Trump looft QAnon-samenzweringstheorie: ‘Ze vinden me erg leuk, wat ik waardeer’

Trump looft QAnon-samenzweringstheorie: ‘Ze vinden me erg leuk, wat ik waardeer’

20 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

QAnon is een extreemrechtse complottheorie die stelt dat Donald Trump de held is van een geheim plan om een ​​wereldwijde samenzwering van kindermisbruikers en kannibalen aan het licht te brengen en te arresteren. De FBI noemt het een binnenlandse terreurdreiging. De campagne van Trump heeft geflirt met QAnon en zijn aanhangers hebben zijn bijeenkomsten en evenementen geblokkeerd. Elf QAnon-aanhangers zijn kandidaat voor het Congres. Tijdens een persconferentie woensdag gaf Trump de beweging zijn zegen.

Gevraagd door een verslaggever wat hij van QAnon vindt, concentreerde Trump zich op hun liefde voor hem en verbond hij hun overtuigingen met zijn eigen agenda.

“Ik weet niet veel over de beweging, behalve dat ik begrijp dat ze me erg aardig vinden, wat ik waardeer… Ik heb gehoord dat het aan populariteit wint. En van wat ik hoor zijn dit mensen die door de straten van Portland kijken, ze kijken naar wat er in New York City is gebeurd … “, zei hij, dwalend over zijn anti-misdaadboodschap,” dit zijn mensen die niet graag zien wat er gebeurt. op plaatsen als Portland, in plaatsen als New York en Chicago.….

Dit zijn mensen die mij aardig vinden. En ze zouden ook graag zien dat problemen op deze gebieden, vooral de gebieden waar we het over hebben, verdwijnen…. Ik heb gehoord dat dit mensen zijn die van ons land houden. “

No Title

“They shut down things causing tremendous depression for those places are still shut down” — Trump whines about colleges canceling in-person classes because of coronavirus outbreaks pic.twitter.com/FXARxLBqF7

Lees ook:  We gaan weer banken redden: Nieuwe bubbels, toenemende schulden: voorbereiding op de komende crisis

Om er zeker van te zijn dat Trump wist wat hij onderschreef, volgde de verslaggever behulpzaam door Trump te informeren dat QAnon gelooft dat hij ‘in het geheim de wereld redt van een satanische sekte van kannibalen en pedofielen. Klinkt dat als iets waar je achter staat? “

Toen hij deze krankzinnige beschrijving kreeg, bevestigde Trump nogmaals dat hij het eens is met QAnon: “Is dat verondersteld een slechte zaak te zijn? Als ik kan helpen de wereld te redden van problemen, ben ik bereid dat te doen. Ik ben bereid mezelf daar buiten te zetten. En wij zijn. We redden de wereld van een radicaal linkse filosofie…. “

No Title

Trump is asked to shed light on his thoughts about about the lunatic QAnon conspiracy theory. Instead of denouncing it, he says, “I understand they like me very much, which I appreciate.””I’ve heard these are people who love our country,” he adds, coming close to an endorsement pic.twitter.com/gcvHvuqzIa

De Republikeinse partij beweegt al decennia naar rechts. Maar onder Trump identificeren zelfs erkende blanke supremacisten en nazi’s zich openlijk met Trump en herhalen ze zijn retoriek. Zijn promotie van complottheorieën is snel voortgeschreden: van ontkenning van klimaatwetenschap tot massale stemfraude tot Birtherisme tot verschillende wilde pseudowetenschappelijke overtuigingen over het coronavirus, er is geen ruimte meer tussen de partij van Trump en de verste uithoeken van extreemrechts.

Trump moedigt een nieuwe generatie extremisten aan die een publieke bedreiging vormen, niet alleen door hun controle over de regering, maar ook door de duizenden gevaarlijke en vaak bewapende maniakken die in hun naam werken.

Lees ook:  Wereldleiders reageren op de overwinning van Biden terwijl Amerikanen de straat op gaan om te vieren

Comments

comments