Trump Verdient Een Nieuwe Titel: Terrorist-In-Chief

Trump Verdient Een Nieuwe Titel: Terrorist-In-Chief

17 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Hij saboteert de post als een echte president het beter wil laten werken

Oké, we zijn erin geslaagd om in een andere regeringsstorm terecht te komen in een flinke theekop. Donald Trump maakt overuren om de US Postal Service te ondermijnen, net zoals hij op de stembiljetten schreeuwt.

Het is een koppeling die gewoon nergens op slaat.

Zoals The Los Angeles Times deze week in haar redactionele commentaar schreef: “Het aanvallen van de US Postal Service voor verkiezingen is iets dat een terrorist zou doen.”

Of, beleefder, als er iets mis is met het postkantoor waardoor het niet zo efficiënt mogelijk werkt bij verkiezingen die afhangen van gestuurde stembiljetten, maak het dan beter, niet slechter.

Er is geen precedent of schijnbare autoriteit voor Trump om te proberen het gebruik van post-in-stembiljetten bij uitvoerend bevel in te perken.

Nu wachten we om te zien hoeveel erger is, aangezien het duidelijk is geworden dat stembiljetten het voertuig zijn dat Trump zal gebruiken om de verkiezingsresultaten aan te vechten.

Deze week eiste Trump de autoriteit op om een ​​uitvoerend bevel uit te vaardigen om het gebruik van stembiljetten te stoppen. Het toenemende gebruik ervan, zo stelt hij, zou verkiezingsfraude en onzekerheid kunnen vergroten.

Zoals bedreigd, klaagde zijn campagne Nevada aan, wiens wetgevende macht zojuist het versturen van stembiljetten per post naar alle kiezers had toegestaan ​​om een ​​veilige methode te bieden om te stemmen in een pandemie. De rechtszaak beweert dat de staat de grondwet overtreedt door te beloven de stemmen letterlijk te tellen na de verkiezingsdag, de poststempeldatum voor het ontvangen van gemailde, voltooide stembiljetten. Dat is een vrij zwak argument.

Het is natuurlijk onduidelijk wat hij zou kunnen doen om de distributie van stembiljetten, die wordt gecontroleerd door staten, waaronder die met Republikeinse gouverneurs, aan banden te leggen. “Ik heb het recht om het te doen”, zei Trump tegen verslaggevers in het Witte Huis zonder uit te leggen hoe.

Bijna alle verkiezingsprocedures worden op staatsbasis geregeld, en de rest wordt bepaald door het Congres of vastgelegd in de grondwet. Er is geen precedent of schijnbare autoriteit voor Trump om te proberen het gebruik van post-in-stembiljetten bij uitvoerend bevel in te perken.

De verklaring kwam dagen nadat Trump dreigde, en zich vervolgens terugtrok van het proberen de verkiezingen in november uit te stellen. De zorg was dat Republikeinen meer zullen lijden als meer mensen stemmen.

De mail vertragen

Volgens de Republikeinse politieke organisatoren kan de campagne van Trump tegen het stemmen via mail in feite averechts werken, die zeiden dat ze zich zorgen maken over het verlies van te veel van hun eigen partijstemmen.

Maar in de tussentijd is Trump zich er misschien niet van bewust dat de pandemie heeft geleid tot een enorme omschakeling in de post. De bezorging van zakelijk georiënteerde post is ver weg, maar de bezorging van online aankopen is ver omhoog. In een economie die aan het veranderen is naar steeds meer digitale zaken, neemt juist datgene dat ten onrechte de woede van Trump op gang heeft gebracht – vergoedingen voor de levering van onlineaankopen – toe.

Omdat mensen thuis vastzitten, kopen ze meer online en krijgen ze ook medicijnen, cheques en andere benodigdheden via de post.

Trump heeft herhaaldelijk aangevallen vergoedingen die voor levering in rekening worden gebracht als ontoereikend. Die leugen wordt verondersteld een uiting te zijn van Trumps woede jegens Jeff Bezos, hoofd van Amazon en eigenaar van The Washington Post, wiens berichtgeving Trump verafschuwt. In feite zijn dergelijke vergoedingen de grootste bron van inkomsten voor de USPS.

Lees ook:  Trump wil weten wie bronnen klokkenluider zijn: “Je weet wel wat we vroeger deden met spionnen en verraders, nee?”

Als gevolg hiervan benoemde hij Louis DeJoy, een Republikeinse fondsenwerver, om in juni de topbaan van USPS over te nemen. DeJoy heeft verschillende maatregelen genomen die de bezorging van post daadwerkelijk vertragen, waaronder het elimineren van overuren voor honderdduizenden postbodes en het bestellen dat post tot de volgende dag wordt bewaard als de postdistributiecentra te laat komen.

Met andere woorden, de regering van Trump verslechtert de situatie net zoals de pandemie aanleiding geeft tot een grootschalig gebruik van per post verzonden stembiljetten.

Afwezige stembiljetten, ja; Mail, nee

Betreed de reling van Trump tegen de stembiljetten, hoewel hij zich omdraaide over Florida, waar hij op afstand stemt en waar hij zegt dat de procedures prima zijn. Trump ziet een verschil tussen stembiljetten bij afwezigheid, gevraagd door de kiezer, en gemailde stembiljetten, die na indiening worden beoordeeld om de geldigheid te garanderen. Trump noemt opties voor stemmen op afstand het ‘grootste risico’ voor zijn herverkiezing. Zijn campagne en de Republikeinse Partij hebben een rechtszaak aangespannen om de praktijk te bestrijden, wat ooit een aanzienlijk voordeel was voor de GOP.

Er is geen bewijs van wijdverbreide kiezersfraude door middel van stemmen via mail-in en de staten die het uitsluitend gebruiken, zeggen dat ze de nodige voorzorgsmaatregelen hebben getroffen om ervoor te zorgen dat een vijandige buitenlandse actor de stemming niet verstoort. Verkiezingsbeveiligingsdeskundigen zeggen dat kiezersfraude zeldzaam is bij alle vormen van stembiljetten, ook per post.

Het grootste probleem tot nu toe is inderdaad een gebrek aan snelheid bij het tellen van de stembiljetten. Sommige staten tellen als ze stembiljetten ontvangen, andere pas na de aangewezen verkiezingsdag. Dus “fraude” zoals gezien door Trump lijkt in het echte leven “vertraagde resultaten” te betekenen.

Politico meldt dat uit privé-peilingen bleek dat Republikeinse kiezers zich overweldigend zorgen maakten over het stemmen per post. Een potentieel beslissend deel van Trump’s slagveld-staatsbasis – 15% van de Trump-kiezers in Florida, 12% in Pennsylvania en 10% in Michigan – zei dat als ze een stembiljet per post zouden krijgen, ze minder geneigd zouden zijn om in november te stemmen. Hetzelfde geldt niet voor de ondervraagde democraten. Politico zei dat de peiling deel uitmaakte van een vlaag van onderzoek om de houding van kiezers in de swing-state te peilen naarmate de coronavirus-pandemie het gebruik van poststembiljetten versnelt.

Ondertussen heeft de House Oversight Committee de nieuwe postmeester-generaal gevraagd om op een hoorzitting in september te verschijnen om operationele veranderingen te onderzoeken die vertragingen in de postbezorging in het hele land veroorzaken.

USPS-functionarissen hebben gewaarschuwd dat ze eind september geen geld meer zullen hebben. Het Huis stemde meer geld voor de postdienst, als onderdeel van de algemene wetsvoorstel voor stimulering van het coronavirus, die de Senaat en de Republikeinen nog moeten omarmen. Het Congres heeft een kredietlijn van $ 10 miljard voor USPS goedgekeurd, maar deze blijft ongebruikt te midden van beperkingen opgelegd door de regering-Trump. De tweeledige leiding had gisteren een ontmoeting met DeJoy om te zien of iets van dit zinvol is.

Als je deze verkiezing wilt verknoeien, lijkt dit een redelijk goed plan.

Lees ook:  "De vrouw in Michigan": hoe Gretchen Whitmer het doelwit werd van rechtse haat

Comments

comments