Trump is gefixeerd op het verlangen van Kamala Harris om hem ‘op te sluiten’

Trump is gefixeerd op het verlangen van Kamala Harris om hem ‘op te sluiten’

16 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

In navolging van de presidentiële campagnes van Richard Nixon in 1968 en de segregationist George Wallace, heeft president Donald Trump een “wet en orde” -boodschap gepusht en beweert dat de VS in een staat van totale wetteloosheid zullen vervallen als voormalig vice-president Joe Biden hem in november verslaat. Het was een belachelijk vordering om te beginnen, maar het lijkt nog meer belachelijk nu dat Biden een voormalige officier van justitie, senator Kamala Harris van Californië, als zijn running mate heeft gekozen – een voormalige officier van justitie, die als journalist Asawin Suebsaeng aantekeningen in een artikel van The Daily Beast , heeft betoogd dat Trump strafrechtelijk moet worden vervolgd nadat hij zijn ambt heeft verlaten.

Als Trump-aanhangers proberen te beweren dat Harris “zwak voor misdaad” is, zal het argument mislukken in het licht van haar achtergrond: Harris diende als officier van justitie in San Francisco voordat hij zes jaar als procureur-generaal in Californië diende en werd beëdigd als een Amerikaanse senator in januari 2017.

Toen Harris vorig jaar kandidaat was voor president, voerde ze aan dat op basis van het bewijs dat de voormalige speciale raadsman Robert Mueller presenteerde in het eindrapport voor het onderzoek naar Rusland, het Amerikaanse ministerie van Justitie ‘geen andere keus’ zou hebben dan Trump te vervolgen wegens obstructie van gerechtigheid onder een democratisch presidentieel bestuur. Harris merkte op: “Ik heb gezien dat zaken worden vervolgd op basis van veel minder bewijs.” En volgens bronnen die door The Beast zijn geïnterviewd, neemt Trump Harris nog steeds kwalijk voor die opmerkingen.

Lees ook:  Trump is een superspreider van desinformatie

“Een van de bronnen zei dat de president Harris onlangs bespotte omdat hij een grote deal had gemaakt over de DOJ die hem mogelijk zou vervolgen nadat hij zijn ambt had verlaten en zei dat ze ‘stoer’ wilde spelen,” meldt Suebsaeng. ‘Trump, zo vertelde deze bron, zei dat hij dacht dat ze gewoon’ blufte ‘en dat zij en andere democraten gewoon hunkeren naar een nieuwe’ heksenjacht ‘. In hetzelfde gesprek maakte de president ook grapjes over Harris ‘oproep, tijdens een democratisch debat eind vorig jaar, om Trump van Twitter te laten aftrappen. ”

Een andere bron, volgens Suebsaeng, vertelde het Beest dat Trump gekscherend zei dat Harris ‘hem afzette’ door ‘hem op te sluiten’ in plaats van ‘haar op te sluiten’ – wat de beruchte uitspraak van Trump was tegen voormalig minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton. .

“Voor de huidige en voormalige advocaten van Trump”, merkt Suebsaeng op: “Harris ‘aandringen op vervolging van de president nadat hij het Witte Huis heeft verlaten, blijft een onvergeeflijke of lachwekkende overtreding – een die zelfs een voorbode zou kunnen zijn van een juridisch gevaar voor Trump wanneer iemand anders de Oval bezet. Kantoor.”

Suebsaeng wijst erop dat Trump “al is begonnen te worstelen met ongegronde beschuldigingen van birtherisme tegen Biden’s running mate, net zoals hij dat zo lang deed tegen voormalig president Barack Obama.”

Lees ook:  Het nieuwe migratie-pact van de EU blijft de Europese samenlevingen van binnenuit ondermijnen

“Birtherisme” is een wingnut-tactiek waarin extreemrechtse extremisten het burgerschap van niet-blanke politici in twijfel trekken. Hoewel Harris de dochter is van immigranten – een moeder uit India en een vader uit Jamaica – werd ze in 1964 in Oakland geboren en is ze haar hele leven Amerikaans staatsburger geweest. Met andere woorden, ze is 100% gekwalificeerd om vice-president te zijn. Maar racist Tom Fitton, die de extreemrechtse Judicial Watch leidt, tweette: “Komt Kamala Harris niet in aanmerking om vicepresident te zijn volgens de burgerschapsclausule van de Amerikaanse grondwet?” En Jenna Ellis, een senior adviseur voor de campagne van Trump, stuurde de tweet van Fitton door.

No Title

Is Kamala Harris ineligible to be Vice President under the U.S. Constitution’s “Citizenship Clause”? https://t.co/wDj5ijpfjC

Biden heeft benadrukt dat als hij tot president wordt gekozen, hij niet zal proberen het Amerikaanse ministerie van Justitie onder druk te zetten om Trump te vervolgen – maar hij zou het ook niet stoppen.

“Als Team Biden in november zegeviert”, zegt Suebsaeng, “zou het enorm ongepast zijn als een president Biden en een vicepresident Harris het ministerie van Justitie opdracht geven of onder druk zetten om hun voormalige politieke rivaal te beschuldigen. En Biden heeft dat ook gezegd. “



Comments

comments