De MyPillow-man wil Trumps wondermiddel voor COVID tot leven wekken

De MyPillow-man wil Trumps wondermiddel voor COVID tot leven wekken

18 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Na het gevaarlijke hydroxychloroquine! De president is naar verluidt nu geïnteresseerd in Oleandrin, een experimenteel botanisch extract dat wordt gepromoot door Mike Lindell, CEO van MyPillow.

Maandenlang promootte Donald Trump het off-label gebruik van hydroxychloroquine als een COVID-19-therapie, en beweerde zelfs dat hij een kuur met het antimalariamedicijn als profylactisch middel had gevolgd. Maar aangezien het bewijs tegen de effectiviteit en potentiële gevaren blijft toenemen – Dr. Anthony Fauci vorige maand benadrukte dat studies ‘consequent’ hebben aangetoond dat het medicijn ‘geen werkzaamheid’ heeft bij de behandeling van coronavirus – is de president misschien begonnen zich te wenden tot een nieuw , een onbewezen wondermiddel, dit werd aangepakt door minister van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling Ben Carson en … MyPillow CEO Mike Lindell ?

Ja, je leest het goed. Carson en de pillow pitchman, een GOP-megadonor en Trump-bondgenoot, hebben de president geïnteresseerd gekregen in een experimenteel botanisch extract waarvan zij zeggen dat het COVID-19 kan behandelen, wat zorgen baart bij sommige overheidsfunctionarissen, meldde Axios Zondag. Trump, die sinds het begin op zoek was naar een gemakkelijke uitweg uit de coronaviruscrisis, heeft naar verluidt “zijn enthousiasme geuit” voor Oleandrin, terwijl Carson en Lindell aandringen op goedkeuring van de Food and Drug Administration, maar er is, net als bij hydroxychloroquine, geen bewijs dat het werkt. “De betrokkenheid van de secretaris van HUD en MyPillow.com bij het pushen van een dubieus product op het hoogste niveau zou Amerikanen ‘s nachts geen troost moeten bieden over hun gezondheid en veiligheid tijdens een woedende pandemie”, vertelde een senior administratief ambtenaar die bekend was met de kwestie tegen Jonathan Swan .

Lees ook:  Trump reageert op een dodelijke schietpartij in Portland door de Democraten de schuld te geven - en roept op tot de Nationale Garde

Trumps voorliefde voor het onbewezen experimentele uittreksel is slechts het laatste geval waarin hij een snelle oplossing heeft gevonden voor de coronaviruscrisis, het grootste obstakel om te bieden voor herverkiezing, in de hoop dat hij het allemaal kan laten verdwijnen zonder dat hij dat hoeft te doen er iets aan doen. Landelijk maskermandaat? Robuust testregime? Wie heeft ze nodig als je een oleanderextract hebt dat niet voldoende is getest, maar dat Lindell – die investeert in het bedrijf dat het maakt – zweert bij? “Dit is het meest verbazingwekkende wonder dat ik ooit in mijn leven heb gezien”, vertelde Lindell aan Axios . “Ik ging all-in.”

Lindell – wiens laatste beurt in de nationale schijnwerpers kwam in maart, toen hij de president tijdens een evenement in het Witte Huis (“Jongen, verkoopt u die kussens”, zei een tevreden Trump als antwoord) lovend uitte over de president – gebruikt zijn inside-track met Trump om Andrew Whitney van Phoenix Biotechnology, het bedrijf dat het botanische extract maakt, een Oval Office-bijeenkomst te bezorgen . Whitney werkt eraan om het extract door de FDA goedgekeurd te krijgen als voedingssupplement, maar beweert dat het de macht heeft om de symptomen van COVID-19 te laten verdwijnen in “de overgrote meerderheid van de gevallen”. Hij heeft echter geen concreet bewijs geleverd om zijn bewering te staven, noch aan Axios , noch aan de administratie, behalve dat hij zei dat de gegevens dwingend zijn. ‘Ik zeg het je,’ zei hij tegen Axios. “Ik heb het met eigen ogen gezien.”

Lees ook:  Merkel: Wer macht denn das?

Een niet-peer-reviewed laboratoriumstudie heeft enig bewijs aangetoond dat Oleandrin het virus afstompt. Maar, zoals Axios meldde, een van de auteurs van de studie, Robert Newman, is voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van het bedrijf dat het produceert, en was eerder vermeld als president. Het feit dat zowat alle betrokkenen een persoonlijk aandeel hebben in de zaak – Carson, een voormalige neurochirurg maar geen expert in de ontwikkeling van geneesmiddelen of infectieziekten, is een vriend van Lindell – is genoeg om iedereen met een evenwichtige blik te kalmeren, vooral omdat ze zien af ​​van de mate en feilbaarheid die ten grondslag liggen aan goede wetenschap en verkopen het extract als een “wonder”. Maar Trump is verre van nuchter, vatbaar voor allerlei soorten magisch denken, en, in de woorden van Lindell, “zei hij eigenlijk … ‘de FDA zou het moeten goedkeuren.’ ”

Wat is precies wat je wilt, echt, van de man die toezicht houdt op een race tot een vaccin genaamd Operation Warp Speed, toch? Fauci, een zeldzaam baken van scherpe expertise in de COVID-reactie van de regering, heeft benadrukt dat het langverwachte vaccin waarvan hij voorzichtig optimistisch is, deze winter klaar zal zijn, zal veilig zijn, ondanks de ongekende snelheid van zijn ontwikkeling. Met andere woorden, wetenschappers zullen niet toestaan ​​dat Amerikanen worden geïnjecteerd met een gevaarlijk medicijn, alleen maar om de president een politieke overwinning te behalen. Maar met elk onbewezen wondermiddel dat hij aanbeveelt, creëert Trump die angst, of die nu gegrond is of niet.

Lees ook:  Jared Kushner's "prinselijke arrogantie" zette de coronavirusreactie weken terug: rapport


Comments

comments