Congreskandidaten en kiezers starten rechtszaken om Trumps sabotage van USPS te stoppen

Congreskandidaten en kiezers starten rechtszaken om Trumps sabotage van USPS te stoppen

19 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Gisteren werd een rechtszaak aangespannen die belooft een van de velen te zijn om de sabotage van de post door Donald Trump in de aanloop naar de presidentsverkiezingen te stoppen.

Mondaire Jones et al. v. US Postal Service, Postmaster General en Donald Trump werden voorgedragen door Democratische kandidaten voor nationale en nationale congreszetels, evenals kiezers die per post stembiljetten verspreidden om zichzelf te beschermen tegen de COVID-19-pandemie. Verschillende procureurs-generaal zullen naar verwachting deze week een rechtszaak aanspannen.

“De postmeester-generaal en de leden van de raad van gouverneurs van USPS [United States Postal Service] kunnen worden aangeklaagd voor voorlopige voorziening of zelfs voor schadevergoeding”, zei Erwin Chemerinsky, decaan van Berkeley Law School. Bovendien zei hij: “De USPS kan worden aangeklaagd voor een gerechtelijk bevel.”

Eind juni diende de niet-partijgebonden non-profitorganisatie Protect Democracy een verzoek in op grond van de Freedom of Information Act om documenten te verkrijgen met betrekking tot de voorbereidingen van de USPS voor de verwachte toename van het stemmen per post bij de verkiezingen van 2020. De USPS verzette zich tegen het verzoek en op 12 augustus spande Protect Democracy een rechtszaak aan waarin de US District Court van het District of Columbia werd verzocht de USPS te bevelen de gevraagde documenten “versneld” te verstrekken.

De klacht in de zaak Jones beoogt een gerechtelijk bevel dat vereist dat de beklaagden zorgen voor voldoende financiering voor de USPS, zodat het afwezigheids- en poststembiljetten op dezelfde manier kan behandelen als persoonlijke stembiljetten en “een recordniveau van stemmen per post kan verwerken”. De klacht vraagt ​​ook om een ​​declaratoir oordeel dat de beklaagden de rechten van de eisers op grond van de Amerikaanse grondwet hebben geschonden.

“President Donald J. Trump en zijn nieuw aangestelde postmeester-generaal Louis DeJoy hebben ervoor gezorgd dat USPS geen betrouwbare verkiezingspost kan bezorgen”, luidt de klacht. “Zoals een plaatsvervangend campagneleider van Trump het uitdrukte: ‘[d] e president beschouwt stemming per post als een bedreiging voor zijn verkiezing.’ ”

Trump bewapent de Postal Service om hem te helpen winnen.

Op 6 mei benoemde de raad van gouverneurs van de USPS DeJoy, die meerdere belangenconflicten heeft , tot postmeester-generaal. Aangezien Dejoy geen aangestelde was die door de Senaat was doorgelicht, was er vóór zijn benoeming geen ethisch onderzoek.

DeJoy voerde verschillende wijzigingen door die het vermogen van de USPS om de post op tijd af te leveren, verzwakken. Een nieuw beleid luidt: “Als de fabrieken te laat komen, bewaren ze de post voor de volgende dag.” Het verbiedt overwerk en “alle andere maatregelen die worden gebruikt om het personeelstekort te verminderen”. Extra reizen zijn niet toegestaan ​​en vervoerders zijn verplicht om op tijd van hun routes terug te keren, zelfs als ze hun leveringen voor die dag niet hebben voltooid.

Sinds juni heeft de USPS zonder reden of uitleg minstens 671 postsorteermachines in de Verenigde Staten verwijderd of vernietigd. In de klacht van Jones staat dat “sommige grote steden hun post sorteren al hebben verminderd met honderdduizenden poststukken per uur.” Op 14 augustus is de capaciteit van de USPS om post te verwerken met meer dan 21,4 miljoen poststukken per uur verminderd.

De “last van deze verminderde capaciteit” valt, althans gedeeltelijk, op locaties in staten waar de verkiezingen waarschijnlijk dichtbij zullen zijn, evenals op grote steden die waarschijnlijk democratisch zullen worden en die de nationale populaire stemronde zullen beïnvloeden.

Bovendien begon de USPS veel mailboxen in verschillende staten te verwijderen, waaronder New York, Pennsylvania, Oregon en Montana. Dat proces stopte blijkbaar na een openbare terugslag.

Lees ook:  De rebellie tegen migratie: #Soevereiniteit? - Deel 1

De USPS stuurde brieven naar 46 staten en Washington, DC, waarin ze zeiden dat het niet kan garanderen dat alle stemmen die per post worden uitgebracht op tijd zullen aankomen om te worden geteld voor de verkiezingen in november. Zelfs kiezers die zich aan hun nationale kieswetten houden, kunnen er niet zeker van zijn dat hun stemmen zullen worden geteld.

Trump gaf een kale bekentenis toe dat “[T] hey de 3,5 miljard dollar [aan verkiezingsfinanciering voor de staten] niet zal krijgen. Daarom kunnen ze de universele mail-in-stemming niet uitvoeren. Het is heel simpel. Hoe gaan ze het doen als ze er niet het geld voor hebben? “

Een ongekende 76 procent van de Amerikanen komt in aanmerking om per post te stemmen.

De klacht betreft twee schendingen van 42 USC-sectie 1983: First Amendment Right to Vote, en Gelijke bescherming en One-Person-One-Vote. Het citeerde de uitspraak van het Hooggerechtshof in Yick Wo v. Hopkins , waarin werd gesteld dat het stemrecht het “fundamentele politieke recht is, omdat het alle rechten beschermt”.

Er zijn ook andere juridische gronden om een ​​gerechtelijk bevel aan te vragen. Chemerinsky citeerde sectie 702 van de wet op administratieve procedures : een persoon die een juridische fout heeft geleden of die nadelig is beïnvloed door een actie van een agentschap, ambtenaar of werknemer, kan een bevel krijgen om de praktijk te stoppen.

Bovendien kunnen functionarissen die de post vertragen of blokkeren, door de federale rechtbank worden aangeklaagd voor respectievelijk misdrijven of misdrijven. Democratische vertegenwoordigers Ted Lieu en Hakeem Jeffries schreven aan FBI-directeur Christopher Wray en verklaarden dat de beklaagden “de doorgang van post hebben vertraagd” ( 18 USC-sectie 1701 ) en “als hun bedoeling daarmee was om de stemronde te beïnvloeden of gemotiveerd was. om persoonlijke financiële redenen, hebben ze waarschijnlijk misdaden gepleegd. “

Ondertussen is op 10 augustus in de Tweede Kamer de “ Delivering for America Act ” ingevoerd. Het zou de USPS verbieden om wijzigingen door te voeren of goed te keuren in de activiteiten of het serviceniveau van de Postal Service ten opzichte van de wijzigingen die van kracht zijn op 1 januari 2020. Dat omvat elke ‘wijziging die de post zou vertragen, waardoor de niet-bezorging van post op een bezorgroute of het vergroten van het aantal niet-bezorgde post. ” Huisvoorzitter Nancy Pelosi heeft de leden van het Huis uit hun pauze teruggeroepen om de wetgeving op zaterdag te overwegen.

De postmeester-generaal en de voorzitter van de raad van gouverneurs van de USPS zullen op 24 augustus voor de House Oversight and Reform Committee getuigen over de ” ingrijpende operationele en organisatorische veranderingen bij de Postal Service .”

De aanvallen van Trump op de postdienst ondermijnen het vertrouwen van het publiek in de heiligheid van de verkiezingen. Overwinningen in rechtszaken die de sabotage van de post door zijn regering aanvechten, zouden kunnen helpen het vertrouwen te herstellen dat alle poststemmingen zullen worden geteld.

We moeten ervoor zorgen dat de aanvallen van Trump op de post nu eindigen.Lees ook:  De maffia van regimeverandering

Comments

comments