Trump ziet nieuwe onbewezen ‘remedie’ voor coronavirus


Tot schrik van sommige gezondheidsfunctionarissen van de overheid heeft president Trump zijn enthousiasme uitgesproken voor de Food and Drug Administration om toe te staan ​​dat een extract van de oleanderplant op de markt wordt gebracht als voedingssupplement of, als alternatief, wordt goedgekeurd als geneesmiddel om COVID-19 te genezen, ondanks gebrek aan bewijs dat het werkt.

Via: axios

Het nieuws aansturen: het experimentele botanische extract, oleandrin, werd gepromoveerd tot Trump tijdens een Oval Office-bijeenkomst in juli. Het wordt omarmd door Ben Carson, minister van Huisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, en Mike Lindell , oprichter en CEO van MyPillow , een grote donateur van Trump, die onlangs een financieel belang nam in het bedrijf dat het product ontwikkelt.

 • Lindell vertelde Axios dat Trump tijdens de bijeenkomst “in feite zei: … ‘De FDA zou het moeten goedkeuren.’ ”
 • Het Witte Huis reageerde niet op verzoeken om commentaar.

Waarom het belangrijk is : een hoge ambtenaar die bekend was met de interne gesprekken vertelde Axios: “De betrokkenheid van de secretaris van HUD en MyPillow.com bij het pushen van een dubieus product op het hoogste niveau zou Amerikanen ‘s nachts geen troost moeten bieden over hun gezondheid en veiligheid tijdens een woedende pandemie. ”

Het grote plaatje: het maakt deel uit van een patroon waarin ondernemers, vaak zonder rigoureuze controle, onbewezen producten naar Trump pushen – wetende dat hun verkooppraatjes zijn aandacht kunnen trekken. Trump zal er dan bij FDA-commissaris Stephen Hahn op aandringen om de goedkeuring te “bekijken” of te versnellen.

 • In maart lobbyde Trump persoonlijk bij Hahn om toestemming te geven voor het gebruik van hydroxychloroquine voor de behandeling van COVID-19.
 • De FDA verplichtte zich. Maar in juni, na een grote proef, trok het bureau die toestemming in en waarschuwde het voor het “risico op hartritmeproblemen” bij COVID-19-patiënten die met het medicijn werden behandeld.

Achter de schermen: hoge ambtenaren die bekend zijn met de interne gesprekken rond oleandrin hebben hun bezorgdheid geuit over de manier waarop dit botanische extract – gepromoot door Andrew Whitney van Phoenix Biotechnology – wordt gepromoot op de hoogste niveaus van de Trump-regering.

 • Er zijn geen openbare gegevens die aantonen dat oleandrine ooit bij dieren of mensen is getest op zijn werkzaamheid tegen COVID-19, maar het extract heeft enig bewijs aangetoond dat het het virus remt in een niet-peer-reviewed laboratoriumonderzoek .
 • In een interview op zaterdag vertelde Whitney Axios dat oleandrine op mensen is getest op zijn werkzaamheid tegen COVID-19, maar zei dat de studie nog niet is gepubliceerd. Hij zei ook dat de laboratoriumstudie momenteel door vakgenoten wordt beoordeeld.

HUD-secretaris Carson heeft oleandrin enthousiast gepromoveerd tot Trump-ambtenaren en de president zelf.

 • MyPillow-CEO Lindell , een belangrijke adverteerder op Fox News en een persoonlijke vriend van Carson en Trump, hielp Whitney in juli een Oval Office-vergadering met de president te houden om oleandrine te bespreken als een mogelijke COVID-19-remedie. (The Washington Post meldde deze bijeenkomst voor het eerst.)
 • Lindell zei dat hij, Carson, ten minste één advocaat en, in het kort, de stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, zich bij Trump en Whitney voegde voor de bijeenkomst. Met name afwezig was Hahn, het hoofd van het bureau dat medische behandelingen bestudeert en goedkeurt.
 • Gevraagd waarom de HUD-secretaris reclame maakte voor een onbewezen botanisch extract om COVID-19 te genezen, mailde een woordvoerder van Carson de volgende verklaring naar Axios: “Secretaris Carson is lid van de Coronavirus Task Force, hij is rechtstreeks betrokken geweest bij de reactie van de regering hierop. ziekte vanaf het allereerste begin. “
 • “De Task Force onderzoekt een overvloed aan therapieën om COVID-19 te bestrijden”, aldus de verklaring. “De suggestie dat minister Carson, een wereldberoemde deskundige op medisch gebied, niet betrokken zou moeten zijn, is niet alleen absurd, maar ook nutteloos in onze collectieve strijd om de pandemie uit te roeien.”
 • Een hoge ambtenaar die bekend was met de betrokkenheid van Carson, merkte op dat Carson weliswaar een wereldberoemde expert is op het gebied van pediatrische neurochirurgie, maar dat hij geen wereldberoemde expert is op het gebied van antivirale middelen of infectieziekten.

Wat komt er nu: Whitney zei dat hij meerdere wegen bewandelt om oleandrine op de markt te krijgen.

 • Het eerste pad is als een COVID-19-medicijn, wat een rigoureus proces zou vereisen dat klinische proeven omvat.
 • Maar om zijn weddenschappen af ​​te dekken, zei Whitney dat hij er ook bij de FDA op aandringt om toe te staan ​​dat oleandrine als voedingssupplement van de plank wordt verkocht – een stap die onmiddellijk zou kunnen worden gedaan, heeft Whitney de administratie verteld.

Whitney heeft tegenover overheidsfunctionarissen beweerd dat oleandrin COVID-19 in twee dagen geneest, volgens een bron die bekend is met zijn persoonlijke opmerkingen.

 • Maar als de FDA toestaat dat oleandrine als voedingssupplement wordt verkocht, mag het bedrijf geen medische beweringen doen over zijn vermogen om COVID-19 te behandelen of te genezen.
 • Gevraagd naar deze bewering dat oleandrine een “remedie” is voor COVID-19, zei Whitney dat hij er “100%” achter staat.

Wat ze zeggen: ‘Nu, er zijn allerlei soorten advocaten die me zouden vertellen dat ik dat soort dingen niet kan zeggen, omdat je weet dat je jaren van studie moet hebben, en je moet dit, dat en de andere, enzovoort, ‘zei Whitney. ‘Maar als Amerikaan met recht op vrije meningsuiting, zeg ik je, ik heb het met eigen ogen gezien.’

 • Whitney zei dat hij met “genezen” bedoelt dat de symptomen “in de overgrote meerderheid van de gevallen” snel verdwijnen.

Een bron die over de situatie werd ingelicht, zei dat Whitney tot nu toe geen bewijs heeft geleverd om de regering vertrouwen te geven in zijn beweringen.

 • Whitney betwistte dat. “Eigenlijk hebben we daarvoor gezorgd”, zei hij. Toen hem werd gevraagd welk menselijk klinisch bewijs hij aan de FDA heeft geleverd ter ondersteuning van zijn bewering dat oleandrine COVID-19 geneest, leverde Whitney geen aanvullend bewijs en zei: “In dit stadium is het waarschijnlijk het beste om daarbij te laten. De gegevens zijn overtuigend.”
 • “We hebben iets waarvan we denken dat het het probleem zal aanpakken en we willen het beschikbaar maken”, voegde hij eraan toe. “Wij vinden dat we de kans moeten krijgen om dat aan te tonen in een klinische proefomgeving in een ziekenhuis en we zijn van mening dat dit nu moet gebeuren en niet over een maand.”

Wat we horen: Hahn lijkt zich te verzetten tegen de inspanningen van Whitney – althans tot nu toe – ondanks dat Trump zijn enthousiasme uitsprak voor de FDA om oleandrine goed te keuren. In een teken dat sommige regeringsfunctionarissen heeft gerustgesteld die bezorgd waren over de oleandrinecampagne, klaagde Whitney persoonlijk dat de FDA met de voeten aan het slepen was.

 • Als antwoord beschreef Whitney Hahn als “enorm professioneel”, maar voegde eraan toe: “Het proces is te traag. … We zouden de kans moeten krijgen om dit te testen. Noem mijn bluf!”
 • Whitney heeft zijn ontmoeting met de president ingeroepen om verdere druk uit te oefenen op overheidsfunctionarissen om oleandrin goed te keuren of toe te staan. (Whitney antwoordde: “Als ik de president was, zou ik een oplossing voor deze situatie willen hebben. En als onze oplossing wordt gezien als een effectieve, of een potentieel effectieve, zou ik hem graag getest willen zien.”)
 • Een woordvoerster van de FDA weigerde commentaar te geven.
Binnen de oleandrin-campagne

De wetenschap: Oleandrin is een extract van de oleanderplant. Onderzoekers hebben gesuggereerd dat het nuttig zou kunnen zijn om kanker te behandelen vanwege de manier waarop het cellen aantast, en dat het de effecten van andere kankertherapieën zou kunnen versterken.

 • Professor Sharon Lewin, de directeur van het Peter Doherty Institute for Infection and Immunity aan de Universiteit van Melbourne, is een internationale autoriteit op het gebied van antivirale middelen en heeft een laboratorium dat werkt aan COVID-19.
 • Gevraagd naar de potentiële werkzaamheid van oleandrin als COVID-19-behandeling, zei Lewin tegen Axios: “Oleandrin lijkt antivirale activiteit te hebben bij hoge doses in een reageerbuismodel. Je zou zeker willen dat hier meer aan wordt gedaan voordat je zelfs maar een proef bij mensen overweegt. . “

Een studie uit juli 2020 van de Universiteit van Texas in Galveston toont in een laboratoriumomgeving aan dat oleandrine het coronavirus in niercellen van apen kan remmen. Deze studie is niet door vakgenoten beoordeeld en een van de auteurs van de studie, Robert Newman , is voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad van Phoenix Biotechnology – het bedrijf dat het oleandrineproduct ontwikkelt.

 • Op de website van Phoenix Biotechnology was Newman tot voor kort de president van het bedrijf en lid van de raad van bestuur (uit de cache van Google blijkt dat hij beide functies bekleedde vanaf 12 augustus).
 • Toen Axios vrijdagavond de website controleerde, stond Newman nog steeds vermeld als president. Maar op zaterdagavond, nadat Axios vragen naar Whitney had gemaild, werd Newman niet langer vermeld als president van het bedrijf; de website vermeldde hem alleen als wetenschappelijk adviseur.
 • Op de vraag waarom het bedrijf deze wijziging zaterdag heeft aangebracht, sms’t Whitney: “Hij is onlangs afgetreden als president om zich puur op de wetenschap te concentreren. Dit is een klein bedrijf met relatief weinig personeel dat versnelling en reorganisatie doormaakt.”
 • Toen hem werd gevraagd wanneer Newman was afgetreden als president, gezien het feit dat hij de avond voor de e-mail van Axios als president was vermeld, antwoordde Whitney: “Er zijn deze week gesprekken gaande over reorganisatie.”

Onder verwijzing naar de studie van de Universiteit van Texas en het geloof van HUD-secretaris Ben Carson in oleandrin, zei Whitney dat toezichthouders zijn product serieus moeten nemen. ‘Dit wordt niet in een emmer in iemands achtertuin gegooid,’ zei hij. ‘Hier is ondersteuning voor.’

Tussen de regels door: Whitney schakelde Lindell in om de goedkeuring van het botanische product te versnellen.

 • In een interview met Axios op zaterdag sprak Lindell hartstochtelijk ter ondersteuning van oleandrin en zei hij dat hij zo’n voorstander was van de botanica dat hij nu een financieel belang heeft in Phoenix Biotechnology en ervoor wil zorgen dat elke Amerikaan toegang heeft tot deze COVID-19-remedie. . “
 • Lindell zei dat hij zich voor het eerst bewust werd van oleandrin toen Whitney hem op paaszondag belde en zei dat het COVID-19 kon genezen.
 • Lindell zei dat hij de informatie vervolgens naar Carson bracht, die aan boord kwam.

Lindell zei dat hij de niet-goedgekeurde botanische plant heeft gebruikt en deze heeft gedeeld met zijn familie en vrienden. Hij zei dat hij gelooft dat het hem ervan heeft weerhouden COVID-19 te krijgen en dat het andere mensen heeft genezen. (Geen gepubliceerde klinische onderzoeken tonen de botanische genezingen aan of voorkomen COVID-19. Evenmin heeft de FDA gezegd dat het product veilig of geschikt is voor dit doel.)

 • Vertelde over het alarm binnen de administratie met betrekking tot zijn promotie van oleandrine, Lindell zei: “Dit is het meest verbazingwekkende wonder dat ik ooit in mijn leven heb gezien, dus ik ging all-in … Als je wilt weten wat ik denk , Ik denk dat het wordt onderdrukt omdat iemand dit niet wil omdat het werkt. “
 • ‘Waarom zou de man van de taskforce [Carson] het geneesmiddel niet naar de president brengen als het op andere plaatsen wordt tegengehouden?’ Voegde Lindell eraan toe.

Lindell zei dat hij tijdens de Oval Office-bijeenkomst in juli werd vergezeld door president Trump, Carson, Whitney en kortstondig de stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows.

 • Lindell zei dat Stephen Hahn – het hoofd van de FDA, die medische behandelingen bestudeert en goedkeurt – er niet was.
 • “Er waren twee andere mensen in de kamer, een van hen was niet Steve Hahn omdat ik eerder een foto van Steve Hahn heb gezien en hij was het niet,” zei Lindell.
 • Whitney zei dat hij Lindell benaderde omdat hij denkt dat hij een van de grootste zakenmensen van het land is en hij was onder de indruk dat Lindell MyPillow mobiliseerde om gezichtsmaskers te maken.

Een andere invloedrijke Trumpworld-figuur prees ook het product van Whitney. Het eerste voorbeeld dat ik kon vinden van een mediakanaal dat oleandrine drijft als een mogelijke behandeling voor COVID-19, was een artikel van 23 april op de website van John Solomon “Just The News”.

 • In zijn artikel beschreef Solomon oleandrin als “een rijzende ster in de biomedische wereld” en citeerde Dr. John Dye van het United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases, waarin hij zei dat zijn laboratorium van plan was te testen welk effect oleandrine zou hebben op “weefselkweek. assays “voor COVID-19.
 • Caree Vander Linden, een woordvoerder van het United States Army Medical Research Institute of Infectious Diseases, e-mailde de volgende verklaring naar Axios: “In mei 2020 voerde USAMRIID enkele voorlopige testen uit van oleandrine tegen SARS-CoV-2 [het virus dat COVID veroorzaakt. 19]. Onze resultaten waren niet doorslaggevend. “
 • “Bovendien werd USAMRIID benaderd door de medische afdeling van de Universiteit van Texas in Galveston, wat aangeeft dat ze het ook aan het testen waren”, voegde Vander Linden toe. “Gezien onze onduidelijke resultaten en omdat we andere therapieën met hoge prioriteit moesten beoordelen, gingen we niet verder met deze onderzoekslijn.”
 • Solomon is een frequente op Sean Hannity’s Fox News-show en is dicht bij Rudy Giuliani. President Trump is lyrisch geworden over Solomon en zegt dat hij een Pulitzer-prijs verdient voor zijn berichtgeving over het Rusland-onderzoek. Een verhaal van Solomon kan extra gewicht in de schaal leggen in het Oval Office.

Waar het op neerkomt : wetenschappers over de hele wereld zijn in een race voor genezingen, behandelingen en vaccins voor COVID-19. Overheidsregulatoren onderzoeken honderden producten. Wanneer een biotechmanager als Whitney zijn zaak rechtstreeks aan de president kan voorleggen, roept dat twijfel op over de wetenschappelijke nauwkeurigheid van het ontwikkelingsproces van geneesmiddelen.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Geef een antwoord