Trump doet een aanval op de FDA omdat deze en veilig vaccin willen en dit is pas mogelijk na de verkiezingen

Trump doet een aanval op de FDA omdat deze en veilig vaccin willen en dit is pas mogelijk na de verkiezingen

22 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

President Trump schold de Food and Drug Administration (FDA) zaterdag uit en beweerde dat het bureau het voor farmaceutische bedrijven moeilijk maakte om mogelijke coronavirusvaccins en therapieën op mensen te testen.

In een tweet beschuldigde de president leden van het federale agentschap ook van trage pogingen om mogelijke vaccins en behandelingen voor COVID-19 te testen tot na de verkiezingen in november.

“De diepe staat, of wie dan ook, bij de FDA maakt het erg moeilijk voor farmaceutische bedrijven om mensen te krijgen om de vaccins en therapieën te testen. Uiteraard hopen ze het antwoord uit te stellen tot na 3 november. Moet focussen op snelheid en levens redden! ” Trump twitterde.

De president tagde FDA-commissaris Stephen Hahn in de tweet.

No Title

The deep state, or whoever, over at the FDA is making it very difficult for drug companies to get people in order to test the vaccines and therapeutics. Obviously, they are hoping to delay the answer until after November 3rd. Must focus on speed, and saving lives! @SteveFDA

Het was niet meteen duidelijk naar welk FDA-beleid Trump in zijn tweet verwees. Het bureau reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van The Hill. 

De tweet kwam nadat de regering deze week aankondigde dat het coronavirus-tests die door individuele laboratoria zijn ontwikkeld, zal worden gebruikt zonder beoordeling door de FDA , een stap die naar verluidt kwam nadat het Department of Health and Human Services (HHS) had vastgesteld dat de FDA niet bevoegd is om reguleren door laboratorium ontwikkelde tests voor elke aandoening, inclusief COVID-19.

FDA-functionarissen verzetten zich naar verluidt tegen de beslissing omdat sommige tests onjuist bleken te zijn, terwijl HHS-functionarissen zeiden dat het goedkeuringsproces van de FDA hun vermogen om tests te ontwikkelen en onmiddellijk vrij te geven, belemmerde. 

Lees ook:  Niets Is Zeker Dan De Dood, Belastingen En Infiltratie Door De Politie Van Amerikaanse Protesten

Peter Marks, directeur van het Center for Biologics Evaluation and Research van de FDA, dreigde deze week  af te treden  als het bureau een COVID-19-vaccin zou goedkeuren waarvan niet bewezen is dat het veilig en effectief is. Hij zei: “Ik kon niet toekijken en iets zien dat onveilig of ondoelmatig was en dat werd doorgevoerd.”

“Je moet beslissen waar je rode lijn is, en dat is mijn rode lijn”, zei hij tegen Reuters. “Ik zou me verplicht voelen [om af te treden] omdat ik daarmee het Amerikaanse publiek zou aangeven dat er iets mis is.”

Hahn zelf  beloofde eerder deze maand dat het bureau “niet zal bezuinigen” terwijl het racet om een ​​COVID-19-vaccin te ontwikkelen.

Democraten grepen de tweet van Trump zaterdag, waarbij wetgevers suggereerden dat dit de laatste trend was waarin de president het advies van zijn wetenschappelijke adviseurs negeerde.

“De gevaarlijke en losgeslagen samenzweringstheorieën van de president blijven onze artsen en wetenschappers ondermijnen en maken het moeilijker om op de pandemie te reageren”, twitterde Sen. Michael Bennet (D-Colo.). 

No Title

The president’s dangerous and unhinged conspiracy theories continue to undermine our doctors and scientists and make it more difficult to respond to the pandemic. pic.twitter.com/zdaLrKCu0X

Trump heeft eerder zijn scepsis uitgesproken over wat advies dat hij heeft gekregen van mensen zoals Anthony Fauci, de beste besmettelijke ziektedeskundige van de natie, en heeft vaak rooskleuriger opvattingen over de pandemie gegeven dan zijn gezondheidsadviseurs.

Lees ook:  Wil Trump Iran Aanvallen Voordat Hij Zijn Kantoor Verlaat, En Zo Ja, Hoe?

Comments

comments