdag juridische strijd zal plaatsvinden in staten als Pennsylvania, North Carolina, Michigan en Nevada, zeiden ze.

Trumps beweringen over stemmen per post worden herhaald door procureur-generaal William P. Barr, die herhaaldelijk zonder bewijs heeft  gezegd  dat stemmen per post zou kunnen leiden tot een “hoog risico” op fraude en inmenging door het buitenland.

Tegelijkertijd hebben veranderingen die door een top GOP-donor bij de US Postal Service zijn aangebracht, geleid tot vertragingen  in de  post in het hele land, waardoor de vrees ontstond dat de stembiljetten niet op tijd zullen worden afgeleverd om in november te tellen.

Veel van de critici van de president zeggen dat hij de lijn heeft overschreden met de opmerkingen van donderdag door toe te geven dat hij bereid is fondsen achter te houden die nodig zijn om de verkiezingen zowel veilig als toegankelijk te maken voor alle Amerikanen.

Er is een reden waarom McConnell het wetsvoorstel niet naar de vloer heeft gebracht. Het is dit:

Trumps verzet tegen de 3,6 miljard dollar aan verkiezingsfinanciering zou hem op gespannen voet kunnen zetten met sommige Republikeinen, waaronder senator Roy Blunt (R-Mo.), Die zijn steun heeft uitgesproken voor wat extra geld om de staten te helpen de stemming tijdens de pandemie uit te voeren. .

“We hebben genoeg geld nodig om ons best te doen om er zeker van te zijn dat de verkiezingen in november veilig verlopen en dat de resultaten beschikbaar zijn”, vertelde Blunt woensdag aan verslaggevers.

Dit zijn enkele van de problemen waarop we kunnen anticiperen:

Staats- en lokale functionarissen zeggen dat ze geld nodig hebben voor beschermende uitrusting om infectie onder stembureaus te voorkomen en voor het ontsmetten van benodigdheden voor stembureaus, samen met papiervoorraad, afdrukkosten en stembiljetscanners met hoge capaciteit voor een verwachte toename van het stemmen per post.

Roxanna Moritz, de auditor en commissaris van de verkiezingen in Scott County, Iowa, zei dat ze misschien moet kiezen tussen het aanbieden van satellietlocaties voor vroeg stemmen en het betalen voor een tweede of zelfs derde ronde van het mailen van stemverzoekformulieren voor afwezigheid van kiezers.

“Afhankelijk van mijn budget, doe ik gewoonlijk drie weken lang vroege stemmingssatellieten bij vijf bibliotheken”, zei Moritz. Ze zei dat ze $ 19.000 aan financiering had ontvangen van de eerste noodhulprekening, maar “$ 19.000 gaat heel snel” als je plastic schilden en beschermende uitrusting koopt voor de meer dan 60 stembureaus die haar kantoor in de eerste klas opende.

Moritz zei dat ze het standpunt van de president over het stemmen per post niet begrijpt, gezien het aantal Republikeinen dat waarschijnlijk ook afwezig zal stemmen.

“Op een bepaald moment zal de regering-Trump of de Republikeinse Partij zich moeten realiseren dat als er 60 tot 75 procent van de mensen is die per post stemmen, dat ook hun kiezers zijn”, zei ze.

Tom Ridge, een Republikeinse en voormalige minister van Binnenlandse Veiligheid onder George W. Bush, zei in een interview dat het met “absoluut geen historische anekdotes” voor het soort massale fraude dat volgens Trump zou kunnen plaatsvinden, onmogelijk is om niet te concluderen dat de echte zorg van de president is aan het verliezen.

“Om het proces te ondermijnen en het gebruik van afwezige stembiljetten in diskrediet te brengen, is een schandelijke oefening”, zei Ridge.

GOP-vertegenwoordiger Tom Cole, die afkomstig is uit het landelijke Oklahoma en ooit als staatssecretaris toezicht hield op de verkiezingssystemen van de staat, zei donderdag dat hij zich geen zorgen maakte over fraude bij de verkiezingen.

“Dat gebeurt gewoon niet in de mate dat veel mensen denken van wel”, zei hij, eraan toevoegend dat verkiezingsbestuurders “een zeer bekwame en eerbare groep ambtenaren zijn en gewoonlijk operaties hebben die onberispelijk zijn.”

Ik denk niet dat die jongens het denken vertegenwoordigen onder de hoogste niveaus van de partij. Het is vrij duidelijk dat Republikeinen eindelijk hebben besloten dat er geen marge is om zelfs maar te doen alsof ze geven om democratie en dat ze simpelweg zullen vertrouwen op vals spelen om te winnen – en dat geldt ook voor de stemming.

Eerlijk gezegd proberen ze al sinds de jaren zestig de stemming te onderdrukken, met inspanningen als “Operation Eagle Eye” gedurende de jaren 80 met hun freak-out over Jesse Jackson’s Rainbow Coalition. Meer recentelijk zijn hun onderdrukkingsinspanningen zoals “True the Vote” door het hele land geïmplementeerd. En het behoeft geen betoog dat conservatieve, blanke racisten een eeuw lang de stemming in Jim Crow South hebben onderdrukt. Dit is wat ze doen.

Maar ik denk dat ze in de moderne tijd een nieuwe fase zijn ingegaan. Het debacle van 2000 bewees dat ze indien nodig advocaten kunnen inzetten in elke nabije staat, waarbij ze zich concentreren op degenen die worden geleid door Republikeinen, en in feite de verkiezingen in realtime kunnen stelen, rechtstreeks in de openbaarheid. Het lijkt meer op de oude Boss Tweed-dagen dan Jim Crow, maar met duidelijke overeenkomsten.

Ze gaan gewoon openlijk vals spelen, dunne argumenten aanvoeren over “fraude” en aannemen dat hun eigen kiezers blij zullen zijn als ze zien dat hun “sterke”, “krachtige” gewelddadige tactieken gewoon nemen wat ze niet legitiem kunnen verdienen.

Dit slaat ergens op. De Republikeinen van vandaag geven om één ding: het bezitten van de libs. En niets zal de libs meer bezitten dan het ronduit stelen van de verkiezingen en vervolgens de meerderheid van de kiezers beschimpen met “waddaya gaat eraan doen”. Dit is echt beter dan legitiem winnen. En daarom houden ze van Donald Trump. Hij is net zo bekrompen, wraakzuchtig, grof, dom en gemeen als de gemiddelde pestkop. En dat respecteren ze meer dan wat dan ook.

Vond je dit stuk leuk? Overweeg om een ​​kleine fooi te geven en deze met je vrienden te delen, zodat ik kan blijven schrijven. Ik zou elke vorm van ondersteuning op prijs stellen.

Het is eindelijk 2021 ...

… En nog nooit is er zo gretig uitgekeken naar een nieuw jaar. De Covid-19-vaccins, het openen van de horeca en uitgaansleven, de aankomende verkiezingen in Nederland, het Joe Biden-voorzitterschap, de last-minute Brexit-deal: hoewel er grote uitdagingen blijven bestaan, is er reden voor hoop. Met een nieuw jaar in het verschiet, doen we er alles aan om indrukwekkende blogs te leveren waarop u altijd kunt vertrouwen.

Wij geloven dat iedereen toegang verdient tot informatie die is gebaseerd op wetenschap en waarheid, en tot analyse die is geworteld in autoriteit en integriteit. Daarom hebben we een andere keuze gemaakt: onze rapportage open houden voor alle lezers, ongeacht waar ze wonen of wat ze kunnen betalen. Dit betekent dat meer mensen beter geïnformeerd, verenigd en geïnspireerd kunnen worden om zinvolle actie te ondernemen.

In deze gevaarlijke tijden is een naar waarheid zoekende wereldwijde alternatieve mede zoals TIndignatie essentieel. We hebben geen aandeelhouders of eigenaar van een miljardair, wat betekent dat onze blogs vrij is van commerciële en politieke invloed - dit maakt ons anders. Wanneer het nog nooit zo belangrijk is geweest, stelt onze onafhankelijkheid ons in staat om de machthebbers onbevreesd te onderzoeken, uit te dagen en bloot te leggen.

In een jaar van ongekende elkaar kruisende crises in 2020, hebben we precies dat gedaan, met onthullende journalistiek die een reële impact had: de onhandige aanpak van de Covid-19-crisis niet alleen in ons landje Nederland, de Black Lives Matter-protesten en de tumultueuze Amerikaanse verkiezingen.

Als er ooit een tijd was om je bij ons aan te sluiten, dan is het nu. Uw financiering stimuleert onze bloggers, het beschermt onze onafhankelijkheid en zorgt ervoor dat we voor iedereen open kunnen blijven. U kunt ons door deze uitdagende economische tijden heen ondersteunen.

Elke bijdrage, hoe groot of klein ook, maakt echt een verschil voor onze toekomst. Steun  indignatie al vanaf € 1 - het duurt maar een minuut. Dank je.


Comments

comments