4 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Extreemrechts grijpt Italië’s hernieuwde coronavirusbeperkingen aan om immigratie te vernietigen

salvini

 13 total views,  3 views today

De eerste sluitingen van Italië sinds de versoepeling van de lockdown zorgen voor nieuwe retoriek tegen immigranten, net zoals het aantal migranten stijgt.

Zondag maakte Italië bekend discotheken en nachtclubs voor drie weken te sluiten omdat het aantal gevallen van coronavirus is toegenomen, vooral onder jongeren. Het is de eerste herinvoering van beperkingen in het land, dat zo lang het centrum van de wereldwijde pandemie was, sinds de regering in mei begon met het versoepelen van de sluiting ervan.

“We kunnen de offers die de afgelopen maanden zijn gebracht niet ongedaan maken. Onze prioriteit moet zijn het openen van scholen in september, in alle veiligheid ”, zei minister van Volksgezondheid Roberto Speranza op Facebook .

Speranza drong er zaterdag bij jongeren op aan zo voorzichtig mogelijk te zijn, want “als ze hun ouders en grootouders besmetten, lopen ze het risico echte schade aan te richten.” Naast het sluiten van uitgaansgelegenheden, eist de regering dat er tussen 18.00 en 6.00 uur gezichtsmaskers worden gedragen in gebieden dicht bij bars en pubs, en waar bijeenkomsten waarschijnlijker zijn.

Italië had clubs opengehouden ondanks de toenemende kritiek dat ze grote menigten trokken, dat sociale afstandelijkheid niet werd gerespecteerd en dat er geen maskers werden gedragen.

Maar nieuwe gevallen in de afgelopen week waren meer dan het dubbele van drie weken geleden.

En voor de extreemrechtse politici van het land heeft de oplevende coronaviruscrisis nieuw voer opgeleverd voor hun anti-immigrantenagenda . Nu de restricties op het gewone Italiaanse leven precies op het moment dat migrantenboten zijn begonnen te landen, heeft extreemrechts de vrees van Italianen kunnen aanwakkeren die bang zijn voor een geïmporteerde tweede golf van het coronavirus.

“Het enige probleem met betrekking tot het virus zijn niet de jongens die dansen, maar degenen die van boord gaan”, zei Matteo Salvini, leider van de extreemrechtse Lega-partij, vorige week op een persconferentie. “De vijand is niet de jongen die naar het strand, de disco of het restaurant gaat, maar de duizenden migranten die op onze kusten landen.”

“Er zijn er vanavond nog eens 100 geland”, vertelde Massimo Casanova, een Lega-lid die een nachtclub bezit in de badplaats Milano Marittima. “Wat heeft het voor zin om bedrijven aan te trekken? Deze regering heeft geen idee wat het betekent om een ​​bedrijf te runnen. ”

De afgelopen weken is er een gestage stroom asielzoekers in Italië aangekomen, met name uit Tunesië , waar de economie is geteisterd als gevolg van de pandemie.

Volgens The Guardian werden in de eerste zes maanden van 2019 1.277 migranten uit Tunesië onderschept door de Italiaanse autoriteiten. Dit jaar is dat aantal gestegen tot 6.628. Alleen al in juli werden meer dan 4.000 migranten onderschept door de Italiaanse autoriteiten.

Nu er elke dag meer boten uit Tunesië aankomen, heeft het Italiaanse eiland Lampedusa naar verluidt geen ruimte meer om nieuwe migranten in quarantaine te plaatsen , en de spanningen zijn laaiend door de vrees dat de nieuwkomers zouden kunnen leiden tot een nieuwe piek in gevallen van coronavirus. Omdat er op Lampedusa weinig ruimte is, worden migranten overgebracht naar andere quarantainecentra, waardoor lokale burgemeesters op oorlogsniveau komen.

“Ik begrijp niet waarom de premier geen noodtoestand afkondigt” op Lampedusa, vertelde de burgemeester van het eiland, Toto Martello, aan de krant Giornale di Sicilia.

Italiaanse aanklagers onderzoeken twee recente aanvallen op pro-migrantensymbolen in Lampedusa – een brand die honderden verlaten boten verbrandde op het ‘migrantenbootkerkhof’ van het eiland, en het vandalisme van het Gateway to Europe-monument, dat in 2008 werd opgericht als een gedenkteken voor migranten. die stierven bij een poging de Middellandse Zee over te steken.

Giusi Nicolini, de voormalige burgemeester van Lampedusa die in 2017 de UNESCO Vredesprijs won voor haar werk met migranten, heeft echter benadrukt dat er “geen noodgeval is”.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments