WTF: Kanye West wil president worden en denkt Biden te kunnen verslaan

WTF: Kanye West wil president worden en denkt Biden te kunnen verslaan

17 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

West wil spoiler spelen bij de presidentsverkiezingen van 2020.

Kanye West wil president van de Verenigde Staten worden.

Is hij echt serieus? West heeft een paar verdwaalde tweets gestuurd die een inschrijfcampagne suggereren, en heeft één evenement gehouden . Hij wordt niet in veel peilingen opgenomen , en het zou een verrassing zijn als hij in de herfst het debat zou halen met president Donald Trump en vermoedelijk democratisch genomineerde Joe Biden. Toch komt hij op de stemming in een paar staten, waar hij mogelijk spoiler zou kunnen spelen als de algemene verkiezingen dichtbij zijn.

Het noodzakelijke administratieve werk om een ​​levensvatbare onafhankelijke kandidaat voor president te zijn – namelijk het indienen van de formulieren om iemands naam op de novemberstemming te krijgen – wordt grotendeels uitbesteed aan Republikeinse politieke agenten.

Dit alles komt in de politieke wereld over als een eigenzinnige poging om Trump mogelijk te helpen, de zittende partij met wie West de afgelopen jaren een vreemd soort alliantie heeft gesmeed .

No Title

I CAN BEAT BIDEN OFF OF WRITE INS #2020VISION

Zoals met veel van Wests carrière, is het moeilijk te onderscheiden waar de oprechtheid eindigt en het showmanschap begint. West zigzagde altijd als anderen zagen. In zijn muziek wordt hij er vaker wel dan niet om geprezen.

“Mijn gevoel is dat [West] meer wordt gedreven door zijn ego en de publiciteit”, vertelde Hasan Jeffries, een geschiedenisprofessor aan de Ohio State University. “Maar hij erkent en herkent alle stemmen die hij krijgt, hij zal uit de zwarte basis van Joe Biden trekken. Hij is zich daarvan bewust en bewust. Ik denk gewoon dat het hem niet kan schelen. “

West heeft geen enkele verplichting om loyaal te zijn aan de Democratische Partij. Zwarte Amerikanen stemmen over het algemeen tegen extreem hoge tarieven – vaak boven de 90 procent – voor democraten, maar ze zijn niet monolithisch. Velen zetten sociaal conservatieve overtuigingen opzij en steunen democraten vanwege andere kwesties. West is een kapitalist die gelooft dat materieel succes zijn verdiensten aantoont, net als Trump (die zelf tot ongeveer tien jaar geleden een Democraat was).

De presidentiële run van West kan uiteindelijk niet meer dan trivia zijn. Tenzij de verkiezing wordt beslist door de kleinste marges, zeggen experts dat het onwaarschijnlijk is dat hij genoeg steun zal krijgen om de resultaten te laten zwaaien. Zwarte Amerikanen gaan niet zomaar een zwarte kandidaat steunen, want er staat er een op het stembiljet. De enquête die we in 2020 hebben met West, maakt dat al duidelijk.

Desalniettemin werden de verkiezingen van 2016 beslist met ongeveer 100.000 stemmen in drie staten. De inzet is te hoog voor West om als een grap te worden afgedaan. In zekere zin is zijn campagne al een serieus succes: Kanye West dwingt Amerika opnieuw, door pure kracht van persoonlijkheid, om met hem en zijn ideeën te vechten.

Hoe Kanye de race van 2020 daadwerkelijk zou kunnen beïnvloeden

West heeft jarenlang gezegd, althans al in 2015 , dat hij zich kandidaat zou stellen voor het presidentschap in 2020. Maar het was nooit duidelijk hoe serieus hij was – in tegenstelling tot Trump, die in de loop der jaren had geflirt met het zoeken naar een politiek ambt, zonder ooit al te serieus genomen te worden, alvorens te beslissen om het in 2016 te doen en dan daadwerkelijk het Witte Huis te winnen.

En in de afgelopen jaren is West dichter bij Trump gekomen, vaak door de verbijstering van de politieke pers en zijn muzikale collega’s. Hij ging voor de inauguratie naar de president-elect in Trump Tower. Hij heeft een MAGA-hoed op . Hij bezocht het Oval Office om ogenschijnlijk te praten over hervorming van het strafrecht. Elke keer was het een mediasensatie, maar het leek nooit meer te zijn dan dat Kanye Kanye was.

Toen kondigde hij in juli aan dat hij echt kandidaat was voor president – en begon hij zijn naam op de stembiljetten van de staten te krijgen.

Hij heeft het indienen van deadlines al gemist in onder meer Texas, North Carolina, Florida en Michigan. Dat is in ieder geval een reden om te twijfelen aan zijn kansen om in zijn eentje 270 stemmen van het kiescollege te winnen.

“Ik dacht aanvankelijk: hier gaan we weer, weer een publiciteitsstunt voor West”, “zei Lakeyta Bonnette-Baile, professor aan de Georgia State University en auteur van Pulse of the People: Political Rap Music and Black Politics , in een e-mail. “Ik denk nog steeds dat het gedeeltelijk een publiciteitsstunt is. Ik denk niet dat Kanye gelooft dat hij kan winnen. “

Maar hij kan nog steeds spoiler spelen in de belangrijke swingtoestanden. In de eerste week van augustus diende West zijn papierwerk in voor de stemming in Ohio en Wisconsin. Dat laatste werd in 2016 met minder dan 23.000 stemmen beslist, een deel van Trump’s inside straight in het Midwesten waardoor hij kon zegevieren in het Electoral College, ondanks het verlies van de nationale populaire stem. De opkomst onder zwarte kiezers in Wisconsin was lager met Hillary Clinton op de stemming in 2016 dan bij Barack Obama.

West weet dat dit de verkiezingen in gevaar kan brengen. Of, zoals hij het uitdrukte toen Forbes hem vroeg over het schaden van Biden’s electorale kansen: “Ik ontken het niet.” (West ontmoette onlangs ook Trump’s schoonzoon / adviseur Jared Kushner, hoewel Kushner zegt dat het een algemene beleidsdiscussie was.)

Op dit moment denkt de presidentiële voorspelling van FiveThirtyEight 2020 dat Wisconsin een van de beslissende staten zal zijn voor de winnaar van de verkiezingen. West die op de stemming is, kan er echt toe doen. Dat is waarschijnlijk de reden waarom Republikeinen die zijn aangesloten bij de campagne van Trump hem helpen met zijn papierwerk.

No Title

Per GOP source, Wisconsin Republicans are hoping @kanyewest will receive as many votes as Libertarian Gary Johnson did in 2016 — about 107,000.

Lane Ruhland, een advocaat die heeft gewerkt voor de Trump-campagne, heeft de handtekeningen voor West afgeleverd om op de Wisconsin-stemming te komen, meldde de Milwaukee Journal-Sentinel . Volgens de Washington Post zijn Republikeinse agenten en activisten in een of andere officiële hoedanigheid betrokken geweest bij het verkrijgen van het Westen in ten minste vijf staten . Een van hen, Gregg Keller, werd in 2016 geïnterviewd als de campagneleider van Trump. Volgens de Billings Gazette kon in Montana een van de mensen die handtekeningen verzamelden om West op de stemming te krijgen, horen roepen: ‘Wil je Trump helpen? We proberen stemmen weg te nemen van enge oom Joe. “

Maar die inspanningen zijn niet helemaal soepel verlopen, wat de Trump-truc en de levensvatbaarheid van de West-campagne zou kunnen bemoeilijken. Democraten hebben de geschiktheid van West betwist om op de stemming in Wisconsin te verschijnen. Volgens de Journal-Sentinel zag een lokale nieuwsverslaggever Ruhland binnen enkele seconden na de deadline van 17.00 uur voor het indienen van handtekeningen het verkiezingsbureau binnenkomen.

De campagne van West heeft een petitie ingediend bij de staatsverkiezingscommissie, met het argument dat hij in aanmerking kwam voor de stemming in november op basis van een algemeen begrip van wat “5 uur” betekent. De kwestie zal waarschijnlijk het onderwerp zijn van juridische procedures in de komende weken.

“Ik denk dat we moeten afwachten of hij eigenlijk maakt het stembiljet in een cruciale staten voor beoordeling van zijn belang,” Kyle Kondik, managing editor van Crystal Ball Sabato’s aan de Universiteit van Virginia, vertelde me. “Afgezien daarvan zou ik niet verwachten dat hij veel stemmen krijgt, hoewel in een zeer hechte race een aantal factoren – waaronder stemmen van derden – cruciaal kunnen zijn in de uitkomst.”

De beschikbare peilingen lijken die bescheiden verwachtingen te bevestigen. Slechts 2 procent van de geregistreerde kiezers zei West te steunen in een recente opiniepeiling van Politico / Morning Consult . Biden leidde Trump met 9 punten in dezelfde enquête.

De steun van West was erg klein, zelfs onder de kiesdistricten – zwarte kiezers en jonge kiezers – die hij of de Trump-campagne misschien hadden verwacht dat de kandidatuur van Kanye West een beroep zou doen. Slechts 2 procent van de zwarte kiezers en 6 procent van de Gen Z-kiezers steunden hem.

“De enige vraag die er toe doet – en waar niemand het antwoord op weet – is: zijn er een aanzienlijk aantal kiezers in slagveldstaten die van plan waren op Joe Biden te stemmen, maar nu zullen stemmen voor een recentelijk door Trump ondersteunende, 40-iets rapper? ” Dan Pfeiffer, een voormalig medewerker van Barack Obama en mede-presentator van Pod Save America , vertelde het me. “Ik ben sceptisch dat het antwoord op die vraag ja is.”

Als de strategie vanuit het standpunt van de Trump-campagne was dat ze een zwarte kandidaat op de stemming konden zetten en hij zwarte kiezers weg zou trekken van Biden, dan was dat gebaseerd op een fundamenteel vooringenomen misverstand over zwarte kiezers, zei Jeffries. Volgens de Daily Beast zijn sommige van Trump’s eigen assistenten bang dat het plan averechts kan werken.

Lees ook:  "De CIA als Georganiseerde Misdaad": Het openen van CIA's blik van Wormen

“Ze opereren in de veronderstelling dat zwarte mensen op elke zwarte persoon zullen stemmen, je moet hem gewoon voor hen plaatsen”, vertelde hij me. “Dat is niet serieus nemen van zwarte mensen.”

Zwarte kiezers zijn veel geavanceerder in hun politieke beoordelingen, slim gesmeed door hun ervaring met racisme in Amerika en in de Amerikaanse politiek, dan het simplistische wereldbeeld van Trump verklaart.

“Afro-Amerikaanse kiezers zijn net zo slim als andere kiezers en vertrouwen niet alleen op eenvoudige heuristieken, zoals het ras of de culturele verenigingen van een kandidaat, om beslissingen te nemen ter ondersteuning van specifieke politieke kandidaten”, zei Bonnette-Bailey. “Zwarten maken echter wel gebruik van ras bij het nemen van politieke beslissingen, maar het gebruik van ras houdt verband met de manier waarop politieke beslissingen die worden genomen, de zwarte gemeenschap als geheel zullen beïnvloeden.”

De manoeuvre is des te raadselachtiger omdat het werd gemaakt na een democratische presidentiële voorverkiezing waarin Biden het beter deed dan zwarte kiezers, zelfs met levensvatbare zwarte kandidaten in de race, waaronder Biden’s nieuw aangekondigde running mate, Kamala Harris.

“Wat zwarte kiezers motiveerde om op Joe Biden te stemmen boven even gekwalificeerde zwarte kandidaten, was naar mijn mening dat zwarte kiezers blanken niet vertrouwden om Trump uit hun ambt te stemmen zonder een oude blanke als de andere kandidaat te hebben,” zei Jeffries . “Ze vertrouwden blanken niet om het niet nog een keer te doen.”

“Het feit dat Kanye West zich al publiekelijk heeft aangesloten bij Donald Trump,” vervolgde hij, “dat is genoeg om de meeste zwarte mensen uit te schakelen.”

Waarom Kanye en Trump bondgenoten werden

Er is veel inkt verspild in een poging om deze alliantie te begrijpen: de rapper die ooit zei: “George Bush geeft niets om zwarte mensen”, ging samen met de vastgoedmagnaat die ooit door de federale overheid werd aangeklaagd wegens discriminatie van zwarte mensen en wiens politieke project is aangewakkerd door witte wrok .

Maar de muziekgeleerden met wie ik sprak, maakten allemaal hetzelfde punt: Kanye West is altijd een beeldenstormer geweest.

“Misschien is één document waar mensen niet zo veel mee bezig zijn als ze het hebben over Kanye en zijn publieke optredens, is zijn eerste album”, vertelde AD Carson, een muziekprofessor en hiphopartiest aan de Universiteit van Virginia.

The College Dropout , West’s breakout-debuut in 2004 met vijf hitsingles en 3 miljoen verkochte platen, wordt bepaald door het trotseren van de verwachtingen: de rugzak-rapper uit de middenklasse in Chicago, wiens moeder een universiteitsprofessor was, spot met het idee dat de beste manier om vooruit te komen, is door opgeleid te worden.

“Hij maakt grapjes over het idee van wat is beschreven als de manier om succesvol te zijn,” zei Carson. “Hij lijkt echt geïnteresseerd te zijn om tegen de verwachting in te gaan, om niet in een hokje te worden gestopt. ‘Ik zou zo moeten zijn omdat ik van deze plek kom en ik kijk zo.’ ”

In zijn muziek heeft West zichzelf consequent opnieuw uitgevonden, met zijn kritisch geprezen omhelzingen van techno op 808s en Heartbreak en de industriële house-muziek van Yeezus . In zijn openbare commentaren heeft hij taboes omarmd door te tweeten “Bill Cosby innocent” en te suggereren dat slavernij een keuze was in een 2018-optreden met TMZ. Meest recent zei hij tijdens zijn eerste presidentiële campagne-evenement dat Harriet Tubman niet echt tot slaaf gemaakte mensen heeft vrijgelaten.

Voor West is de enige constante zijn vermogen om het publieke discours te domineren als hij dat wenst. Klinkt bekend?

‘Het werkte voor Donald Trump. Hij is nu letterlijk de president. Het is niet alsof Kanye iets doet dat Donald Trump vóór hem niet heeft gedaan, ”vertelde Carson me. “In de manier waarop het is uitgewerkt dat Donald Trump geen enkele consistentie heeft, denk ik voor Kanye, kan er deze inconsistentie zijn omdat consistentie nooit het punt was.” Het punt was de mogelijkheid om ergens in het netnummer van de tijdgeest te bestaan. Dat is voldoende. “

Een ander probleem in de presidentiële campagne van West zijn de zorgen over zijn geestelijke gezondheid, iets waar zijn vrouw Kim Kardashian West in een recente post op sociale media heel direct op riep . Ze suggereerde dat haar man, die de afgelopen jaren heeft gezegd dat hij is gestopt met het nemen van medicatie voor zijn bipolaire stoornis, een episode doormaakt en om ‘medeleven en empathie’ vraagt.

Dat kan een deel zijn, of de meeste of de hele verklaring. Maar West zou Trump ook kunnen steunen en een presidentiële campagne kunnen voeren om hem volledig bij te staan ​​vanwege zijn overtuigingen, gecombineerd met zijn voorliefde voor controverse.

De politiek van West kan het beste worden omschreven als heterodox. Hij steunt de legalisering van marihuana en hij wordt in zijn muziek geconfronteerd met Amerikaans racisme. (“Zie het onder ogen, Jerome krijgt meer tijd dan Brandon” zoals hij het op “Gorgeous” uit My Beautiful Dark Twisted Fantasy uit 2010 plaatste .) Hij is ook een uitgesproken kapitalist die tegen abortus is.

No Title

Over 22,500,000 black babies have been aborted over the past 50 years.

“Hij heeft altijd al God willen volgen, geld willen verdienen en Zwart Amerika willen bevrijden; zijn visie op hoe dat zou moeten werken, is net enigszins geëvolueerd, ”vertelde Chris DeVille, senior nieuwsredacteur bij Stereogum. “We kunnen in cirkels debatteren over de vraag of zijn wereldbeeld coherent is, maar het is relatief consistent geweest.”

Het is een andere parallel met Trump. De voormalige Democraat plaatste zichzelf in de Republikeinse voorverkiezingen van 2016 als de enige kandidaat die niet wilde bezuinigen op rechtenprogramma’s en herhaalde democratische discussiepunten over het verlagen van de prijzen van medicijnen. Tegelijkertijd schurkte hij Mexicaanse migranten en beloofde hij anti-abortusrechters op de bank te benoemen.

“Wat zijn politieke traject betreft, met Kanye, is het nooit zo duidelijk geweest wat zijn politiek is”, vertelde Jack Hamilton, een muziekprofessor aan de Universiteit van Virginia. “Er moet ruimte zijn voor de mogelijkheid die Kanye heeft, misschien is hij, naarmate hij ouder is geworden, conservatiever geworden.”

Kanye’s 2020-run onderstreept de complexiteit van de zwarte Amerikaanse politiek

Blanke liberalen kunnen onmiskenbaar geneigd zijn een neerbuigende houding aan te nemen ten opzichte van de politieke houding van zwarte Amerikanen.

“Zwart conservatisme is iets dat de hersenen van mensen op rare manieren door elkaar haalt”, zei Hamilton. “Het geeft me een ongemakkelijk gevoel om te zien hoe blanken praten over de rechterafslag van Kanye.”

Diezelfde soort logica is toegepast op de politiek van hiphop. De muziek kreeg een culturele voet aan de grond tijdens de regering-Reagan en bevond zich al snel in oppositie met de heersende conservatieve orthodoxie. Doorbraakhits zoals NWA’s “Fuck tha Police” plaatsten rapartiesten in direct conflict met de Republikeinse politiek. Blanke critici met liberale opvattingen speelden hun eigen rol bij het vertolken van dit verhaal, waarbij ze speciale aandacht en lof schonken aan ‘sociaal bewuste’ rap die hun politieke priors bevestigde.

Maar dat verhaal was altijd al te simpel. Veel van, zelfs de meeste, rap ging helemaal niet over politiek en was daar ook niet toe verplicht. Een deel van de meer politiek gezinde muziek was doordrenkt met het soort politiek van “persoonlijke verantwoordelijkheid en respect” dat niet zou misstaan ​​in conservatieve discussiepunten.

“Rappers zouden mensen in de buurt vermanen. We zouden geen romantische ideeën moeten hebben over wat bewuste rap betekende, ”vertelde Carson me. “Veel van de voorbeelden die werden aangekondigd, bevatten vrij conservatieve boodschappen.”

West werd volwassen in de jaren negentig, toen Trump symbool stond voor succes en bekwame zelfpromotie. Hij werd constant van naam gecontroleerd op tientallen hiphopplaten die West zou hebben gedraaid om een ​​muzikale opleiding te krijgen. Veel rappers zagen de zakenmagnaat en dachten bij zichzelf: “Wat Trump ook voor hen betekent, ik wil voor ons betekenen”, zei Carson.

Zoals Jeffries me eraan herinnerde, werd de hiphop van de jaren 1990 en 2000 gedomineerd door consumentisme en ondernemersgeest: “Ik ben geen zakenman, ik ben een bedrijf, man” in de woorden van Jay-Z on West’s “Diamonds From Sierra Leone ”uit de late registratie van 2005 . Tegenwoordig wordt West evenveel geïnvesteerd in zijn modebedrijf als in zijn muziekcarrière.

Maar de bereidheid van West om Trump na 2016 te omarmen, ondanks alles dat de sympathie van de president voor blank nationalisme duidelijk maakte, onderscheidt hem nog steeds van de meeste van zijn hiphopgenoten en de meeste zwarte Amerikanen. Slechts 10 procent van de zwarte kiezers zei dat ze de werkprestaties van Trump goedkeurden in de meest recente Gallup-peiling .

“Er was een vermogen om het racisme van Trump te identificeren dat toen in de hiphopgemeenschap deze verschuiving van hem veroorzaakte, ondanks de kapitalistische aspiraties”, zei Jeffries. “Kanye West is nooit verschoven.”

Waarom niet? Dat is uiteindelijk aan West om te zeggen. Maar Jeffries noemde twee factoren – rijkdom en beroemdheid – die West onderscheiden van Jeffries ‘sociaal conservatieve grootmoeder, die volgens hem nog steeds op de Democraten zal stemmen.

“Dat maakt hem radicaal anders dan 99 procent van de zwarte mensen in Amerika,” zei hij. “Ik denk dat het belangrijk is om te zeggen dat zwarte mensen een spectrum van overtuigingen hebben, en Kanye West hoort in dat spectrum thuis. Maar waar hij zich op dat spectrum bevindt, is niet waar de meeste zwarte mensen zijn. “

De kandidatuur van West kan het best worden begrepen als een evolutie van de politiek van beroemdheden, in navolging van Trump, en niet als zwarte politiek. Maar als zijn campagne meer egobalsem is dan wat dan ook, zou dat ten koste kunnen gaan van de politieke activiteiten van andere zwarte Amerikanen.

De maanden na de dood van George Floyd waren een hoogtepunt voor de Black Lives Matter-beweging, die in de VS meer steun geniet dan ooit tevoren. Carson betreurde het dat het presidentiële bod van West dat werk nu dreigt te overschaduwen.

‘De zuurstof wordt opgebruikt door Kanye,’ zei hij. “Rap heeft zijn tentakels in dingen die niet hoeven te gaan over deze carnavaleske show die uiteindelijk het ego van Donald Trump en Kanye West dient.”Lees ook:  De juiste beslissingen nemen om het Coronavirus te bestrijden

Comments

comments