80 dagen tot verkiezingsdag

80 dagen tot verkiezingsdag

16 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De reactie van Trump op Covid heeft onnoemelijk veel Amerikaanse levens gekost.

61 procent gelooft dat de reactie van Amerika op de COVID-crisis niet succesvol is, zegt de peiling

Nieuwe opiniepeilingen suggereren dat meer dan tweederde van de Amerikaanse volwassenen de pandemische reactie van de federale regering afkeurt, aangezien president Donald Trump in nationale verkiezingsenquêtes bijna 10 punten achterloopt op de vermoedelijke democratische concurrent Joe Biden.

Resultaten van een NBC News / Wall Street Journal- peiling, die zondagochtend werd gepubliceerd, laten zien dat 61 procent van de respondenten gelooft dat de COVID-19-managementstrategie van het land niet succesvol is. Ze geven ook aan dat de meerderheid van de mensen die dat perspectief behouden, er een sterk gevoel van hebben, met bijna 40 procent van de deelnemers aan de peiling die de reactie van Amerika op de virusuitbraak omschrijven als “zeer onsuccesvol”. Nog eens 36 procent van de ondervraagden zei dat ze vinden dat de respons succesvol is, hoewel slechts een kleine fractie – 8 procent – het als ‘zeer succesvol’ beschreef.

De peiling ontving tussen 9 augustus en 12 augustus reacties van 900 geregistreerde kiezers in de VS, kort nadat de bevestigde COVID-19-gevallen de 5 miljoen overschreden en de campagnes voor de presidentsverkiezingen een laatste fase ingingen in de aanloop naar november.

De statistieken weerspiegelen de toenemende bezorgdheid bij het publiek over de gevolgen voor de gezondheid en de economie van de nieuwe uitbraak van coronavirus, waarbij een aantal Amerikaanse staten het aantal gevallen blijft zien toenemen en als gevolg daarvan de heropeningsplannen moet wijzigen. De resultaten van de NBC / WSJ- peiling benadrukten bovendien de toenemende economische ontevredenheid over de partijlijnen heen, waarbij 77 procent van de respondenten de economie van het land omschreef als “redelijk” of arm. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe reacties met betrekking tot de wijze waarop Amerika met de pandemie omging, varieerden aanzienlijk tussen de deelnemers aan de Democratische en Republikeinse enquête, in lijn met de politieke kloof die de afgelopen maanden buitengewoon duidelijk is geworden. Uit de peiling bleek dat 80 procent van de ondervraagde Democraten zei dat de Amerikaanse benadering van uitbraakbeheer ondoeltreffend was, vergeleken met 59 procent van de ondervraagde Republikeinen die het tegenovergestelde zeiden.

Uit de peilingsgegevens van zondag kwam Biden’s algehele voorsprong op 9 punten voor op Trump, aan de vooravond van de Democratische Nationale Conventie van dit jaar. Het aantal was vergelijkbaar met dat van de meeste andere nationale verkiezingsonderzoeken die gedurende de zomer werden gehouden.

Terwijl Trump hoger peilde dan Biden over kwesties die verband houden met de economie in de NBC / WSJ- enquête, had zijn democratische tegenstander een voordeel op een groter aantal gebieden, waaronder leiderschap, buitenlands beleid, immigratie, gezondheidszorg, rassenverhoudingen, het coronavirus en nationale eenheid. Bijna 50 procent van de ondervraagde kiezers zei dat ze geloven dat Biden de beste kandidaat is om de COVID-19-pandemie te beheersen, terwijl 33 procent hetzelfde zei over Trump.

De president, die het coronavirus “bedrog” noemde tijdens de eerste weken van de uitbraak, kreeg vervolgens te maken met wijdverbreide kritiek voor het promoten van het antimalariamedicijn hydroxychloroquine als een virusbehandelingsmethode, ondanks een groot gebrek aan wetenschappelijk bewijs om zijn beweringen te ondersteunen. Zijn verzuim om tot juli een gezichtsmasker op de camera te dragen en zijn frequente beweringen dat de uitbraak in de VS verbetert, vaak in tegenstelling tot de meest recente gegevens over de volksgezondheid, leidden tot extra terugslag.Comments

comments