De wereldwijde elite heeft veel meer controle over ons dan de meeste mensen zich zouden durven voorstellen

De wereldwijde elite heeft veel meer controle over ons dan de meeste mensen zich zouden durven voorstellen

19 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Het maakt niet uit waar je valt in het politieke spectrum, je bent het er waarschijnlijk mee eens dat de wereldwijde elite te veel macht en invloed heeft. Er wordt wel gezegd dat “geld macht is”, en vandaag de dag lijkt dat meer waar te zijn dan ooit. Degenen aan de top van de piramide dicteren de regels van het spel voor de rest van ons, en er is niet veel dat de rest van ons eraan kan doen. Als we het hebben over hoe de wereldwijde elite ons leven domineert, ligt de focus meestal op hoe zij nationale regeringen beïnvloeden, maar de waarheid is dat dit een van de gebieden is waar de wereldwijde elite de minste controle heeft. Ik weet dat dat misschien vreemd klinkt, maar ik denk dat dingen aan het einde van dit artikel duidelijker zullen worden.

Ik zou willen zeggen dat bedrijven het belangrijkste voertuig zijn dat de elite gebruikt om ons leven te beheersen. In feite zijn veel mondiale bedrijven nu groter en machtiger dan de meeste nationale regeringen, en gezamenlijk is het netwerk van mondiale bedrijven dat de planeet domineert veel groter en veel machtiger dan enige nationale regering.

Een aantal jaren geleden is er een opmerkelijke studie uitgevoerd waarin de onderling verbonden relaties van grote bedrijven over de hele wereld nauwkeurig zijn onderzocht. Die studie ontdekte dat een netwerk van 1.318 enorme bedrijven de wereldeconomie domineerde, en het ontdekte ook dat 147 kolossale bedrijven in de kern van dat web een ‘superentiteit’ vormden die 40 procent van het hele netwerk controleerde …

Elk van de 1318 had banden met twee of meer andere bedrijven, en gemiddeld waren ze verbonden met 20. Bovendien, hoewel ze 20 procent van de wereldwijde bedrijfsopbrengsten vertegenwoordigden, leken de 1318 collectief via hun aandelen de meerderheid van de wereldwijde grote blue chip- en productiebedrijven – de ‘echte’ economie – die nog eens 60 procent van de wereldwijde inkomsten vertegenwoordigen.

Toen het team het eigendomsweb verder ontwarde, ontdekte het dat veel ervan teruggingen naar een ‘superentiteit’ van 147 nog hechtere bedrijven – al hun eigendom was in handen van andere leden van de superentiteit – die de controle hadden over 40 procent van de totale rijkdom in het netwerk. “In feite kon minder dan 1 procent van de bedrijven 40 procent van het hele netwerk beheren”, zegt Glattfelder. De meeste waren financiële instellingen. De top 20 bestond uit Barclays Bank, JPMorgan Chase & Co en The Goldman Sachs Group.

Helemaal bovenaan staan ​​natuurlijk de ultrarijke individuen die de gigantische bedrijven die de “superentiteit” vormen, bezitten en controleren.

Dit is de reden waarom onze grote bedrijven allemaal dezelfde waarden lijken te hebben. Aan de top zijn hun eigendommen allemaal met elkaar verbonden, en dus is het bijna onmogelijk om de cultuur van deze enorme instellingen fundamenteel te veranderen.

Velen hebben het idee gepromoot om te weigeren dit monster economisch te betrekken, maar dat is bijna onmogelijk geworden. In de loop der jaren hebben we gezien dat zoveel veelbelovende bedrijven werden opgeslokt door deze “superentiteit”, en in veel gevallen realiseren de klanten van deze bedrijven zich niet eens dat ze nu eigendom zijn van iemand anders.

Omdat ze zo’n enorm marktaandeel hebben, dicteert de wereldwijde elite in wezen wat er wordt geproduceerd, wat wordt verkocht en wat wordt gekocht.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Van alle banen in de VS die sinds 1990 zijn gecreëerd, was 63 procent laagbetaalde banen

En als u een lening nodig heeft om een ​​huis te kopen of een andere grote aankoop te doen, moet u normaal gesproken via een van hun financiële instellingen gaan.

Maar daar stopt het natuurlijk niet. Politici praten graag over ‘het scheppen van banen’, maar de waarheid is dat het onze grote bedrijven zijn die echt de sleutels hebben over wie waar werkt.

Toen ik veel jonger was, maakte ik op mijn cv heel duidelijk wie ik was en wat ik geloofde. Wat een grote fout was dat. Als je ingehuurd wilt worden door de elite, moet het eruitzien alsof je hun waarden deelt en dat je een goed tandje in de machine bent.

En de elite zorgt ervoor dat ze een eindeloze voorraad “goede kleine tandwielen” zullen hebben door ons systeem van hoger onderwijs volledig en volkomen te domineren. Hogescholen en universiteiten die hebben gedaan wat de elite wenste, zijn absoluut overladen met geld, terwijl anderen buiten de boot zijn gelaten.

Op dit punt zal een “universitaire opleiding” er vrijwel hetzelfde uitzien, waar je ook heen gaat, en dat is buitengewoon jammer.

Zodra we de school verlaten, blijft de elite bepalen wat we denken door hun eigendom van bijna alle grote media- en entertainmentbedrijven. Tegenwoordig wordt meer dan 90 procent van het ‘nieuws’ en ‘amusement’ dat we via onze televisies krijgen, geproduceerd door hun kolossale media-imperiums, en de gemiddelde Amerikaan brengt ongeveer vijf uur per dag door voor een televisie.

Als je iemand vijf uur per dag propaganda in je geest laat voeden, zal dat een enorme impact hebben op hoe je naar de wereld kijkt.

Je kunt proberen om naar een ander kanaal te gaan dan je normaal kijkt, maar dat verandert niet veel.

Heb je je ooit afgevraagd waarom het nieuws altijd hetzelfde klinkt, naar welk kanaal je ook kijkt?

Dat gebeurt natuurlijk niet per ongeluk.

In de beginjaren liet internet alternatieve stemmen toe om te concurreren met de gigantische media-imperiums, maar nu verandert dat snel. Omdat gigantische bedrijven nu zo veel van het internet in handen hebben, kunnen die bedrijven afwijkende stemmen het zwijgen opleggen door ze te ‘deplatformeren’. Een voor een gaan er felle lichten uit over het hele internet en uiteindelijk zijn de enige stemmen die overblijven, door het bedrijf goedgekeurde stemmen.

De grondwet die ons land regeert, moet de vrijheid van meningsuiting garanderen. Maar de bedrijven die ons leven volledig domineren, beheersen nu de meeste online “openbare pleinen”, en ze hebben overduidelijk gemaakt dat ze gaan dicteren wat er wel en niet kan worden gezegd.

Je kunt dus nog steeds naar buiten gaan in je achtertuin en zeggen wat je wilt, maar op dit punt is de “vrijheid van meningsuiting” in dit land voor alle praktische doeleinden dood.

Begint u de macht die ze hebben te begrijpen?

President Trump heeft geen controle over wat u zegt, maar de grote bedrijven doen het elke dag.

En in tegenstelling tot onze politici, kunnen we de corporaties bij het stemhokje niet kwijtraken.

Wat er ook gebeurt in november, de wereldwijde elite zal onze samenleving blijven domineren, maar als we op de weg blijven die ze ons naar beneden leiden, zal onze toekomst buitengewoon somber zijn .

Stemmen zoals de mijne zullen blijven proberen mensen wakker te schudden, maar wanneer de andere kant bijna onbeperkte middelen heeft, is het een zeer zware strijd om te vechten.

We kunnen echter nooit opgeven, want zolang de bedrijven die eigendom zijn van de wereldwijde elite onze samenleving volledig domineren, zullen we nooit echt vrij zijn.Lees ook:  George Soros 'belofte van $ 1 miljard om' nationalisme 'te bestrijden bewijst dat hij zijn politieke gevechten zal voortzetten, Trom Beyond the Grave

Comments

comments