Trump zegt dat QAnon-volgers mensen zijn die ‘van ons land houden’

Trump zegt dat QAnon-volgers mensen zijn die ‘van ons land houden’

21 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Desgevraagd trok de president de waarheid achter de beweringen van de samenzweringsbeweging QAnon niet in twijfel. In plaats daarvan bood hij zijn hulp aan.

No Title

President Trump endorses conspiracy theory cult (Qanon) which predicts he will round up and murder his political rivals. pic.twitter.com/ijYVFrq06w

“Ik weet niet veel over de beweging, behalve dat ik begrijp dat ze me erg aardig vinden, wat ik op prijs stel. Maar ik weet niet veel over de beweging, maar ik heb gehoord dat het aan populariteit wint en van wat ik hoor zijn dit mensen die als ze naar de straten van Portland kijken, als ze kijken naar wat er in New York City gebeurde in de laatste zes maanden. of zeven maanden, maar dit begon zelfs vier jaar geleden toen ik hier kwam. Bijna vier jaar, kunt u het geloven? Dit zijn mensen die er niet van houden om te zien wat er gaande is in plaatsen als Portland en plaatsen als Chicago en New York en andere steden en staten en ik heb gehoord dat dit mensen zijn die van ons land houden en ze vinden het gewoon niet leuk om het te zien.

Dus ik weet er gewoon niets van, behalve dat ze me zogenaamd erg aardig vinden en ze zouden ook graag problemen op deze gebieden zien, vooral de gebieden waar we het over hebben, verdwijnen. Omdat er geen reden is waarom de Democraten niet kunnen optreden en als ze dat niet kunnen, zullen we de hele federale overheid sturen, of het nu troepen of politie is, wat ze maar willen. We lossen hun problemen op in 24 uur of minder, oké?

Verslaggever: De kern van de theorie is deze overtuiging dat u de wereld redt van deze satanische cultus van pedofielen en kannibalen. Klinkt dat als iets waar je achter staat?

Trump: Nou, dat heb ik niet gehoord. Maar eh, is dat een slechte zaak? Of iets goeds? Als ik kan helpen de wereld te redden van problemen, ben ik bereid het te doen. Ik ben bereid mezelf daar buiten te zetten.

En we zijn eigenlijk. We redden de wereld van de radicale linkse filosofie die dit land zal vernietigen en als dit land weg is, zal de rest van de wereld volgen.

Ik weet niet wat ik moet zeggen. Hij kreeg te horen dat QAnon gelooft dat hij de wereld redt van een satanische cultus van pedofielen en kannibalen en hij vroeg of dat een slechte zaak zou zijn. Hij gelooft dat het fijne mensen zijn die van ons land houden. Eerlijk gezegd, als Charlie Manson nog leefde en hij Trump onderschreef, zou Trump hem een ​​goede kerel noemen die de Hollywood-elites minachtte.

“QAnon complottheoretici verspreiden desinformatie en zorgen voor een klimaat van extremisme en paranoia, wat in sommige gevallen tot geweld heeft geleid. Het zou niet moeilijk moeten zijn om deze beweging te veroordelen ”, aldus Jonathan A. Greenblatt, de directeur van de Anti-Defamation League. “Het is ronduit gevaarlijk als een leider dit niet alleen weigert, maar zich ook afvraagt ​​of wat ze doen ‘een goede zaak’ is.”

Hoewel een meerderheid van de Amerikanen zegt onbekend te blijven met de bijzonderheden van de beweging – onderzoek toont aan dat mensen die sociale mediaplatforms zoals Twitter en Reddit gebruiken, eerder bekend zijn met QAnon – degenen die het gedrag van randgroepen bestuderen, hebben gewaarschuwd voor de macht om extremisme onder volgers te produceren.

QAnon is een grotere versie met veel tentakels van de samenzweringstheorie van Pizzagate , die ten onrechte beweerde dat Hillary Clinton een ring voor kindersekshandel exploiteerde vanuit de kelder van een pizzarestaurant in Washington, DC. In december 2016 werd een man die zei dat hij op jacht was naar bewijs van kindermishandeling, gearresteerd nadat hij een geweer in het restaurant had afgevuurd.

Aanhangers van QAnon overspoelen sociale-mediapagina’s vaak met memes en YouTube-video’s die zich richten op bekende figuren – zoals mevrouw Clinton en haar man, voormalig president Bill Clinton en de acteur Tom Hanks – met ongegronde beweringen over hun links naar kindermisbruik. De laatste tijd hebben activisten hashtags tegen kinderhandel gebruikt als rekruteringsinstrument.

“Het is niet alleen een complottheorie, dit is een binnenlandse extremistische beweging”, zegt Travis View, een presentator van ” QAnon Anonymous “, een podcast die de beweging wil verklaren. De heer View zei dat Twitter- en Facebook-pagina’s explodeerden met opmerkingen van vrolijke volgers na de opmerkingen van de heer Trump.

De heer View wees erop dat de president de vraag beantwoordde door het centrale uitgangspunt van de QAnon-theorie te ondersteunen – dat hij vecht tegen een kliek van linkse pedofielen – in plaats van het gebrek aan bewijs achter de beweging aan te pakken.

“Ze zijn erg bedreven in het interpreteren van elke opmerking van Trump als bevestiging”, zei Mr. View over de aanhangers van de beweging. “En Trump gaf heel terughoudend aan dat hij zou helpen als hij kon.”

Lees ook:  Eerste messenmoord in het nieuwe jaar: migranten slachten discobezoekers in Flensburg

In de afgelopen weken hebben platforms, waaronder Twitter en Facebook, zich haastig gemaakt om een ​​enorm aantal QAnon-gerelateerde accounts en fanpagina’s te ontmantelen, een beweging waarvan mensen die de beweging bestuderen zeggen dat het te weinig en te laat is. Op woensdag, na een recordhoeveelheid aan QAnon-gerelateerde groei op de site, zei Facebook dat het 790 QAnon-groepen had verwijderd en nog eens 1.950 groepen, 440 pagina’s en meer dan 10.000 Instagram-accounts beperkte.

Alleen al op Facebook is de activiteit op enkele van de grootste QAnon-groepen de afgelopen zes maanden met 200 tot 300 procent gestegen, volgens gegevens verzameld door The New York Times.

“We hebben groeiende bewegingen gezien die, hoewel ze niet rechtstreeks geweld organiseren, gewelddadige daden hebben gevierd, laten zien dat ze wapens hebben en suggereren dat ze die zullen gebruiken, of die individuele volgers hebben met patronen van gewelddadig gedrag”, zei Facebook in een verklaring, eraan toevoegend dat het zou ook QAnon-hashtags zoals #digitalarmy en #thestorm blokkeren.

Maar de beweging maakte lang geleden de sprong van sociale media: met tientallen QAnon-supporters die dit jaar voor het Congres lopen – waaronder een aantal die Republikeinse voorverkiezingen in Oregon en Georgië hebben gewonnen – klopt QAnon aan de deur van de reguliere politiek, en heeft dat gedaan met de hulp van de president.

De oorsprong van QAnon is duister. In oktober 2017 verscheen er een bericht op het prikbord van 4chan van een anoniem account dat zichzelf ‘Q Clearance Patriot’ noemde. Deze poster, die simpelweg bekend werd als “Q”, beweerde een inlichtingenofficier te zijn met toegang tot geheime informatie over een oorlog die de heer Trump voerde tegen de wereldwijde kliek.

Volgens de overlevering van QAnon werd Trump in 2016 door de beste militaire generaals gerekruteerd om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap om de criminele samenzwering van de cabal te doorbreken, haar controle over de politiek en de media te beëindigen en haar leden voor het gerecht te brengen.

Het bevat ook elementen van andere complottheorieën, waaronder beweringen over de moord op president John F. Kennedy, het bestaan ​​van UFO’s en de “truther” -beweging van 9/11.

Trump en zijn campagne flirten al jaren met de QAnon-beweging. Kayleigh McEnany, de perssecretaris van het Witte Huis, heeft supporters geïnterviewd in haar rol als woordvoerster van de Trump-campagne, waarbij ze beelden maakte die later werden gepromoot onder de supporters van de heer Trump.

“Als je één ding tegen de president zou kunnen zeggen, wat zou je dan zeggen?” Mevrouw McEnany zei tegen een supporter buiten een campagnebijeenkomst in februari, terwijl verschillende aanwezigen riepen: “Q!” De twee spraken over wat het betekende om een ​​”digitale soldaat” te zijn voor meneer Trump.

Lees ook:  ZIJN GEWAPENDE RECHTSE PROTESTEN EEN VOORBODE VAN HET FASCISME?

“Wie is Q?” antwoordde de man. Mevrouw McEnany zei dat ze het bericht zou doorgeven.

Van zijn kant heeft de president QAnon-centric content vaak opnieuw in zijn Twitter-feed geplaatst. En QAnon-volgers hebben berichten van Dan Scavino, de directeur van sociale media in het Witte Huis, lang geïnterpreteerd als het promoten van ironische symbolen die aan de beweging zijn gekoppeld.

“Ik ben helemaal niet verrast door zijn reactie, en ik denk ook niet dat de samenzweerders van QAnon verrast zijn. Het is angstaanjagend, ”zei Vanessa Bouché, universitair hoofddocent politieke wetenschappen aan de Texas Christian University, in een interview. “In een democratische samenleving nemen we beslissingen op basis van informatie. En als mensen deze leugens geloven, bevinden we ons in een zeer gevaarlijke positie. “

Vorige week tweette de heer Trump zijn steun aan Marjorie Taylor Greene , een QAnon-volgeling die haar eerste ronde van House in Georgië won, maar hij weigerde de beweging zelf rechtstreeks te omarmen tijdens een persconferentie van het Witte Huis.

‘Ze heeft veel gewonnen’, zei hij. “Ze komt uit een geweldige staat.”

Maar op Twitter onderschreef de heer Trump mevrouw Greene en noemde haar een “toekomstige Republikeinse ster” en “een echte WINNAAR!”

No Title

Congratulations to future Republican Star Marjorie Taylor Greene on a big Congressional primary win in Georgia against a very tough and smart opponent. Marjorie is strong on everything and never gives up – a real WINNER!

Lees ook:  Trump roept op tot geweld, waarschuwt de verkiezingsfunctionaris van Georgië

Comments

comments