AdBlock werkt niet meer door Trump advertentie

AdBlock werkt niet meer door Trump advertentie

19 augustus 2020 1 Door Indignatie redactie

AdBlock wordt GEANNULEERD omdat het gebruikers naar verluidt een Trump-advertentie op YouTube zou laten zien die niet kan worden overgeslagen

Anti-Trump-netizens zijn massaal begonnen met het dumpen van de AdBlock-app, nadat gebruikers hadden gemeld dat ze een politieke YouTube-advertentie die werd gesponsord door de campagne van de president niet konden uitschakelen.

De online verontwaardiging over de campagneadvertenties van de Amerikaanse president Donald Trump begon dinsdag, waardoor AdBlock – een browserextensie waarmee advertenties online kunnen worden gefilterd – een trend werd op Twitter. YouTube-video’s met titels als ‘Is er iets met Joe Biden gebeurd?’ en “Democraten hebben hun steden verwoest” konden volgens sommige Twitter-gebruikers blijkbaar niet worden overgeslagen, geblokkeerd of in volume verminderd.

Ondertussen meldden sommige gebruikers dat de bestemmingspagina van de website was overgenomen door een Trump-advertentie terwijl de audio werd afgespeeld zonder enige visuele indicatie waar ze deze moesten uitschakelen.

No Title

Anyone else having this issue where the YouTube homepage is playing literal Trump ads at you? pic.twitter.com/vxjbngbehy

No Title

@YouTube you’re letting anti-Biden ads pop up, even with Adblock in place. I WAS watching the convention on your playform. Not until these are gone. pic.twitter.com/Do9Tblqdyf

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNo Title

This is on YouTube Mobile. pic.twitter.com/wgUPWxt3tJ

Dit veroorzaakte een lawine van kritiek, die zowel het videoplatform als de AdBlock-service overspoelde, terwijl sommige mensen de onontkoombare advertenties als ‘ dystopisch’ beschreven .

Later bleek dat zelfs de betaalde versie van de dienst, AdBlock Plus, de Trump-advertenties niet filterde en zo het vuur aanwakkerde, omdat mensen begonnen te pleiten voor een overschakeling naar andere advertentieblokkerende apps.

No Title

To offer some clarity: AdBlock Plus (the one you’ve probably heard of) began selling advertising space through it’s service in 2016. Companies can buy ad space in ABP, so ads on sites would be replaced with “acceptable ads”. https://t.co/EJmm5i3Wh2 https://t.co/36wuneeRyl

Niet iedereen nam echter deel aan de paniek over een paar advertenties, terwijl andere gebruikers de menigte aanspoorden om “volwassen te worden” en te stoppen met een ” sissende aanval “.

De service zelf gaf geen commentaar op de kwestie en antwoordde met een schijnbaar geautomatiseerd bericht : “Bedankt dat je het ons hebt laten weten! Ons team onderzoekt het nu. “Comments

comments