Door De Arrestatie Van Bannon Trilt Trump In Zijn Golfschoenen

Door De Arrestatie Van Bannon Trilt Trump In Zijn Golfschoenen

22 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De arrestatie van Steve Bannon, de laatste manager van de campagne van Donald Trump in 2016, donderdag, bevat krachtige boodschappen die angst zaaien in The Donald. De arrestatie van Bannon en drie anderen op beschuldigingen van fraude komt voort uit een paar DCReport- artikelen uit 2019 van Grant Stern.

Als federale aanklagers Bannon, een 66-jarige man die qua gezondheid of persoonlijkheid niet geschikt is voor de gevangenis, kunnen omdraaien, zou dat verwoestend zijn voor Trump. Hoewel de president immuniteit geniet tegen federale aanklachten, eindigt dat voorrecht op het moment dat zijn presidentschap dat doet.

Gedagvaardigde documenten zullen vrijwel zeker resulteren in de aanklacht tegen Trump.

De arrestatie van Bannon helpt ook te verklaren waarom Trump probeerde, en faalde, om zijn eigen man te installeren in het federale parket in Manhattan: Bannons fraudezaak met een liefdadigheidszwendel van $ 25 miljoen om een ​​muur te bouwen aan de Mexicaanse grens.

Die zaak is slechts een van de strafzaken die Trump persoonlijk bedreigen en die aanklagers in het zuidelijke district van New York nastreven. Elk van hen zou al op 21 januari kunnen resulteren in de aanklacht van Trump.

Naast Trump’s zeer slechte ochtend oordeelde rechter Victor Marrero van de federale districtsrechtbank donderdag dat de zakelijke en persoonlijke belastinggegevens van Trump sinds 2011 moeten worden overgedragen aan een grote staatsjury in Manhattan. Trump heeft geen immuniteit tegen strafrechtelijke vervolging door de staat. Zijn federale gratiebevoegdheid zou hem niet beschermen tegen strafrechtelijke vervolging door de staat.

Rechter Marrero deed er alles aan om de laatste poging van Trump om zijn belasting- en zakelijke gegevens te beschermen tegen het kantoor van de Manhattan District Attorney ‘frivool’ te noemen, wat volgens advocaten de meest vernietigende karakterisering is die een rechter kan maken over een juridisch argument.

Die gedagvaardigde gegevens zullen vrijwel zeker resulteren in de aanklacht tegen Trump en anderen voor jarenlange misdrijven inzake inkomstenbelasting in de staat New York en andere misdrijven, waaronder het vervalsen van bedrijfsgegevens, verzekeringsfraude en bankfraude.

Trump Advocaten beroep

De advocaten van Trump gingen onmiddellijk in beroep tegen de uitspraak van rechter Marrero bij het Second Circuit Court of Appeals, maar gezien de uitspraak van het Hooggerechtshof dat Trump niet boven de wet staat, vertraagt ​​dat alleen het onvermijdelijke. Als het hof van beroep zo snel handelt als rechter Marrero en het Hooggerechtshof weigert nog meer argumenten te horen, wat zeer waarschijnlijk lijkt, zouden openbare aanklagers de boekhoudkundige gegevens weken vóór de stemming van 3 november kunnen hebben, hoewel misschien niet op tijd om de grand jury om een ​​aanklacht te stemmen.

Mazars USA, het accountants- en belastingadviesbureau voor Trump, de Trump-organisatie en anderen om hem heen, zegt dat het de gegevens zal overdragen zodra het een definitief gerechtelijk bevel krijgt.

Lees ook:  Incompetentie is besmettelijk: het Witte Huis is besmet - en dat vertelt je alles

De zaak Manhattan vormt ook een bedreiging voor de oudere zus van Trump, Maryanne Trump Barry, die ontslag nam als senior rechter bij het Second Circuit Court of Appeals toen de gerechtelijke autoriteiten haar onderzochten om te bepalen of ze een seriële belastingfraude was in de Major League.

Door af te treden, sloot rechter Barry dat onderzoek af, een privilege dat rechters aan zichzelf uitbreiden, maar niet aan anderen.

Volgens The New York Times hebben aanklagers van Manhattan al verslagen van Deutsche Bank, de enige geldschieter van Trump . Deutsche Bank is berucht vanwege het witwassen van Russisch oligarchgeld in New York, Duitsland en de mediterrane eilandstaat Cyprus, een belangrijke enclave van rijke Russen.

Wie steunde Trump-leningen?

Een belangrijke vraag over Trump en zijn decennialange omgang met Russische criminelen en Kremlin-functionarissen is of zijn Deutsche Bank-leningen werden gecompenseerd door deposito’s of kredietbrieven van Russische belangen. Als dat zo is, zou dat zowel de bereidheid van de bank om de leningen te verstrekken verklaren als een belangrijke reden waarom Trump de Russische leider Vladimir Poetin bij elke gelegenheid prijst en zegt dat hij hem vertrouwt, maar niet de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Wat zeker het meest beangstigend is voor Trump, is de kwetsbaarheid van Bannon voor een pleidooiovereenkomst in ruil voor het uitdelen van de baas. Beschuldigde criminelen zoals Bannon kunnen vaak wegkomen met een klap op de pols, op voorwaarde dat ze iemand hogerop omdraaien. In het geval van Bannon is Trump de grote vis die hij aanklagers kan bieden.

Dit is dezelfde zorg die Trump had toen Jeffrey Epstein werd gearresteerd op basis van talloze beschuldigingen van verkrachting en andere seksuele misdrijven tegen minderjarige meisjes. Epstein stierf in federale hechtenis onder wat volgens ambtenaren een zelfmoord was, waarmee een einde kwam aan die bezorgdheid.

Epstein Procurer’s Arrestatie

De arrestatie zes weken geleden van Epstein’s vermeende procurer, Ghislaine Maxwell, deed echter de angst herleven dat Trump zou worden aangeklaagd als een vermoedelijke kinderverkrachter.

Trump heeft haar herhaaldelijk het beste gewenst. Dat is een zeer merkwaardige positie voor elke president om een ​​beschuldigde pedofiele mevrouw aan te nemen. Het staat ook in schril contrast met zijn wensgevangenis op vele anderen, te beginnen met zijn presidentiële tegenstander Hillary Clinton in 2016.

De arrestatie van Brannon betekent dat Trump nu zeker weet dat hij er niet in is geslaagd ons ministerie van Justitie om te zetten in een beschermingsracket voor zijn vrienden en een knuppel tegen zijn vijanden. Trump’s benoeming van William P. Barr als procureur-generaal heeft geresulteerd in ongekende pogingen om ons ministerie van Justitie in gevaar te brengen voor het persoonlijk voordeel van Trump.

Bij DCReport beschouwen we Barr als de specifieke advocaat van Trump, zijn opvolger van de beruchte Roy Cohn, maar met overheidsbevoegdheden.

De gehavende pogingen van Trump om Justitie te corrumperen, hebben in ieder geval de ruggengraat versterkt van de officieren van justitie die weten dat er geen eer is om te dienen in een do-as-your-verteld-systeem. Dat is goed voor het mandaat van onze grondwet voor gelijke gerechtigheid onder de wet en heel slecht nieuws voor Donald Trump.

Lees ook:  De keizerlijke rechtbank van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ-EU)

Comments

comments