5 winnaars en 2 verliezers van de eerste avond van de Democratic National Convention


Maandagavond begon de meest onconventionele Democratische Nationale Conventie in de moderne geschiedenis. En voor het grootste deel verliep de eerste volledig virtuele conventie soepel.

De eerste avond van de Democratische Conventie van 2020 was de ware test van hoe een traditionele conventie – normaal gesproken een hele dag evenement waar politieke sterren hun karbonades buigen voor duizenden schreeuwende (of af en toe boerende) afgevaardigden – eruit zou zien met twee uur Zoomgesprekken en vooraf opgenomen toespraken.

Het formaat van de conventie erkende de grimmige realiteit van Amerika midden in de coronavirus-crisis. Maar het gaf ook gewone Amerikanen die getroffen waren door Covid-19 en gekwetst door politiegeweld een directe stem. In plaats van duizenden mensen in een enorme congreszaal te hebben gepakt om naar politieke rijzende sterren te luisteren, straalden tientallen Amerikanen vanuit hun woonkamer naar binnen om te spreken.

Maandagavond waren er tal van grote democratische namen, maar benadrukte ook de ervaring van gewone Amerikanen die getroffen werden door de Covid-19-crisis, van een eigenaar van een klein bedrijf die zei dat hij 40 procent van zijn inkomsten verloor tijdens de aanhoudende economische neergang naar Kristin Urquiza , een Arizona. vrouw wiens vader stierf aan Covid-19 na de overhaaste heropening van de staat.

“Mijn vader was een gezonde 65-jarige”, zei Urquiza. “Zijn enige reeds bestaande toestand was het vertrouwen in Donald Trump, en daarvoor betaalde hij met zijn leven.”

Misschien meer dan elke andere avond op de selectie, toonde maandag ook het ideologische spectrum van degenen die in de herfst de voormalige vice-president Joe Biden steunen boven president Donald Trump. Twee van de meest opvallende sprekers van de avond waren progressief icoon en voormalig Biden-tegenstander senator Bernie Sanders en voormalig Ohio-gouverneur John Kasich , een Republikein die in 2018 een van de meest restrictieve abortusverboden in het land bij wet ondertekende .

“In normale tijden zou zoiets waarschijnlijk nooit gebeuren, maar dit zijn geen normale tijden”, zei Kasich in zijn toespraak – terwijl hij letterlijk op een kruispunt stond.

‘Nero friemelde terwijl Rome in brand stond. Trump golft, ‘zei Sanders in zijn toespraak, gepositioneerd voor een houtstapel in zijn geboorteland Vermont.

De eerste avond van de DNC van 2020 was zeker niet perfect, maar het raakte veel van de thema’s die democratische functionarissen wilden. Hier zijn de winnaars en verliezers van de avond.

Winnaar: echte mensen

Een van de meest vernietigende aanklachten van de avond tegen de regering-Trump kwam niet van een democratische politicus, maar van Kristin Urquiza , een jonge vrouw die in mei haar vader verloor aan Covid-19; hij was met zijn vrienden naar een bar in Arizona gegaan nadat de staat was heropend.

“Een paar weken later werd hij beademd, en na vijf pijnlijke dagen stierf hij alleen op de IC met een verpleegster die zijn hand vasthield”, zei Urquiza, wiens overlijdensbericht voor haar vader eerder dit jaar viraal ging. “Mijn vader was een gezonde 65-jarige. Zijn enige reeds bestaande toestand was het vertrouwen in Donald Trump, en daarvoor betaalde hij met zijn leven. “

Haar conclusie: “Er zijn twee Amerika’s: het Amerika waarin Donald Trump woont, en het Amerika waarin mijn vader stierf.”

De boodschap van de eerste dag van de virtuele bijeenkomst van vier nachten was duidelijk: dit gaat over mensen, en zij zullen vanaf het begin centraal staan.

Een assortiment van zangers uit de hele VS voerden ‘The Star-Spangled Banner’ uit op een galerij met videoschermen aan het begin van de avond, en in de eerste 20 minuten van de avond was er niemand van echte nationale bekendheid, behalve actrice Eva Longoria Baston , de gastheer van de nacht. In plaats daarvan maakten kijkers kennis met Scott, een eigenaar van een klein bedrijf, Marley, de tieneroprichter van # 1000BlackGirlBooks, Rick, een boer, en Michelle, een verpleegster uit El Paso in Cookie Monster-scrubs, en een voormalige Trump-kiezer die nu Biden steunt en bezorgde zijn adres schijnbaar met een drankje. Er was een adres van de familie van George Floyd , de zwarte man die eerder dit jaar door de politie van Minneapolis werd vermoord, die het publiek opriep om niet alleen Floyd te gedenken, maar ook de mensen die ten onrechte hun leven hebben verloren door toedoen van de politie en racistisch geweld in de Verenigde Staten.

‘George zou vandaag moeten leven. Breonna Taylor zou vandaag moeten leven. Ahmaud Arbery zou vandaag moeten leven. Eric Garner zou vandaag moeten leven. Stephon Clark, Atatiana Jefferson , Sandra Bland, ze zouden vandaag allemaal moeten leven. Het is dus aan ons om de strijd voort te zetten ”, aldus Philonise Floyd, de broer van George Floyd.

Gwen Carr, de moeder van Garner, die in 2014 door de politie in New York werd vermoord, verscheen in een paneel met Biden waar je kerstversieringen op de achtergrond kon zien hangen.

Een muziekmontage, getiteld ” Rise Up “, bevatte een montage van video’s en afbeeldingen van het leven in Amerika voor en na Covid-19. Andere montages bevatten kiezers die rechtstreeks met de camera spraken over hun steun voor Biden en verschillende aandachtspunten – raciale onrechtvaardigheid, verkiezingszekerheid, frontliniewerkers, Republikeinen voor Biden.

“Wat ik wil zien in de volgende president van de Verenigde Staten is iemand die eerlijk is, die gelooft in strafrechtelijke vervolging volgens de wet. Ik wil dat hij ons door deze revolutie leidt die we nu doormaken, ”zei een kiezer.

“Ik ben er absoluut zeker van dat [Biden] ons gaat helpen dit land weer bij elkaar te brengen”, zei een ander.

De avond was gericht op zowel Amerikanen die in november zullen stemmen als degenen die daar niet zullen komen, inclusief een ontroerende montage van mensen die hun leven hebben verloren in de pandemie. “U bent de ‘wij’ in wij de mensen”, was de strijdkreet, en de democraten maakten er goed aan.

– Emily Stewart

Winnaar: Michelle Obama

Voor een congresavond die overal door echte mensen werd verankerd, was de voormalige first lady Michelle Obama de voor de hand liggende keuze voor een keynote speaker.

Obama is bekend, herkenbaar en vooral empathisch. Toen haar man in 2016 het kantoor verliet, had ze een goedkeuringsscore van 64 procent . Sindsdien heeft ze een bestverkochte autobiografie, documentaire en podcast over haar levenservaringen. En aangezien ze tijdens haar toespraak meerdere keren benadrukte, is ze geen grote fan van politiek.

Bekend om haar kenmerkende uitdrukking “als ze laag gaan, gaan we hoog”, maakte Obama duidelijk dat vier jaar onder Trump’s presidentschap haar mantra niet heeft veranderd. In feite, zei ze, heeft het het alleen maar verdiept.

“In de afgelopen vier jaar hebben veel mensen me gevraagd: als anderen zo laag gaan, werkt high dan nog echt?” ze zei. “Mijn antwoord? Hoog gaan is het enige dat werkt. Want als we laag gaan, als we dezelfde tactiek gebruiken om anderen te vernederen en te ontmenselijken, worden we gewoon een deel van het lelijke geluid dat al het andere overstemt. “

Obama haalde het huis plat tijdens de Democratic National Convention in Philadelphia in 2016, toen ze door tienduizenden fans werd aangemoedigd. Meer dan 20 minuten in een veel stillere omgeving op maandagavond, bewees ze dat ze gewoon een effectieve spreker is tijdens een Zoom-oproep omdat ze zich in een arena bevindt.

In plaats van te proberen het vuur van een persoonlijke conventie na te bootsen, voelde Obama’s keynote aan als een intiem gesprek met een goede vriend. Ze straalde warmte en begrip uit en smeekte haar toehoorders soms stilletjes om hun burgerplicht te vervullen en te stemmen bij de verkiezingen in november.

“We moeten met dezelfde passie en hoop komen voor Joe Biden,” zei ze. “We moeten vroeg stemmen, persoonlijk als we kunnen, we moeten nu, vanavond, onze mail-in-stembiljetten aanvragen en ze onmiddellijk terugsturen en opvolgen om er zeker van te zijn dat ze zijn ontvangen, en dan zeker dat onze vrienden en families hetzelfde doen. “

Obama leverde ook een ongelooflijk effectief argument tegen het presidentschap van Trump. In plaats van hem af te schilderen als een autoritaire sterke man, zoals veel van zijn critici doen, sprak ze over hem als een zwakke en ineffectieve leider.

“Hij heeft meer dan genoeg tijd gehad om te bewijzen dat hij de klus kan klaren, maar hij zit duidelijk boven zijn hoofd”, zei Obama. ‘Hij kan dit moment niet ontmoeten. Hij kan gewoon niet zijn wie we nodig hebben dat hij voor ons is. ” Vervolgens, gebruikmakend van de recente zin van Trump waarin de president de dood van 160.000 Amerikanen verdoezelde, voegde Obama eraan toe: “Het is wat het is.”

– Ella Nilsen

Beroofd van de gebruikelijke praal die een nationale conventie biedt, moesten democraten creatief worden. Geen enkele enscenering was inventiever – of letterlijk, en misschien een beetje dwaas – dan John Kasich die op een echt kruispunt stond om te pleiten voor Republikeinse kiezers zoals hij om Biden te steunen boven de Republikeinse zittende partij.

“Amerika staat op een kruispunt. Verkiezingen zijn een echte keuze ‘, zei de voormalige gouverneur ergens, waarschijnlijk op het platteland van Ohio, om zijn opmerking te openen. “Als individuen en als natie, over welke weg we willen inslaan als we in moeilijke tijden zijn gekomen. Amerika staat vandaag op dat kruispunt. “

Snap je het?

Kasich’s verschijning was het onderwerp van enige controverse voordat de conventie begon. Waarom, zo vroegen sommige van de meer progressieve Democraten, geven we kostbare tijd aan een levenslange Republikein op een conventie voor een politieke partij met zo veel kiezers die gestimuleerd zijn door de politiek van Bernie Sanders en Rep. Alexandria Ocasio-Cortez?

“Er zijn een heleboel mensen daarbuiten, stille Biden-kiezers, Republikeinen die op Biden willen stemmen of die op Biden zullen stemmen, en het is belangrijk om hen te laten weten dat ze niet de enige zijn,” Rep. Cedric Richmond (D- LA), een van de nationale covoorzitters van Biden’s campagne, vertelde verslaggevers voordat de conventie van start ging. “Er zijn Republikeinse leiders die stemmen op Biden [en vice-president Kamala] Harris. Je zorgt ervoor dat de ondersteuning bekend is. “

De man verwees zelf schuin naar de (verre) andere kant van het gangpad.

‘Ik weet zeker dat er Republikeinen en onafhankelijken zijn die zich niet konden voorstellen om over te steken om een ​​Democraat te steunen. Ze denken dat hij misschien scherp naar links slaat en hen achterlaat. Ik geloof dat niet, ‘zei Kasich. ‘Ik ken de maat van de man. Redelijk. Trouw, respectvol en niemand duwt Joe rond. “

Maar uiteindelijk was het een korte 90 seconden voor Kasich en een onvergetelijk beeld, uitgezonden op het moment dat de grote netwerken hun verslaggeving begonnen. Hij zette nog een montage van gewone mensen op – verreweg de meest effectieve surrogaten voor democraten op de eerste avond van de conventie – om hun bekering van Republikeinse kiezer tot Biden-steun uit te leggen.

‘Stem, Amerika. Dat is de enige manier om hieruit te komen, ”zei een man. “Joe Biden is de persoon die ervoor zorgt dat we ons leven weer normaal maken.”

Zoals onofficiële campagneslogans luiden, leek dat iets waar de Biden-campagne perfect blij mee zou zijn.

– Dylan Scott

Verliezer: de agenda van “Defund the Police”

Zondag hielden verkozen functionarissen en activisten in Chicago een persconferentie waarin ze protesteerden tegen de burgemeester van de stad, Lori Lightfoot, voor het inzetten van stadspolitie voor ketel, pepperspray en het verslaan van Black Lives Matter-demonstranten in het weekend. Maandag werd Lightfoot vervolgens uitgenodigd bij de DNC om te spreken over het beëindigen van systemisch racisme. Het was een ongemakkelijke aanval.

Eerder op de avond liet de DNC DC-burgemeester Muriel Bowser spreken over het belang van Black Lives Matter nadat ze opdracht had gegeven tot een BLM-muurschildering in de buurt van het Witte Huis. Net als Lightfoot wordt Bowser echter overspoeld met kritiek van activisten, die haar hebben getuchtigd omdat ze symbolische verandering heeft veroorzaakt zonder op te komen voor de wetshervormingen die ze eisen – in de eerste plaats het ontmoedigen van de politie .

Cruciaal was dat een waarschijnlijke teleurstelling voor de organisatoren de taal van Biden was bij het beschrijven van het politieprobleem. ‘De meeste agenten zijn goed,’ zei Biden. “Maar het is een feit dat de slechte moeten worden geïdentificeerd, en vervolgd, en uit de tijd.”

Deze logica – die vrij dicht in de buurt komt van het “slechte appel” -paradigma – slaagt er niet in de fundamentele kwestie te vatten die veel Black Lives Matter-activisten proberen te benadrukken. Dit was waarschijnlijk opzettelijk van Biden’s kant. Hij geeft aan dat, hoewel hij voorstander is van hervormingen, hij het niet eens is met de agenda van “defund the police”. Jarenlang hebben de organisatoren volgehouden dat het probleem bij de Amerikaanse politie geen individuele politie is, maar een racistisch politiek systeem dat buurten met lage inkomens en minderheden overspoelt met agenten en hun investeringen berooft.

De intellectuele leiders en oprichtende activisten van Black Lives Matter en de Ferguson-beweging zijn politieke radicalen. Ze hebben een robuuste agenda en wereldbeeld waarin de laatste tijd de nadruk is gelegd op het verdedigen van de politie. Hun stem, evenals hun houding ten opzichte van beleidsverandering, was afwezig in de opmerkingen van maandag. Veel kijkers zullen waarschijnlijk geen last hebben van de opmerkingen van de DNC over politiezorg of de gasten die zijn uitgenodigd om over het onderwerp te spreken. De jonge raciale rechtvaardigheidsactivisten die geven om de inhoud van de BLM-beleidsagenda, blijven echter tekort.

—Aaron Ross Coleman

Verliezer: Lessenaars

De Covid-19-wereld betekent dat je veel mensen ziet in omgevingen die we niet gewend zijn, zoals thuis en in hun huiskamers. En het blijkt niet alleen dat het prima is, maar het is eigenlijk best aardig, zelfs in de politiek.

Meerdere sprekers kozen maandagavond voor de meer traditionele route voor hun adressen. De New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo sprak zittend aan een tafel en repliceerde het formaat dat hij tijdens de pandemie voor openbare adressen gebruikte, inclusief een herinnering “Vandaag is maandag”. Michigan Gov. Gretchen Whitmer, senator Amy Klobuchar (D-MN) en Rep. Gwen Moore (D-WI) spraken vanuit lessenaars.

In sommige gevallen kwam het er een beetje muf en stijf uit.

Het is niet zo dat er een probleem is met het vasthouden aan tradities en normen, maar het zijn ook geen normale tijden. Dit is een volledig virtuele conventie, en het is een moment en een kans om creatief te zijn. Het is onmogelijk om de energie van een live publiek te creëren, dus waarom zou je niet iets anders doen?

‘S Nachts zagen we veel gewone mensen praten; zoals gezegd, een met een drankje in de hand, een ander met kerstversiering op de achtergrond. En sommige politici hadden ook meer huiselijke formaten. Veel van de Republikeinse figuren die ter ondersteuning van Biden spraken – van hen houden of een hekel aan hen hebben – deden dat vanuit het comfort van hun huis.

Voormalig first lady Michelle Obama leverde haar opmerkingen terloops zittend in wat haar huis leek te zijn, hoewel ze zeker een esthetische behandeling had gehad – verschillende camerahoeken, een achtergrond die wazig was. Toch straalde het een zekere mate van intimiteit uit toen ze haar gedenkwaardige zin uit het congres van 2016 opnieuw definieerde: “Als ze laag gaan, gaan we hoog.”

“Hoog gaan betekent de ketenen van leugens ontgrendelen en wantrouwen met het enige dat ons echt kan bevrijden: de koude, harde waarheid,” zei ze. ‘Dus laat me zo eerlijk en duidelijk mogelijk zijn. Donald Trump is de verkeerde president voor ons land. Hij heeft meer dan genoeg tijd gehad om te bewijzen dat hij de klus kan klaren, maar hij zit duidelijk boven zijn hoofd. Hij kan dit moment niet ontmoeten. Hij kan gewoon niet zijn wie we nodig hebben dat hij voor ons is. Het is wat het is.”

Vasthouden aan een meer formele setting ging voor sommigen beter dan voor anderen. Senator Bernie Sanders (I-VT) verscheen voor stapels hout tussen vlaggen voor zijn geboortestaat Vermont terwijl hij zaken afstreepte zoals betaald verlof om gezinsredenen, Medicare en een minimumloon van $ 15. Sanders is niet bepaald een warme en donzige figuur, ongeacht de omgeving, en hij was een van de weinige figuren van de nacht die zich echt op beleid concentreerde.

Het was een avond vol live politiek in de Zoom-wereld, en sommigen van degenen die het omarmden, werden beloond. Politici zijn tenslotte mensen, en het laten vallen van een aantal formaliteiten en dressings die een normale conventie met zich meebrengt, was een gelegenheid om dat aan te tonen.

—ES

Winnaar: het conventieformaat

Hoewel ze hoopten dat er een kleinere persoonlijke conventie zou kunnen plaatsvinden, hadden democratische functionarissen zich sinds april voorbereid op de mogelijkheid van een volledig virtuele conventie.

De conventie van 2020 had tienduizenden afgevaardigden moeten zijn, verpakt in het Fiserv Forum in Milwaukee – juichen, handen schudden, knuffelen, dansen en kijken naar de ballon die valt. Met andere woorden, het was de nachtmerrie van elke volksgezondheidsfunctionaris tijdens het coronavirus-tijdperk.

Omdat de conventie van 2020 volledig virtueel werd, was er simpelweg geen manier om de rauwe energie van een persoonlijk evenement na te bootsen. Keynote-spreker Michelle Obama’s maandagtoespraak was nog steeds boeiend, maar het oorverdovende applaus en gejuich waarmee haar toespraak in 2016 in Philadelphia werd gekenmerkt, was afwezig.

“5.000 mensen die schreeuwen en feesten, past dat bij het moment?” Alex Lasry, senior vice-president van de Milwaukee Bucks en een belangrijke rol in het brengen van de DNC naar de stad, vertelde Vox onlangs. “Dit is een heel serieuze tijd en een heel serieus moment; dit is iets dat je niet ad hoc kunt doen. “

De maanden van voorbereiding resulteerden in een krappe twee uur primetime televisie. Het was niet zonder ongemakkelijke momenten: een hoogdravende belofte van trouw aan het begin, bezuinigingen op toehoorders die in piepkleine Zoomboxen klappen nadat de toespraken waren ingepakt, en Bruce Springsteen die moeizaam de woorden ‘opstaan’ tussen videomontages intoneerde.

Maar al met al sloegen de Democraten de boodschap in die ze uit de conventie wilden komen: met Amerika in chaos onder Trump, zijn zij de partij van het bestuur en de verantwoordelijkheid. Alleen al het feit dat de Democraten maandenlang stilletjes een virtuele conventie hadden gepland, terwijl de Republikeinen probeerden tot juli een persoonlijk congresformaat te behouden, toonde dit aan. En het horen van de stemmen en het zien van de gezichten van alledaagse Amerikanen hielp de menselijkheid over te brengen van degenen die werden beïnvloed door Covid-19, systemisch racisme en de economische neergang.

Onder moeilijke omstandigheden hebben democratische functionarissen er misschien voor gepleit om persoonlijke conventies af te schaffen – of ze in ieder geval in te korten.

—EN

Winnaar: Eva Longoria Baston

Op een congres waar alle betrokkenen vanaf verschillende locaties naar binnen straalden, diende Eva Longoria Baston, de aangewezen emcee voor de nacht, uiteindelijk als een broodnodig anker.

Als gastheer van de avond hield Longoria Baston het evenement dapper in beweging door gasten te interviewen en segmenten te stroomlijnen gedurende het twee uur durende programma. Misschien wel het best bekend om haar werk als actrice en producer, waaronder haar hoofdrol in het ABC-drama Desperate Housewives , heeft Longoria Baston ook diepe banden met de Democratische Partij, die met name maandag te zien waren.

Longoria Baston, een al lang bestaande immigratieactivist, heeft een aantal belangengroepen opgericht, waaronder Latino Victory, een organisatie die zich inzet voor het kiezen van Latino-wetgevers, en Momento Latino, een coalitie die zich richt op het aanpakken van economische ongelijkheden binnen de Latino-gemeenschap. “Ik ben altijd politiek actief geweest” , zei ze in 2019 tegen The Daily Beast . “Ik ben betrokken sinds Clinton in ’92 actief was, vrijwilligerswerk doen, van deur tot deur gaan, onderzoek doen, telefonisch bankieren. … En komend uit de staat Texas – het land van Texas, zou ik moeten zeggen – sta ik absoluut voorop.

Suzanne Gamboa on Twitter: “Why is Eva Longoria the emcee for the Democrats’ convention? She’s been a political activist for about a decade. She helped launch Latino Victory to get more Latinos elected to state and national public office, works to improve women’s roles in Hollywood in front of and behind… / Twitter”

Why is Eva Longoria the emcee for the Democrats’ convention? She’s been a political activist for about a decade. She helped launch Latino Victory to get more Latinos elected to state and national public office, works to improve women’s roles in Hollywood in front of and behind…

Volgens de conventiecommissie van de Democraten is Longoria Baston een van de vier actrices die deze week het evenement zullen presenteren: Tracee Ellis Ross, Kerry Washington en Julia Louis-Dreyfus zullen elk ook één nacht besturen.

—Li Zhou

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord