Bijna 7 op de 10 Amerikanen schamen zich voor Trumps COVID-reactie

Bijna 7 op de 10 Amerikanen schamen zich voor Trumps COVID-reactie

20 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Een nieuwe peiling die deze week is gepubliceerd, toont aan dat Amerikanen steeds pessimistischer worden over hoe de VS in het algemeen hebben gereageerd op de coronaviruspandemie, waarbij een meerderheid gelooft dat “het ergste nog moet komen” voor het eerst sinds begin mei.

Uit een CNN / SSRS-peiling die woensdag werd gepubliceerd en van 12 tot 15 augustus werd gehouden, blijkt dat slechts 40 procent van de Amerikanen denkt dat het ergste van COVID-19 achter de rug is, terwijl 55 procent zegt dat het in de toekomst erger zal worden.

Amerikanen zijn niet alleen ontevreden over de manier waarop president Donald Trump de pandemie heeft aangepakt (58 procent zegt dat ze de manier waarop hij de kwestie heeft geleid afkeuren), maar ze schamen zich ook voor de voortgang. Slechts 28 procent van de Amerikanen beschouwt zichzelf als ‘trots’ op de reactie van de Verenigde Staten op het coronavirus, terwijl 68 procent zegt dat ze ‘beschaamd’ zijn over hoe het land heeft geprobeerd (en grotendeels gefaald) om de verspreiding van de ziekte te voorkomen.

De goedkeuringsbeoordeling van Trump voor coronavirus is de ergste sinds CNN / SSRS de Amerikanen begon te vragen om hem te beoordelen op zijn reactie op het omgaan met de ziekte. Uit de peiling bleek ook dat 62 procent van de respondenten vond dat hij meer kon doen om de pandemie in de VS te bestrijden

Lees ook:  Een verenigde theorie van de griezelige esthetiek van de trump´s

Hoewel de meeste Amerikanen zeggen dat ze zich schamen voor de reactie van de VS op het coronavirus tot nu toe, lijkt Trump zelf dergelijke twijfels niet te hebben en blijft hij beschamende uitspraken doen over zijn prestaties bij het bestrijden van de pandemie. Maandag probeerde Trump bijvoorbeeld de crisis in de VS te bagatelliseren door te suggereren dat Nieuw-Zeeland, dat over de hele wereld wordt aangekondigd als een voorbeeld van hoe correct op COVID-19 moet worden gereageerd, met nieuwe moeilijkheden werd geconfronteerd.

Dat land, zei Trump tijdens een campagne-evenement in Minnesota , zag nu een “grote golf” van nieuwe gevallen. “Het is verschrikkelijk. Dat willen we niet, ”voegde Trump eraan toe.

De opmerking van Trump verwees blijkbaar naar een rapport dat Nieuw-Zeeland negen nieuwe gevallen van coronavirus had ontdekt nadat het eerder dit jaar het virus had uitgeroeid. Ter vergelijking: op de dag dat Trump de aandacht vestigde op de “grote golf” in Nieuw-Zeeland, diagnosticeerden de VS meer dan 40.000 nieuwe gevallen van COVID-19 en rapporteerden 542 nieuwe sterfgevallen.

Op dinsdag reageerde de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern op de opmerkingen van Trump van maandag en wees erop dat het aantal nieuwe gevallen waarnaar de president zinspeelde als een “grote golf” onvergelijkbaar was met wat er in de VS gebeurde.

Lees ook:  Trump draait opnieuw over de terugtrekking van Syrië

“Iedereen die hem volgt, zal vrij gemakkelijk inzien dat de negen gevallen in Nieuw-Zeeland op een dag niet te vergelijken zijn met de tienduizenden in de Verenigde Staten”, zei ze, eraan toevoegend dat Trump “overduidelijk ongelijk” had om een ​​dergelijke suggestie te doen.Comments

comments