Donald Trump en zijn postmeester-generaal saboteren de democratie in het volle zicht

Donald Trump en zijn postmeester-generaal saboteren de democratie in het volle zicht

16 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De president flapte zijn vastberadenheid uit om het stemrecht te ondermijnen in een Fox Business Network-interview.

Het postkantoor is sinds de oprichting van de Verenigde Staten een essentiële dienst. Zo essentieel dat toen het tijd werd om een ​​grondwet te schrijven, artikel I, sectie 8, clausule 7 het Congres de macht en de verantwoordelijkheid gaf om “postkantoren op te richten en wegen te plaatsen”. Maar juist op het moment dat het land de vitale rol van essentiële arbeiders begint te erkennen, worden postbodes aangevallen en is de United States Postal Service bij elke stap ondermijnd. De pandemie van het coronavirus had het moment moeten zijn waarop de Post eindelijk het respect en de steun kreeg die het verdient. In plaats daarvan wordt het bedreigd door een sloopploeg van het Witte Huis die om redenen van politieke strategie op korte termijn en financiële belangen op lange termijn is samengekomen om een ​​crisis te exploiteren.

Dit is Naomi Klein’s The Shock Doctrine met een brutale draai: Donald Trump fessing, zelfs als hij de misdaad begaat.

Wanhopig op zoek naar een tweede ambtstermijn, geeft de president nu openlijk toe dat hij met de post rommelt, omdat postbehandelaars en brievenbussen het mogelijk maken om verkiezingen te houden op basis van afwezigheidsstembiljetten en universele post-in-stemming. Stemmen per post leidt onder normale omstandigheden tot verkiezingen met een hoog opkomstpercentage, en het biedt een essentiële verzekering voor democratie in buitengewone omstandigheden – zoals een pandemisch moment waarop kiezers worden aangemoedigd om op hun plaats te schuilen in plaats van in lange rijen te staan ​​om hun stem uit te brengen in drukke stembureaus . Trump, een impopulaire president zelfs voordat hij de reactie op Covid-19 verminkt, erkent de dreiging van een hoge opkomst voor zijn herverkiezingsbod.

Donderdag nam hij alle twijfel weg over zijn vastberadenheid om het stemrecht te ondermijnen toen hij er in een interview uit flapte dat een van de redenen waarom hij de onderhandelingen over coronavirusonderhandelingen vertraagt, is omdat Democraten proberen de post te redden. ‘Ze willen 25 miljard dollar – miljard – voor het postkantoor’, kondigde de president aan op Fox Business Network. “Nu hebben ze dat geld nodig om het postkantoor te laten werken, zodat het al die miljoenen en miljoenen stembiljetten kan verwerken.”

Lees ook:  Deze zeer alarmerende cijfers laten zien hoe mensen omgaan met de coronavirus-pandemie in de VS

De USPS heeft eigenlijk $ 75 miljard nodig om de huidige uitdagingen aan te pakken die worden veroorzaakt door de pandemie en de uitdagingen op de langere termijn die worden veroorzaakt door een mandaat van het congres dat het pensioenfonds van de postsector decennia in de toekomst kost. Maar Trump blokkeert zelfs een aanbetaling op die financiering omdat, zoals hij zegt, zonder die fondsen “dat betekent dat je geen universele post-in-stemming kunt hebben.”

Zelfs volgens de normen van Trump is dat een verbazingwekkende erkenning van waarom hij zo vastbesloten is de postdienst een reddingslijn te ontzeggen. “Trump’s brutale misbruik van het postkantoor om te proberen een verkiezing te winnen is een schandelijk misbruik van de presidentiële macht”, zei Trevor Potter, president van het Campaign Legal Center, een Republikein en voormalig voorzitter van de federale verkiezingscommissie. Hij ging verder:

Defunding the Postal Service and slowing its ability to deliver mail ballots to Americans will hurt Democratic and Republican voters alike. Congress needs to stand up to President Trump’s attempt to make it harder for Americans to vote, and take action now to ensure that the Postal Service can perform at an optimal level, especially during the pandemic when vote-by-mail and absentee voting requests are at an all-time high. Lawmakers must work urgently to come to an agreement that will provide adequate funding for the Postal Service so that we have a successful election in November. Our democracy depends on it.

Als de postdienst wordt gedefundeerd en zijn vermogen om poststemmingen aan Amerikanen te leveren wordt vertraagd, zullen zowel de democratische als de republikeinse kiezers worden gekwetst. Het Congres moet zich verzetten tegen de poging van president Trump om het voor de Amerikanen moeilijker te maken om te stemmen, en nu actie ondernemen om ervoor te zorgen dat de Postdienst op een optimaal niveau kan presteren, vooral tijdens de pandemie, wanneer de stemverzoeken per post en de absenteïsme op een historisch hoogtepunt zijn. De wetgevers moeten dringend werk maken van een overeenkomst die voorziet in voldoende financiële middelen voor de Post, zodat we in november een succesvolle verkiezing kunnen houden. Onze democratie hangt ervan af.

Het congres kan maar beter snel handelen. Het systeem is aan het afbrokkelen, niet alleen vanwege pandemische druk, maar vooral omdat de man die Trump zojuist de leiding heeft gegeven over het grootste postsysteem ter wereld een buitengewoon gemotiveerde ontmantelaar is. Postmeester-generaal Louis DeJoy, een door Trump aangestelde die in juni de leiding nam, heeft bezuinigingen op personeel, personeelswisselingen, een overwerkverbod, een personeelsstop, dienstregelingen en routeveranderingen opgelegd die volgens de president van de American Postal Workers Union Mark Dimondstein al zijn vertraagd en “Gedegradeerde” postbezorging.

“Het is duidelijk dat als het postbeheer beleid voert om de post te vertragen, dat gevolgen heeft voor alles, inclusief de stembiljetten”, legt Dimondstein uit. ‘De staten organiseren verkiezingen, niet de post. Maar de postdienst is hier om die stembiljetten te verplaatsen. En wanneer e-mail wordt vertraagd, wordt het overal een punt van zorg. ”

Co-voorzitter van de Congressional Progressive Caucus Mark Pocan zegt : “Het ondermijnen van de USPS is het onderdrukken van kiezers – en het is opzettelijk.” Voormalig FBI-agent Asha Rangappa is nog botter. De president, zo vertelt ze , “saboteert een verkiezing op klaarlichte dag (en geeft het voor camera toe).”

Maar Trump heeft een handlanger.

DeJoy nam de postmeester-algemene positie op zich als een man zonder achtergrond van werk binnen de postdienst. Waar hij wel een achtergrond heeft, is als een belangrijke donor van de campagne van de president – $ 1,2 miljoen sinds 2016 . In april 2017 werd hij benoemd tot plaatsvervangend voorzitter van de financiën van het Republikeinse Nationale Comité en diende hij bij de nu gevangengenomen Trump-advocaat Michael Cohen en venture capitalist Elliott Broidy. In mei vorig jaar nam DeJoy het voorzitterschap van de lokale financiën over voor de Republikeinse Nationale Conventie van 2020, die toen gepland was voor Charlotte, NC.

Dat is een deel van de motivatie. Het andere deel lijkt voort te gaan uit de verwikkeling van de nieuwe postmeester-generaal met aannemers van postdiensten en concurrenten. ” Postbeambte-generaal Louis DeJoy heeft nog steeds een belang van miljoenen dollars in zijn voormalige bedrijf XPO Logistics, een aannemer van de Amerikaanse posterijen, wat waarschijnlijk een groot belangenconflict veroorzaakt, volgens nieuw verkregen financiële informatie en ethische experts”, meldde CNN op 12 augustus. “Externe experts die met CNN spraken waren geschokt dat ethische functionarissen bij de Postal Service deze regeling goedkeurden, waardoor DeJoy ten minste $ 30 miljoen aan XPO-holdings kan houden. … Nog meer alarm slaan, op dezelfde dag in juni dat DeJoy verkocht grote hoeveelheden Amazon-aandelen, kocht hij aandelenopties die hem het recht gaven nieuwe aandelen van Amazon te kopen tegen een prijs die veel lager was dan hun huidige marktprijs, aldus de onthullingen. ”

Bezorgdheid over DeJoy’s vermeende belangenconflicten, en over de invloed op Trump en DeJoy van pleitbezorgers voor privatisering van de USPS, zou voldoende moeten zijn om een ​​gevoel van urgentie te wekken over de noodzaak om een ​​vitale dienst voor Amerikanen te beschermen. Zoals senator Elizabeth Warren uit Massachusetts en een groep van haar collega’s waarschuwden in een brief van 7 augustus waarin werd opgeroepen tot een onderzoek door de inspecteur-generaal van de USPS, bedreigt de vertraging van DeJoy ‘het welzijn van miljoenen Amerikanen die afhankelijk zijn van de postdienst voor de bezorging van Sociale zekerheidscontroles, voorschriften en alle soorten dagelijkse post. ”

De urgentie neemt alleen maar toe omdat, zoals Trump nu duidelijk heeft gemaakt, hij bereid is de post te ruïneren om de democratie te dwarsbomen. Het patroon is duidelijk. De dreiging is reëel.

Comments

comments