Trump zegt dat hij “heel sterk” zal kijken naar het verlenen van gratie aan Edward Snowden


President Donald Trump zei zaterdag dat hij overweegt gratie te verlenen aan Edward Snowden, de voormalige aannemer van de National Security Agency die klokkenluider werd. “Ik ben me niet zo bewust van de situatie in Snowden”, zei Trump zaterdag tegen verslaggevers . “Veel mensen denken dat hij op de een of andere manier anders moet worden behandeld en andere mensen denken dat hij heel slechte dingen heeft gedaan.” Trump voegde eraan toe: “Ik ga daar heel sterk naar kijken.”

The Hill on Twitter: “Q: “Do you want to give Edward Snowden a pardon and bring him back?”President Trump: “I’m going to look at it.” pic.twitter.com/Lb75QVaGVb / Twitter”

Q: “Do you want to give Edward Snowden a pardon and bring him back?”President Trump: “I’m going to look at it.” pic.twitter.com/Lb75QVaGVb

Snowden schokte de inlichtingengemeenschap toen hij in 2013 zeer geheime informatie van de National Security Agency onthulde . Hij vluchtte naar Hong Kong en ging later naar Rusland in een poging om uitlevering aan de Verenigde Staten te voorkomen. Hij woont nog steeds in Rusland. Trump beweert dat hij “zich niet zo bewust is van de situatie in Snowden”, maar het is de tweede keer dat hij de mogelijkheid van gratie in de afgelopen dagen ter sprake heeft gebracht. “Er zijn veel mensen die denken dat hij niet eerlijk wordt behandeld. Ik bedoel, dat hoor ik, ” vertelde Trump eerder deze week aan de New York Post . The Post meldde dat Trump donderdag zijn assistenten ondervroeg over de vraag of Snowden mag terugkeren naar de Verenigde Staten zonder naar de gevangenis te gaan.

Verschillende Republikeinse leiders hebben publiekelijk hun steun uitgesproken voor een Snowden pardon. Senator Rand Paul tweette vrijdag dat hij een van de mensen was die vinden dat Snowden niet eerlijk is behandeld. Snowden “onthulde dat onder meer Trump-haters Clapper en Comey illegaal Amerikanen bespioneerden”, schreef Paul .

Senator Rand Paul on Twitter: “I’m one of them. ⁦@Snowden⁩ revealed that Trump-haters Clapper and Comey among others were illegally spying on Americans. Clapper lied to Congress about it. ⁦@realDonaldTrump⁩ should pardon Snowden! https://t.co/bRr9f2ETru / Twitter”

I’m one of them. ⁦@Snowden⁩ revealed that Trump-haters Clapper and Comey among others were illegally spying on Americans. Clapper lied to Congress about it. ⁦@realDonaldTrump⁩ should pardon Snowden! https://t.co/bRr9f2ETru

De recente verklaringen van Trump markeren een opmerkelijke ommekeer, aangezien hij Snowden, voordat hij president werd, vaak een ” verrader ” noemde en zelfs zei dat hij ” geëxecuteerd moest worden “. Snowden noemde de verandering van hart niet toen hij vrijdag tweette over de overweging van Trump. “De laatste keer dat we hoorden dat een Witte Huis gratie overwoog, was in 2016, toen dezelfde procureur-generaal die mij ooit beschuldigde, toegaf dat mijn werk om het ongrondwettelijke systeem van massatoezicht van de NSA bloot te leggen, per saldo ‘een openbare dienst’ was geweest, ” Schreef hij .

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord