Huisvrouwen in de voorsteden nemen een harde standpunt in tegen racist Trump op Facebook

Huisvrouwen in de voorsteden nemen een harde standpunt in tegen racist Trump op Facebook

16 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

MAMMA’S VERENIGEN Nadat Trump had getweet dat ‘huisvrouwen in de voorsteden’ op hem zouden stemmen, mobiliseerde diezelfde huisvrouwen zich op de beste manier tegen hem – op Facebook.

Eerder deze week tweette president Donald Trump wat velen zagen als een racistisch hondenfluitje: ‘Huisvrouwen in de voorsteden’, schreef hij, waren opgetogen dat hij een programma had beëindigd waardoor woningen met een laag inkomen ‘hun buurt konden binnendringen’. Joe Biden, voegde hij eraan toe, zou het opnieuw installeren in een ‘grotere vorm’, met de leiding van de Democratische senator Cory Booker – een zwarte man.

“De ‘huisvrouw in de voorsteden’ zal op mij stemmen”, verklaarde de president vol vertrouwen.

Binnen enkele dagen organiseerden duizenden van diezelfde vrouwen in de buitenwijken zich tegen hem op de beste manier die ze wisten: op Facebook.

Als je op Facebook zoekt naar ‘huisvrouwen in de voorsteden’ – tussen de pagina’s gewijd aan roddelen over de realityshows van Real Housewives en een pagina met de naam ‘Een groep waar we ons voordoen als huisvrouwen in de voorsteden van de PTA’ – zul je nu ten minste acht groepen vinden die zich inzetten om Trump omver te werpen. . De groepsbeschrijvingen en het lidmaatschap variëren, maar de boodschap is dezelfde: Trump kan er niet op rekenen dat vrouwen in de buitenwijken hem in november over de streep trekken.

“Donald Trump gebruikte seksistische taal om ons te omschrijven als ‘huisvrouwen in de voorsteden'”, luidt een groepsbeschrijving. ‘Hij zei ook dat we op hem zouden stemmen. Hij heeft het mis. “

“Een groep ‘huisvrouwen in de voorsteden’ wier stem Trump NIET heeft – ondanks wat hij lijkt te denken”, luidt een ander.

Loni Yeary Gentry, een thuisblijvende moeder van drie uit Florence, Kentucky, startte woensdagmiddag de groep “Suburban Housewives Against Trump”. Het doel, zei ze, was om een ​​ruimte te creëren voor andere Trump-critici in haar conservatieve gemeenschap om vrijuit te spreken. Toen ze die avond naar bed ging, telde de groep iets meer dan 100 leden. Toen ze de volgende dag wakker werd, waren dat er meer dan 300. Op het moment van publicatie waren dat er 6000.

Lees ook:  'Echt gewetenloos': in de wanhoopsmodus is Trump van plan bijeenkomsten te houden en overlijdensberichten van vermeend dode kiezers weer te geven

Tot verrassing van Yeary Gentry waren er onder de groepsleden verschillende moeders van de katholieke privéschool van haar kinderen – vrouwen waarvan ze had aangenomen dat ze Trump-supporters waren.

‘Ik denk dat mensen aannames kunnen maken,’ zei ze. ‘En ik denk dat de president dat helaas heeft gedaan: aannemen dat alle blanke vrouwen hem zullen steunen. En dat is niet zo.’

Inderdaad, een recente NPR / PBS-peiling wees uit dat 66 procent van de vrouwen in de voorsteden zei dat ze het werk dat Trump doet in het algemeen afkeurde, en 58 procent zei dat ze het “sterk” afkeurden. Volgens Nate Cohn van The New York Times volgt Trump Biden met 25 procentpunten bij vrouwelijke kiezers. En in de tussentijdse zittingen van 2018, toen een historische golf van democratische vrouwen aan de macht kwam, stemde 51 procent van de gehuwde mannen Republikeins, terwijl slechts 44 procent van hun vrouwen hetzelfde deed .

Presidentskandidaten hebben de buitenwijken, die nu ongeveer de helft van het electoraat uitmaken, lang beschouwd als de sleutel tot het winnen van hun verkiezingen. Trump haalde de stemming in de voorsteden met 5 procentpunten in 2016, en de kiezers daar brachten hem over de finish in slagveldstaten als Michigan en Wisconsin. Dat is waarschijnlijk de reden waarom zijn campagne vanaf afgelopen zomer meer dan een dozijn vrouwelijke surrogaten naar de buitenwijken heeft gestuurd, en waarom hij ze steeds vaker het hof maakt met zijn ‘law and order’-boodschap.

Lees ook:  Klimaatkampioenen van EU leggen enkele meters af met vloot wagens

Maar Mary Hayes, de oprichter van een Facebook-groep genaamd ‘The Real Suburban Housewives for Biden / Harris’, wees op een fout in de logica van Trump: de buitenwijken worden niet gedomineerd door de blanke vrouwen die hem in 2016 zo beroemd steunden. een beroep doen op huisvrouwen in de voorsteden met racistische opmerkingen, zei Hayes, Trump vervreemdt een groot deel van de steeds diverser wordende groep.

Trump erkende zelfs de groeiende diversiteit van de buitenwijken tijdens een recente persconferentie en merkte op dat meer dan 30 procent van de inwoners van de buitenwijken minderheden zijn. Maar hij verdubbelde ook zijn tweet en beweerde dat het toestaan ​​van woningen met een laag inkomen in de buitenwijken “veel problemen” zou veroorzaken en “de buitenwijken zou vernietigen”. (Het beleid in kwestie, de Affirmatively Furthering Fair Housing-regel uit het Obama-tijdperk, is in het leven geroepen om discriminatie op het gebied van huisvesting te voorkomen. Biden heeft beloofd het na te spelen, maar zei niets over Booker die de leiding had.)

“Hij had net zo goed kunnen zeggen: ‘De blanke huisvrouw zal op mij stemmen omdat ik het lage inkomen [mensen], of de minderheden, of hoe je het ook wilt zeggen, uit je buurt heb gehouden’ ‘, zei Hayes, een Zwarte vrouw en moeder van drie kinderen uit Noord-Virginia. “Je kunt niet de stem van iemand willen krijgen en bepaalde mensen in diezelfde gemeenschap weggooien.”

Zelfs blanke moeders die in de buitenwijken woonden, worstelden met de term ‘huisvrouw in de voorsteden’, die beelden oproept van patriarchale huiselijkheid in de stijl van een bever .

Lees ook:  Drie grafieken die een wereldwijde vertraging van COVID-19- sterfgevallen laten zien

“Ik denk dat ik een huisvrouw in een buitenwijk ben, maar dat voel ik absoluut niet”, zegt Jaime Spataro, een moeder uit de buitenwijken van Philadelphia, wiens groep “Suburban Housewives for Biden / Harris” nu 2400 leden heeft.

“Als ik de term ‘huisvrouw in een buitenwijk’ hoor, denk ik aan een vrouw in een jurk met een schort in de jaren vijftig, die stofzuigt met een cocktail klaar voor haar man als hij na het werk om half zes thuiskomt,” zei ze. “Dat is zo verouderd en verouderd.”

Moeders in de voorsteden zijn geen vreemden voor democratisch organiseren op Facebook. De “Pantsuit Nation” -groep heeft in 2016 bijna 3 miljoen vrouwen en mannen gemobiliseerd ter ondersteuning van Hillary Clinton. Deze laatste groepen hebben al een aantal van de tropen van het organiseren van sociale media overgenomen door Trumpiaanse beledigingen als “vervelende vrouw” terug te eisen en ze over te pleisteren hun pagina’s.

Maar de makers zeggen dat ze hopen van hun groepen meer een ruimte voor bekering dan een liberale echokamer te maken. En ze zien nu al tekenen van hoop: Hayes zei dat een van haar vrienden die op Trump hebben gestemd dit jaar niet op hem stemt, en er staan ​​er nog een aantal op het hek. Gentry zei dat haar moeder, die sinds Jimmy Carter niet op een democraat heeft gestemd, deze keer niet op Trump zal stemmen.

‘Ze mocht hem toen niet, maar ze veracht hem nu’, zei Yeary Gentry. “En ze zal deze keer op Biden stemmen.”

Comments

comments