Obama beschuldigt Trump ervan te hebben geprobeerd de postdienst te ‘knielen’


De voormalige president uitte ongewoon scherpe kritiek op Donald Trump.

Voormalig president Barack Obama bekritiseerde president Donald Trump in een interview dat vrijdag werd vrijgegeven en beschuldigde hem ervan dat hij probeerde de US Postal Service te ‘knielen’ om te voorkomen dat mensen zouden stemmen.

Obama’s opmerkingen vertegenwoordigden een ongewoon scherpe interventie in de hedendaagse politiek voor de voormalige president, wiens post-presidentschap vaak zwijgzaam en politiek ingetogen was.

“Wat we hebben gezien, op een manier die uniek is voor de moderne politieke geschiedenis, is een president die expliciet probeert mensen te ontmoedigen om te stemmen”, zei Obama op de Campaign HQ-podcast van Cadence13 in een gesprek met zijn voormalige campagneleider David Plouffe. . “Wat we nog nooit eerder hebben gezien, is dat een president zegt: ‘Ik ga proberen de post actief een knieschijf te geven om stemmen [te ontmoedigen] en ik zal duidelijk zijn over de reden waarom ik het doe.’ ”

“Dat is een beetje ongehoord, toch?” hij voegde toe. “En we hebben ook geen verkiezingen gehad temidden van een pandemie die nog steeds dodelijk is en veel mensen doodt, en we kennen de bijwerkingen op de lange termijn nog steeds niet van het oplopen van de ziekte.”

Obama’s opmerkingen waren een reactie op Trumps bekentenis op donderdag dat hij zich verzet tegen het verstrekken van extra financiering voor de postdienst – die onder enorme financiële druk staat als gevolg van de coronaviruspandemie en niet voorbereid is op een enorme toestroom van post-in stembiljetten – omdat hij dat niet doet wil dat iedereen per mail kan stemmen.

In een interview met Maria Bartiromo van Fox Business Network zei Trump dat hij het voorstel van de Democraten voor noodfinanciering voor verkiezingen in de onderhandelingen voor een coronavirus-wetsvoorstel verwierp, omdat het zou helpen voorkomen dat ‘universele post-in-stemmen’ worden voorkomen.

Trump heeft hardnekkig geprobeerd de betrouwbaarheid van stemmen per post te delegitimeren, door het te beschrijven als acuut fraudegevoelig zonder bewijs te presenteren en ondanks de consensus onder stemrechtenexperts dat het veilig is als het op de juiste manier wordt gefinancierd .

Democraten “willen drieënhalf miljard dollar voor iets dat frauduleus zal blijken te zijn, dat is verkiezingsgeld, eigenlijk … [en] ze willen 25 miljard dollar – miljard – voor het postkantoor,” zei Trump.

“Nu hebben ze dat geld nodig om het postkantoor te laten werken, zodat het al die miljoenen en miljoenen stembiljetten kan verwerken”, vervolgde Trump. “Dat zijn trouwens maar twee items, maar als ze die twee items niet krijgen, betekent dit dat je geen universele mail-in-stemming kunt hebben.”

Obama prees daarentegen de democratische leiders voor hun financieringsvoorstellen voor staten om verkiezingen te houden en voor noodfondsen voor de postdienst als teken dat ze “willen doen wat goed is voor het Amerikaanse volk”.

In de HEROES-wet die in mei door House Democrats is aangenomen, werd in het wetsvoorstel $ 3,6 miljard toegewezen voor subsidies aan staten voor noodplanning voor de verkiezingen in november, om te helpen bij het veiliger maken van persoonlijke stemsites en ter voorbereiding op het wijdverbreide gebruik van mail-in-stembiljetten . Het verstrekt ook $ 25 miljard aan noodfondsen voor de postdienst. En het bevat hervormingen zoals stembiljetten zonder excuus bij afwezigheid en 15 dagen vervroegd stemmen die ervoor zouden zorgen dat staten het zo gemakkelijk mogelijk maken om te stemmen.

“Wat doen Republikeinen als je zo bang bent dat mensen stemmen, dat je nu bereid bent om wat deel uitmaakt van de basisinfrastructuur van het Amerikaanse leven te ondermijnen?” Obama vroeg op de podcast.

De post is in slechte staat

Deskundigen zeggen dat de post in een slechte financiële toestand verkeert, al kampt met ernstige vertragingen , en dat nieuw kostenbesparingsbeleid het probleem waarschijnlijk verder zal verergeren.

De US Postal Service waarschuwde in juli 46 staten en Washington, DC dat tientallen miljoenen kiezers effectief het kiesrecht zouden kunnen verliezen omdat hun post-in-stembiljetten misschien niet snel genoeg worden verwerkt voor de verkiezingen in november – zelfs als kiezers alle verkiezingsregels van hun staat volgen.

Het bureau vertelde zes staten en DC dat een kleine groep van hun kiezers volgens de Washington Post vertraagde stembiljetten zou kunnen ervaren Maar voor de overige 40 staten is de waarschuwing veel serieuzer: ze kregen te horen dat “langdurige deadlines voor het aanvragen, retourneren of tellen van stembiljetten ‘ongerijmd’ waren met de postdienst en dat kiezers die stembiljetten in de buurt van die deadlines verzenden, kunnen worden rechteloos, ‘meldt de Post.

Die verhoogde waarschuwing is van toepassing op 186 miljoen potentiële kiezers die verspreid zijn over blauwe staten, rode staten en slagveldstaten zoals Pennsylvania, Michigan en Wisconsin.

De waarschuwingen van de postdienst aan staten waren gepland voordat Trump in mei Louis DeJoy aanstelde om het bureau te leiden. Maar DeJoy heeft naar verluidt toezicht gehouden op een reeks kostenbesparende maatregelen waarvan experts zeggen dat ze de problemen met levertijden zullen vergroten.

Het agentschap ontmantelt bijvoorbeeld 671 postsorteermachines (10 procent van de inventaris), een actie waarvan de American Postal Workers Union heeft gezegd dat deze de verwerking van verkiezingspost zou kunnen vertragen. Die machines kunnen meer dan 20 miljoen papieren poststukken per uur sorteren.

Deskundigen op het gebied van stemgedrag hebben gezegd dat vóór de pandemie naar schatting 25 procent van de kiezers geacht zou zijn hun stem uit te brengen via de post, maar ze schatten nu dat 60 procent of meer zullen proberen om per post te stemmen omdat de pandemie inbeslagneming ontmoedigt. persoon stemmen.

Obama’s opmerkingen komen nu democratische wetgevers de manier waarop de regering van Trump omgaat met de post hebben veroordeeld.

“Post-sabotage = onderdrukking van stemmen. Het is niet nodig om de punten met elkaar te verbinden, ” tweette senator Richard Blumenthal (D-CT) vrijdag. “Dit kale plan maakt openlijk de spot met onze democratie en alle Amerikanen.”

Richard Blumenthal on Twitter: “Postal service sabotage = voting suppression. No need to connect the dots. This bare knuckled scheme openly mocks our democracy & all Americans. https://t.co/dVdfIovOLP / Twitter”

Postal service sabotage = voting suppression. No need to connect the dots. This bare knuckled scheme openly mocks our democracy & all Americans. https://t.co/dVdfIovOLP

 

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Reacties 1

  • Obama dat is toch de slechtste president die America ooit gekend heeft? Hij schrijft dit vast in opdracht van Opoe Cliton die tegenwoordig wat moeilijk praat omdat ze haar kunstgebit kwijt is.. Een triest zootje die twee bij elkaar.

Geef een antwoord