Aanbidt Amerika “een God van geld”?

Aanbidt Amerika “een God van geld”?

21 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Degene die je het meest dient, is degene die je echt aanbidt. In Amerika vallen we tegenwoordig niet echt op onze knieën en bidden we tot onze aandelenportefeuilles en het geld op onze bankrekeningen, maar is onze rijkdom belangrijker voor ons geworden dan iets anders? Het is algemeen bekend dat materieel comfort de meeste Amerikanen enorm motiveert. We hebben de neiging om te stemmen voor de politici waarvan we denken dat ze de beste zijn voor onze economie, we volgen religieus de prestaties van onze investeringen, en voor velen van ons zijn onze financiële doelen belangrijker voor ons dan al onze andere doelen. We willen wanhopig “het goed doen”, en we hebben de neiging om anderen te verheffen die het “goed doen”. Natuurlijk wordt ‘het goed doen’ in onze samenleving vooral in financiële termen gedefinieerd, en dat is buitengewoon jammer. Een arme man die zijn hele leven enorm van zijn familie en de mensen om hem heen heeft gehouden, wordt over het algemeen niet als ‘succesvol’ beschouwd, terwijl een miljardair die elke dag van zijn leven in emotionele ellende leeft, wordt opgevoed als een voorbeeld voor iedereen. van ons om te volgen. Onze prioriteiten zijn allemaal in de war, en ik geloof dat we uiteindelijk diep spijt zullen hebben van de grote liefde die we hebben ontwikkeld voor de door schulden aangewakkerde “welvaart” waar we al zoveel jaren van genieten.

In de Bergrede waarschuwde Jezus ons dat we geen twee meesters kunnen dienen …

“Niemand kan twee meesters dienen. Want ofwel zal hij de een haten en de ander liefhebben, ofwel zal hij zich aan de een hechten en de ander verachten. Je kunt God en geld niet dienen. “

Helaas hebben de meeste Amerikanen het lang geleden opgegeven om God te dienen. Tegenwoordig zijn de meesten van ons voornamelijk geïnteresseerd in het nastreven van geld, en dit heeft een samenleving gecreëerd die gevuld is met eindeloze hebzucht.

In zo’n omgeving is het gemakkelijk te begrijpen hoe de aandelenmarkt zo’n nationaal idool is geworden. We zijn erg trots op de prestaties van de aandelenmarkt, en op dinsdag bliezen krantenkoppen over het hele land vrolijk het feit uit dat de S&P 500  sloot op een recordhoogte ooit …

Dinsdag steeg de S&P 500 met 0,2% naar 3.389,78, waarmee hij het vorige hoogste punt van 19 februari overschaduwde en eindigde op het hoogste slotniveau ooit  . Dat betekent dat de bearmarkt van dit jaar, of een daling van meer dan 20% vanaf een piek, van de hoogte van februari naar de dieptepunten op 23 maart, de kortste in de geschiedenis was, volgens S&P Dow Jones Indices.

Het heeft natuurlijk helemaal geen zin dat de aandelenkoersen op dit moment het hoogste punt ooit bereiken.

We bevinden ons midden in de ergste economische neergang sinds de Grote Depressie van de jaren dertig, en  56,2 miljoen arbeiders  hebben de afgelopen 21 weken nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen ingediend.

Maar de Federal Reserve was absoluut vastbesloten om de financiële markten te redden toen ze begonnen te imploderen tijdens het begin van de COVID-19-pandemie, en de Fed is erin geslaagd die missie te volbrengen.

Met name de grote technologieaandelen hebben echt geprofiteerd van deze laatste rally, en op woensdag werd Apple zelfs  het eerste bedrijf van 2 biljoen dollar in de geschiedenis van de VS …

Hoogvliegende aandelen zoals Apple, Microsoft en Google-moederbedrijf Alphabet hebben  de rally van dit jaar gestimuleerd , waarbij ze de rest van de markt ver overtroffen, aangezien investeerders er sterk op wedden dat ze zouden kunnen zegevieren in een thuisblijvende economie. Op woensdag was technologiegigant Apple het eerste beursgenoteerde bedrijf dat een waarde van $ 2 biljoen bereikte.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenNu de aandelenkoersen enorm zijn gestegen, heeft dit de nettowaarden van de Amerikaanse tech-miljardairs de stratosfeer in gestuurd.

Als je de rijkdom van de 12 rijkste miljardairs van Amerika bij elkaar optelt, komt het nu op een totaal  van meer dan 1 biljoen dollar …

Nieuw onderzoek dat maandag door het Institute for Policy Studies is gepubliceerd, toont aan dat de twaalf rijkste Amerikaanse miljardairs nu gezamenlijk meer dan $ 1 biljoen aan rijkdom bezitten, een bevinding die een analist omschreef als ‘een verontrustende mijlpaal in de geschiedenis van de VS van geconcentreerde rijkdom en macht’.

Volgens IPS, een progressieve denktank, hebben de 12 grootste Amerikaanse miljardairs hun gecombineerde rijkdom met 40% zien stijgen – of $ 283 miljard – sinds het coronavirus zich midden maart snel over de VS begon te verspreiden, wat leidde tot wijdverbreide economische stilleggingen en massaal banenverlies .

Voor de meeste mensen in onze samenleving zijn deze miljardairs mensen die enorm bewonderd moeten worden.

In feite worden de meeste van hen behandeld als beroemdheden.

Tegenwoordig halen namen als Gates, Musk en Zuckerberg nog vaker nationale krantenkoppen dan onze meest gekoesterde Hollywoodsterren.

Ondertussen lijden tientallen miljoenen “gewone” Amerikanen diep. We hebben nog nooit een jaar gehad waarin meer dan 56 miljoen Amerikanen nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen hebben ingediend, en meer Amerikanen verliezen elke dag hun baan.

Achterstallige vorderingen op hypotheken stijgen in een zeer angstaanjagend tempo , tientallen miljoenen Amerikanen kunnen hun rekeningen niet meer betalen , voedselprijzen beginnen volledig uit de hand te lopen en hordes mensen trekken weg uit de grote steden aan beide kusten.

Decennia lang is de Amerikaanse middenklasse aan het eroderen, en nu versnelt dat proces snel. Een nieuwe studie heeft zelfs uitgewezen dat de gemiddelde Amerikaan nu 53 weken inkomen per jaar  nodig heeft om de basiskosten te betalen …

Zoals Bank of America opmerkt, was het leven voor de overgrote meerderheid van de arbeiders – dat wil zeggen degenen die de middenklasse van het land vormen – al precair, terwijl de recente covid-shutdowns de economie in verwarring hebben gebracht met miljoenen ontslagen en leefden van stimuleringscontroles van de overheid. vóór de pandemie, en nergens is dit duidelijker dan in de  Cost of Thriving Index.

Bedenk dat het in 1985 30 weken duurde bij het gemiddelde loon om grote vaste kosten te betalen, zoals huisvesting, gezondheidszorg, een auto en onderwijs; snel vooruit naar vandaag, wanneer het een wiskundig onmogelijke 53 weken van een 52-weekjaar kost om die dingen te kopen.

53 weken inkomen nodig hebben om alleen de basis te betalen, is een enorm probleem, want er zijn maar 52 weken in een jaar.

Helaas is deze nieuwe economische crisis nog maar net begonnen. De omstandigheden zullen de komende jaren veel, veel erger worden , en de economische pijn zal buiten de hitlijsten vallen.

Dus wat denk je dat er met onze samenleving gaat gebeuren als onze “god van het geld” eindelijk afbrokkelt?

Wanneer Amerikanen beseffen dat het ding waar ze meer dan iets anders voor hebben geleefd van hen is afgenomen, zullen we een landelijke driftbui zien die anders zal zijn dan alles wat we ooit eerder hebben gezien.

Uiteindelijk gaat het bij het leven niet om hoeveel spullen we kunnen krijgen of om hoeveel geld we op onze rekeningen kunnen zetten.

Helaas hebben we verschillende generaties Amerikanen grootgebracht die niet begrijpen wat er echt toe doet in het leven, en onze hele samenleving zal een zeer hoge prijs betalen voor onze nalatigheid.Comments

comments

Lees ook:  De onvoorbereide staten van Amerika