CNN laat Trump Biden op de hielen zitten. ABC heeft Biden aan het cruisen. De waarheid zit in het midden.

CNN laat Trump Biden op de hielen zitten. ABC heeft Biden aan het cruisen. De waarheid zit in het midden.

18 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Democraten zouden niet in paniek moeten raken over een CNN-peiling die laat zien dat Trump de kloof overbrugt. Maar de race is nog lang niet voorbij.

Een nieuwe CNN- peiling die aan de vooravond van de Democratische Nationale Conventie werd vrijgegeven, geeft aan dat de leidende, vermoedelijke Democratische kandidaat Joe Biden in de meeste nationale peilingen de afgelopen weken bijna verdween boven president Donald Trump . Maar een andere die uren later door ABC en de Washington Post werd vrijgegeven, illustreerde waarom. Het is belangrijk om elke enquête in context te plaatsen.

Een opiniepeiling uitgevoerd door CNN in juni had Biden met maar liefst 14 procentpunten gestegen. Maar de nieuwe opiniepeiling die zondag werd vrijgegeven, toonde aan dat zijn voorsprong onder een willekeurige nationale steekproef van volwassenen afnam tot slechts 4 procent – een spreiding die bijna binnen de foutenmarge van 3,7 procent van de opiniepeiling lag.

“Uit de enquête blijkt dat Biden in 15 strijdtonelen de steun heeft van 49 procent van de geregistreerde kiezers, terwijl Trump op 48 procent landt”, zegt CNN’s beschrijving van de peiling, hoewel het niet aangeeft welke specifieke staten in die reeks waren opgenomen.

Sommigen reageerden begrijpelijkerwijs met verbazing op de peiling dat een race die Biden leek te verliezen plotseling zo dichtbij zou kunnen komen, vooral omdat het coronavirus uit de hand loopt en met een werkloosheidspercentage van meer dan 10 procent.

No Title

This is mind-boggling. 170,000 are dead and it’s within the margin of error. https://t.co/FIC3XuO1CF

No Title

That CNN poll showing Biden/Harris up by 4 is the most disturbing thing I’ve seen all day. That 46% think Trump deserves a second term is…disturbing

Anderen, zoals Greg Sargent van de Washington Post, wezen er echter al snel op dat de CNN-enquête alles in zich heeft als een uitbijter.

No Title

God this website is the worst. Four good polls showed Biden up 9, 10 and 11 points in the last few days, and there’s a fake freakout about one poll that finds something different. Tell me *why* you’re tweeting about that one latter poll as meaningful while ignoring the others.

Sargents mening werd snel gerechtvaardigd. De ABC News / Washington Post-peiling van een willekeurige nationale steekproef van volwassenen die maandagochtend werd vrijgegeven, toonde Biden met een voorsprong van 12 procentpunt op Trump (foutmarge 3,5 procent) – een spreiding die meer in lijn is met de peilingsgemiddelden zoals RealClearPolitics en FiveThirtyEight die zijn voordeel in het bereik van 8 procentpunten.

Biden lijkt dus nog steeds de voorkeur te krijgen van kiezers. Maar Trump blijft opvallend gezien het structurele voordeel dat het Electoral College aan Republikeinen geeft.

De voorsprong van Biden is in de loop van de tijd opmerkelijk consistent gebleven

Aggregaties zoals die van RealClearPolitics en FiveThirtyEight zijn slechts zo goed als de peilingen die ze verzamelen. Maar aangezien een enkele peiling drie of vier procentpunten kan afwijken, zijn de peilingsgemiddelden van 30.000 voet een betere manier om een ​​gevoel van een race te krijgen dan door conclusies te trekken uit afzonderlijke gegevenspunten, zoals de CNN-enquête die de race in twijfel of de ABC / Post-peiling die Biden laat zien dat ze een klap krijgen.

De waarheid over waar de race momenteel ligt, ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Met zowel de CNN- als de ABC / Post-peilingen inbegrepen, verschoof het dagelijkse peilingsgemiddelde van FiveThirtyEight van een Biden-voordeel van 8,5 punten op zondag naar een voordeel van 8 punten op maandag. Kortom, Trump heeft het gat misschien iets verkleind, maar Biden staat nog steeds stevig voorop in de peilingen.

Lees ook:  Als Trump niet toegeeft, hebben deze activisten een plan

In feite, zoals Sargent opmerkte onder verwijzing naar de pollingaggregatie van FiveThirtyEight, wat tot nu toe opviel aan de Biden-Trump-wedstrijd, is hoe stabiel Biden’s voorsprong is geweest.

No Title

What’s really remarkable is how steady this race is. Note that Trump’s low point in the recent national polling averages was 41.1, and he’s only 1.8 points higher than that now, at 42.9.That’s pretty low.Meanwhile, Biden has steadily hovered around 50%. pic.twitter.com/CGjfnmCSZF

Er is echter niet veel voor nodig om de race in twijfel te trekken.

Zoals Hillary Clinton kan beamen, betekent Biden dat voorop loopt in de peilingen en misschien het winnen van de populaire stemming niet betekent dat hij de volgende president zal zijn. Maar zoals mijn collega Ian Millhiser heeft uitgelegd , als Biden de populaire stemming met zes punten of meer zou winnen – wat hij zou doen als de resultaten van de verkiezingsdag een afspiegeling zijn van de huidige peilingen – is het uiterst onwaarschijnlijk dat Trump genoeg swing states zou kunnen claimen en nogmaals heersen in het kiescollege.

Toch weerspiegelt de verkiezingsdag misschien niet de peilingen van deze zomer. Zoals mijn collega Li Zhou heeft uitgelegd, zijn peilingen momentopnames in plaats van voorspellende instrumenten – en veel factoren, van lage opkomst tot problemen met post-in-stembiljetten, kunnen betekenen dat de resultaten van november er radicaal anders uitzien dan de huidige peilingen suggereren.

Trump is wanhopig op zoek naar overwinningen omdat hij verliest

Alle voorbehouden terzijde, de CNN-enquête is zo dichtbij als Trump in een gerespecteerde enquête al geruime tijd bij Biden is geweest. Dus de president ging voorspelbaar naar Twitter om het aan te prijzen als een belangrijke indicator van momentum, in gunstige tegenstelling tot een Fox News- peiling die vorige week werd gepubliceerd en die Biden met 7 procentpunten liet zien.

No Title

What’s with @CNN POLLS increasing me by 10 points in a short period of time. Maybe they want to take over from @FoxNews!

Trump verwerpt natuurlijk regelmatig peilingen meer in overeenstemming met de peilingsgemiddelden, en dringt erop aan dat 2020 een herhaling zal zien van het soort ‘neppeilingen’ waaruit bleek dat Clinton hem in 2016 sloeg.

No Title

Here we go with the Fake Polls. Just like what happened with the Election against Crooked Hillary Clinton. ABC, NBC, CNN, @nytimes, @washingtonpost, they all got it wrong, on purpose. Suppression Polls so early? They will never learn!

Dat lijkt onwaarschijnlijk. Zoals Zhou opmerkt, hebben enquêteurs geprobeerd fouten te corrigeren die ze in 2016 hebben gemaakt, door meer representatieve steekproeven op te nemen en hun resultaten aan te passen om rekening te houden met factoren – zoals onderwijsverschillen – op manieren die ze voorheen niet deden.

En over het algemeen is het idee dat peilingen in 2016 – met name nationale, zoals die van CNN – ver weg waren, niet helemaal juist. In de definitieve verkiezingsvoorspelling van FiveThirtyEight bijvoorbeeld, versloeg Clinton Trump bij de populaire stemming met een marge van 48,5 procent tot 44,9 procent – een spreiding die heel dicht bij de werkelijke marge van Clinton lag (48,2 procent tot 46,1 procent).

Clintons grootste nationale FiveThirtyEight-voorsprong in die cyclus kwam in augustus, toen ze 49,1 procent steeg tot 41,7 procent ten opzichte van Trump – een spreiding die sterk lijkt op Biden’s huidige voorsprong op Trump. Er kan dus nog veel gebeuren tussen nu en november. Maar op dit moment wordt het idee dat Trump Biden op de hielen zit in ieder geval niet bevestigd door een volledige boekhouding van de gegevens.

Lees ook:  WTF: Sylvana Simons BIJ1 slaat door als RTZ over ‘zwarte cijfers’ DIT GELOOF JE TOCH NIET!

Comments

comments