De week van Trump corruptie

De week van Trump corruptie

22 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Terwijl de Democraten de afgelopen vier dagen een succesvolle conventie in virtuele telethon-stijl organiseerden, rende Donald Trump door het land en  zei  dat hij de verkiezingen niet kan verliezen, tenzij het ‘gemanipuleerd’ is, en hij  vertelde Fox News  dat hij van plan is om politie te sturen wat niet mag volgens het grondrecht. handhaving naar stembureaus, “naar democratische gebieden, niet naar de republikeinse gebieden, bijvoorbeeld. Het kan ook andersom zijn, maar ik betwijfel het. ” Hij is ook vrij veel  onderschreven  de samenzwering cult QAnon, zeggen dat ze zijn mensen die zoals hij “heel veel.” Donderdag  zag hij  nog een van zijn campagneleiders uit 2016 die door federale agenten in handboeien werden weggesleept.

No Title

Trump says that on election day he’s going to send law enforcement to polling locations pic.twitter.com/OpaYvUBY8P

Het zou gewoon weer een week in de surrealistische wereld van Donald Trump zijn als de verkiezingen niet voor de deur waren en zijn tirades behoorlijk serieus zijn geworden. Zeker, toen hij zag dat zijn voormalige strateeg van het Witte Huis en ‘CEO’ van de campagne, Steve Bannon, werd aangeklaagd op dezelfde dag dat een andere rechter  oordeelde dat  hij zijn belastingaangiften aan de New Yorkse aanklagers zou moeten overhandigen, zou de geest wellicht gefocust zijn.

Bannon en drie anderen werden aangeklaagd wegens federale aanklachten voor het naar verluidt overhevelen van meer dan een miljoen dollar aan kleine donateurs van de particuliere fondsenwervende groep We Build the Wall, die had beloofd dat al het geschonken geld zou worden besteed aan de gekoesterde grensmuur van president Trump. Dit soort dingen is een bekend thema in Trump World: bedenk dat hij vlak voordat hij in 2017 aantrad, een rechtszaak van $ 25 miljoen regelde over zijn frauduleuze Trump University.

In feite verschilt dit niet zo heel veel van de aanklachten waarmee  Trump te maken kan krijgen  van het kantoor van de officier van justitie in Manhattan met betrekking tot zijn licentie- en onroerendgoedprojecten. Er zijn aanwijzingen dat hij en anderen in de Trump-organisatie een verkeerde voorstelling van zaken hebben gegeven hoeveel van hun eigen geld op het spel stond bij andere potentiële kopers, banken en investeerders. En dan is er de vraag of ze belastingfraude hebben gepleegd. (Spoiler: vrijwel zeker, of dat al dan niet met succes kan worden vervolgd.)

Lees ook:  Het Fox News kruidvat

Trump beweerde donderdag dat hij altijd tegen het privémuurproject was dat Bannon in de problemen bracht, maar zijn imago was overal op de website van de groep te zien en Donald Trump Jr. staat op video  om  het te onderschrijven . Een van de bestuursleden, Kris Kobach – die de kortstondige commissie voor “kiezersfraude” leidde en steeds weer verkiezingen verliest thuis in Kansas – beweert ook op video   dat Trump hem vertelde dat het project zijn zegen had.

Een van de meer verdachte verbanden met deze zwendel was de niet-aflatende aandrang van Trump dat een bouwbedrijf uit North Dakota, Fisher Industries genaamd, het contract voor de officiële grensmuur zou krijgen. Volgens dit Washington Post-verhaal  uit mei 2019 eiste Trump dat het leger de baan aan dit obscure bedrijf zou toekennen, zelfs nadat het bod was afgewezen door het Army Corps of Engineers, dat ambtenaren van Binnenlandse Veiligheid alarmeerde over de schijn van corruptie. En raad eens?

Zelfs terwijl Trump aandringt op zijn bedrijf, is Fisher al begonnen met de bouw van een hekwerkgedeelte in Sunland Park, NM We Build the Wall, een non-profitorganisatie met prominente conservatieven die de president steunen – zijn medewerkers en  adviesraad zijn onder meer  voormalig adviseur van het Witte Huis, Stephen K Bannon, oprichter van Blackwater USA, Erik Prince, ex-congreslid Tom Tancredo en voormalig staatssecretaris van Kansas Kris Kobach – heeft geleid tot een poging om delen van de grensbarrière op privéterrein te bouwen met privégeld.

Jared Kushner zette Fisher Industries ook onder druk, maar uiteindelijk kreeg het bedrijf het overheidscontract niet. Het heeft uiteindelijk een klein stukje van de privémuur gebouwd dat als defect en gebrekkig is beschreven. Trump nam vorige maand afstand van het We Build the Wall-project, blijkbaar uit het niets, en zei dat hij er in de eerste plaats nooit in geloofde.

Lees ook:  MUST SEE: Het Lincoln Project heeft veel goede video's uitgebracht. Maar Don Winslow is een genie. Hij heeft Bruce.

No Title

No Description

Dit ruikt allemaal niet goed: hij heeft maandenlang de regering ertoe aangezet om dat bedrijf een contract van meerdere miljarden dollars te gunnen, en plotseling zorgt hun slechte werk ervoor dat hij ‘er slecht uitziet’.

Vrijdag zaggen we weer een  corrupte Trump-handlanger zien verschijnen  op Capitol Hill wanneer postmeester-generaal Louis DeJoy, een belangrijke Republikeinse donor, die getuigte voor de Senaat. De sabotage van de US Postal Service voorafgaand aan de verkiezingen is vrijwel zeker de meest corrupte daad die deze regering tot nu toe heeft ondernomen.

Trump gaf  openlijk toe  dat hij zich verzet tegen de financiering van het postkantoor om het stemmen per post tijdens de pandemie onmogelijk te maken. Het is vrij duidelijk dat het punt van  de verschillende “efficiëntieverbeteringen” die  DeJoy de afgelopen weken heeft geïmplementeerd, zoals het vernietigen van sorteermachines, het verwijderen van brievenbussen en het beëindigen van overuren voor postbodes, zijn ontworpen om het stemmen bij post-in moeilijk of onmogelijk te maken tijdens deze dodelijke pandemie.

Dit heeft natuurlijk ook tot gevolg gehad dat de postdienst werd veranderd in wat een eigenaar van een klein bedrijf die door de Los Angeles Times werd geïnterviewd,  omschreef  als ‘Armageddon’, met pakjes rottend voedsel en  dode kuikentjes  die zich opstapelden in postfaciliteiten en bezorgingen weken in plaats van dagen. DeJoy beweerde eerder deze week dat hij pas na de verkiezingen nog meer “efficiëntieverbeteringen” zou doorvoeren, maar rapporten uit het hele land suggereren dat de bezuinigingen op de dienstverlening doorgaan.

We kunnen verwachten dat DeJoy hierover wordt gevraagd tijdens de Senaatshoorzitting vrijdag en een Tweede Kamerhoorzitting op maandag. Laten we hopen dat de commissies hem ook vragen stellen over zijn gerapporteerde ontmoeting met de president eerder deze maand:

No Title

By the way, while we’re asking questions: Has DeJoy, since becoming Postmaster General, had conversations with anyone at the Trump campaign? In the political office at the White House? At the Trump Super PAC? The RNC? Have any of his aides? https://t.co/aiZDxgLwFf

Trump heeft gezegd dat hij DeJoy op die datum niet had ontmoet, wat vrijwel zeker een leugen is. Hoe groot is de kans dat Trump hem niet heeft verteld dat hij wilde dat het postkantoor kreupel werd gemaakt voorafgaand aan de verkiezingen om te voorkomen dat er per post wordt gestemd?

Lees ook:  De terugkeer van de democraten en het onafgesloten verleden

De corruptie van Trump heeft natuurlijk vaak een flagrante financiële component. Neem bijvoorbeeld zijn  afgebroken gok  om de G7-top te houden in zijn Trump National Doral-resort in Miami. Misschien is er voor hem een ​​geldinzet in de grensmuur en ook in het postkantoor. Maar om eerlijk te zijn, zijn corrupte gokken worden niet altijd gedreven door financieel gewin. Ze kunnen ook gaan over persoonlijk, politiek voordeel, ook al is dat vaak gebaseerd op een onwetend misverstand.

Volgens de Washington Post vloeide Trumps obsessie met de Fisher Industries, het obscure North Dakota-bedrijf, voort uit de frequente optredens van de CEO op Fox News, waarin hij beloofde dat hij de muur goedkoper en sneller zou kunnen bouwen dan wie dan ook. Trumps antipathie jegens het postkantoor dateert van vóór zijn paniek over het stemmen per post, en weerspiegelt zijn  waanvoorstelling  dat de CEO van Amazon, Jeff Bezos, zoveel rijker is dan Trump, omdat hij een liefje krijgt van de post.

Dit zijn slechts twee van de vele onzinnige en corrupte obsessies van Trump, die op zijn bevel worden nagestreefd door handlangers die vaak hun opdrachten kennen, maar ze toch uitvoeren. Een flink aantal van hen zijn betrapt op het betalen van de belastingbetalers en zijn op dit punt uiteindelijk hun baan kwijtgeraakt, en er is een schandelijke lijst van Trumps campagne-trawanten die zijn aangeklaagd of veroordeeld voor federale misdaden, waaraan Steve Bannon deze week zijn naam heeft toegevoegd.

Of de ondergeschikten van Trump nu worden gemotiveerd door opportunisme, carrièrisme of gewoon oude hebzucht, je moet jezelf afvragen waarom iemand zou tekenen om voor deze krankzinnige, kinderlijke president te werken. Misschien zal iemand Louis DeJoy die vraag stellen als hij op Capitol Hill verschijnt. Op dit punt verdient het land het te weten.Comments

comments