De voormalige first lady Michelle Obama voert de persoonlijke zaak tegen Donald Trump

De voormalige first lady Michelle Obama voert de persoonlijke zaak tegen Donald Trump

18 augustus 2020 2 Door Indignatie redactie

De morele kracht van de antipolitiek van Michelle Obama

Michelle Obama en Bernie Sanders hielden de twee meest effectieve toespraken op de eerste avond van de Democratische Nationale Conventie, vanuit heel verschillende invalshoeken. Sanders sprak als de leider van een factie binnen de Democratische Partij, en pleitte ervoor dat zijn aanhangers zich achter Biden zouden verenigen. Hij benadrukte de gevaren die Donald Trump vormt voor de Amerikaanse democratie, die een populair front van oppositie vereist dat loopt van progressieven tot gematigden en zelfs conservatieven omvat.

Als Sanders de politieke zaak tegen Trump bepleitte, concentreerde Michelle Obama zich op de morele zaak. Dit was niet verwonderlijk, aangezien ze berucht is om haar afkeer van politiek. Verder was haar vorige positie als voormalige first lady in wezen een niet-politieke. Zeker, er waren first ladies met sterke politieke profielen, met name Eleanor Roosevelt en Hillary Clinton. Maar in tegenstelling tot Roosevelt of Clinton is Obama huiverig geweest om haar status te gebruiken voor openlijk partijdige of ideologische doelen.

Michelle Obama beoefent de politiek van antipolitiek, waardoor haar woorden mensen bereiken die het normale politieke discours negeren. ‘Je weet dat ik een hekel heb aan politiek’, legde ze uit in haar pretaped speech. ‘Maar je weet ook dat ik om deze natie geef. Je weet hoeveel ik om al onze kinderen geef. ” De zorg voor kinderen is natuurlijk een eigenschap die partijdigheid overstijgt.

Lees ook:  Het belang van Syrische olie- en gasbronnen tijdens de periode na de crisis

Om niet te zeggen dat ze volledig apolitiek is geweest. In plaats daarvan wordt ze terughoudend in politieke gevechten totdat het nodig is. Als voormalig Barack Obama aide David Axelrod notes , “Omdat ze geen politicus en niet denken of spreken als een, @MicheleObama is zo’n krachtige communicator. Zoals ze hier weer laat zien, spreekt ze met een morele autoriteit die maar weinigen in het openbare leven kunnen oproepen. ”

Het is precies die “morele autoriteit” die Obama in haar toespraak tot uiting bracht, die niet was gericht op het mislukken van het beleid van Trump, maar op zijn gebrek aan de menselijke kwaliteiten die nodig zijn in een leider.

Het hoofdthema van haar toespraak was empathie, opnieuw een kwaliteit die los staat van partijgebondenheid: “Empathie: daar heb ik de laatste tijd veel over nagedacht”, reflecteerde Obama. “Het vermogen om in andermans schoenen te lopen; de erkenning dat de ervaring van iemand anders ook waarde heeft. ”

Volgens Obama veranderde het persoonlijke gebrek aan empathie van Trump de Amerikaanse samenleving:

Ze zien mensen schreeuwen in supermarkten, die geen masker willen dragen om ons allemaal te beschermen. Ze zien dat mensen de politie bellen voor mensen die op hun eigen zaken letten, alleen vanwege de kleur van hun huid. Ze zien een recht dat zegt dat alleen bepaalde mensen hier thuishoren, dat hebzucht goed is, en winnen is alles, want zolang je er bovenop komt, maakt het niet uit wat er met de rest gebeurt. En ze zien wat er gebeurt als dat gebrek aan empathie wordt aangewakkerd tot regelrechte minachting.

Ze zien onze leiders medeburgers als vijanden van de staat bestempelen, terwijl ze fakkeldragende blanke supremacisten aanmoedigen. Ze kijken met afgrijzen toe hoe kinderen uit hun familie worden gerukt en in kooien worden gegooid, en pepperspray en rubberen kogels worden gebruikt op vreedzame demonstranten voor een foto-operatie.

De toespraak kreeg verrassend positieve recensies van Dana Perino en Chris Wallace op Fox News. “Je snapt het als je praat over authenticiteit, ze heeft het in schoppen. Ze heeft die stem, ze heeft duidelijkheid en ze weet wat ze daarbuiten wil doen, ‘zei Perino enthousiast.

Lees ook:  Het aantal gevallen van coronavirus in de Verenigde Staten is waarschijnlijk veel hoger dan wat ons wordt verteld

Wallace  van FOXnews was het er nadrukkelijk mee eens: “Ze heeft Donald Trump echt gevild, gesneden en in blokjes gesneden, sprekend over de chaos en verwarring en het gebrek aan empathie, vooral afkomstig van deze president en dit Witte Huis, sprak meer over de tekorten van Donald Trump dan over de plussen van Joe Biden. , maar hij sprak vooral over, niet zozeer over beleid, maar vooral over zijn empathie en wat hij heeft meegemaakt en zijn zorg voor gemiddelde Amerikanen. ”

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments