‘Big Fan Of Yours!’: Trumps oude fanmail aan Vladimir Poetin onthuld

‘Big Fan Of Yours!’: Trumps oude fanmail aan Vladimir Poetin onthuld

19 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De inlichtingencommissie van de Senaat geeft oude correspondentie tussen Trump en de Russische president vrij.

President Donald Trump heeft in de jaren voorafgaand aan de verkiezing verschillende keren contact opgenomen met de Russische president Vladimir Poetin , volgens nieuwe documenten die zijn vrijgegeven door de inlichtingencommissie van de Senaat.

No Title

Fascinating artifact from Senate Intel report: old fan mail from Trump to Putin pic.twitter.com/ijjhZweTHK

De berichten onthullen geen heimelijke verstandhouding tussen Trump en Poetin tijdens de verkiezingen van 2016. De verbanden tussen zijn campagne en Moskou werden elders in het rapport besproken . Maar ze tonen Trump herhaaldelijk Poetin te vleien, inclusief een brief waarin de sterke man wordt gefeliciteerd met zijn benoeming tot Time’s “Persoon van het jaar” in 2007.

Trump zei tegen Poetin: “Je verdient het zeker.” Hij voegde eraan toe: “Ik ben een grote fan van jou!”

No Title

Putin’s response to Trump says, in part, “I regret that we weren’t able to meet as planned,” suggesting that they meet and talk during Trump’s upcoming trips to Russia. pic.twitter.com/Yz0V4HXNlY

Trump stuurde ook brieven waarin hij Poetin uitnodigde voor de Miss Universe-verkiezing in Moskou in 2013, waarbij hij het evenement een “groot eerbetoon aan Moskou en Rusland” noemde. Trump wilde dat Poetin zijn ‘eregast’ zou zijn en schreef: ‘ik kijk ernaar uit je te zien’:

No Title

Trump’s letters to Putin. Beautiful letters! Most perfect letters! Or, as Trump would put it, “He begged like a dog.” pic.twitter.com/Zh3oRvfNY6

Julia Davis van de Daily Beast merkte op dat Poetin terugschreef met de woorden: “Het spijt me dat we elkaar niet konden ontmoeten zoals gepland.”

Maar niet alle pogingen van Trump om Poetin te bereiken, waren privé. Trump heeft Poetin ook herhaaldelijk geprezen op Twitter, ook rond dezelfde tijd als enkele van die brieven:

Voorafgaand aan het winnen van de 2016 verkiezing, Trump’s beschrijving van zijn relatie met Poetin verschoven constant van “ Ik ontmoette hem een lange tijd geleden ” en opscheppen dat hij “ kreeg samen met hem grote ” tot “ Ik heb nog nooit ontmoet Poetin. Ik weet niet wie Poetin is . ”

No Title

Do you think Putin will be going to The Miss Universe Pageant in November in Moscow – if so, will he become my new best friend?

In werkelijkheid probeerde Trump al lang een deal te sluiten om een ​​Trump-toren in Moskou te bouwen. Voormalig Trump-advocaat Michael Cohen, die momenteel een gevangenisstraf van drie jaar uitzit wegens liegen tegen het Congres en schendingen van campagnefinanciering, heeft gezegd dat Trump een dergelijke deal nastreefde zo recent als tijdens de campagne van 2016, en er vervolgens in het openbaar over liegen.

“Hij loog erover omdat hij nooit had verwacht te winnen “, zei Cohen vorig jaar tegen wetgevers.Comments

comments