Trump, zonder bewijs, beschuldigt de FDA van het uitstellen van proeven met het coronavirusvaccin

Trump, zonder bewijs, beschuldigt de FDA van het uitstellen van proeven met het coronavirusvaccin

22 augustus 2020 1 Door Indignatie redactie

Trump, zonder bewijs, beschuldigt de FDA van het uitstellen van proeven met het coronavirusvaccin en zet de chef van het bureau onder druk

No Title

The deep state, or whoever, over at the FDA is making it very difficult for drug companies to get people in order to test the vaccines and therapeutics. Obviously, they are hoping to delay the answer until after November 3rd. Must focus on speed, and saving lives! @SteveFDA

President Donald Trump beschuldigde zaterdag, zonder enig bewijs te leveren, de Amerikaanse Food and Drug Administration van het opzettelijk uitstellen van proeven met het coronavirusvaccin, waarbij hij de man die hij had uitgekozen onder druk zette om het bureau te leiden.

“De diepe staat, of wie dan ook, over aan de FDA maakt het erg moeilijk voor farmaceutische bedrijven om mensen met het oog op de vaccins en geneesmiddelen te testen,” Trump tweeted , de voortzetting van zijn ongegronde theorie dat er een “diepe staat” push ingebed in de overheidsbureaucratie die zijn herverkiezing tegenwerkt.
Hij beschuldigde de instantie van het uitstellen van een vaccin tegen het virus tot na de herfstverkiezingen door te tweeten: “Uiteraard hopen ze het antwoord uit te stellen tot na 3 november. Ze moeten zich concentreren op snelheid en het redden van levens!” Trump beëindigde zijn tweet door het Twitter-account te taggen van FDA-commissaris Dr. Stephen Hahn, die hij vorig jaar nomineerde om de rol op zich te nemen.
Hahn verzekerde de Amerikanen eerder deze maand dat het bureau “niet zal bezuinigen” om een ​​vaccin goed te keuren.
CNN heeft contact opgenomen met de FDA voor commentaar.
Huisvoorzitter Nancy Pelosi noemde de tweet van Trump zaterdag “zeer eng” en “een zeer gevaarlijke uitspraak”, en zei dat “zelfs voor hem het buiten de grenzen viel”.
“De FDA heeft de verantwoordelijkheid om medicijnen goed te keuren, te beoordelen op hun veiligheid en hun werkzaamheid, niet door een verklaring van het Witte Huis over snelheid en politisering van de FDA”, zei Pelosi tegen verslaggevers op Capitol Hill.
De Biotechnology Innovation Organization zei zaterdag dat de industrie “gretig” is om zo snel mogelijk een vaccin te leveren, maar “alleen zo snel kan bewegen als de wetenschap ons toestaat”.
“We zijn ervan overtuigd dat iedereen zo snel mogelijk beweegt om ervoor te zorgen dat elk vaccin of nieuwe therapie zowel veilig als effectief is voor patiënten”, zei Rich Masters, een woordvoerder van de biotechlobbygroep, in een verklaring.
Trump heeft beloofd dat er tegen het einde van het jaar een vaccin beschikbaar zou zijn, hoewel vaccinologen tegen CNN hebben verteld dat de tijdlijn onrealistisch is. En zijn laatste opmerkingen zullen de angst van sommige experts en Amerikanen niet wegnemen dat de regering zich zal haasten om een ​​vaccin te bereiden ten koste van de wetenschap en de veiligheid.
Een CNN-peiling in mei wees uit dat een derde van de Amerikanen zei dat ze niet zouden proberen om zich tegen Covid-19 te laten vaccineren, zelfs als het vaccin overal verkrijgbaar en goedkoop is.
De FDA voert de onderzoeken niet zelf uit, maar houdt in plaats daarvan toezicht op de mensen die dat wel doen , aldus het bureau. Zoals CNN eerder meldde , is één kandidaat-vaccin, ontwikkeld door Moderna en het National Institute of Allergy and Infectious Diseases, eind vorige maand overgegaan op fase 3 klinische onderzoeken.
Trump heeft tijdens de pandemie de richtlijnen van gezondheidsdeskundigen van de overheid, waaronder FDA-functionarissen, ondermijnd of afgewezen.
Trump promootte de antimalariamiddelen hydroxychloroquine en chloroquine als een Covid-19-behandeling, zelfs toen de FDA het publiek waarschuwde dat de medicijnen alleen in ziekenhuizen of klinische onderzoeken mogen worden gebruikt omdat ze dodelijk kunnen zijn of ernstige bijwerkingen kunnen veroorzaken. in juni, het agentschap ingetrokken haar noodgevallen vergunning voor hydroxychloroquine en chloroquine voor coronavirus behandeling, zeggen dat de drugs zijn waarschijnlijk niet effectief bij de behandeling van het virus op basis van de meest recente wetenschappelijke gegevens te zijn.
Nadat de FDA naar verluidt de vergunning voor noodgebruik voor herstellend plasma had stopgezet, suggereerde de president woensdag ook dat het een “politieke beslissing” had kunnen zijn.
“Omdat je daar veel mensen hebt die geen haast willen maken, omdat ze het willen doen na 3 november”, beweerde Trump.
Voormalig FDA-commissaris Robert Califf, die het agentschap leidde van februari 2016 tot januari 2017,
zei zaterdag in een reeks tweets dat “een van de geweldige dingen” van het agentschap is dat “beslissingen worden genomen door fulltime ambtenaren zonder conflicten”. Het is de taak van de FDA-commissaris, zei hij, om “deze kritische onafhankelijkheid te beschermen” van dat oordeel.
“Het is naïef om te geloven dat politiek geen deel uitmaakt van het plaatje – zowel Dems als Reps,” vervolgde hij. “Maar deze essentiële wetenschappelijke en volksgezondheidsbasis voor de FDA zijn essentieel voor ons welzijn als natie en voor de wereld, aangezien de FDA de enige instantie is die onafhankelijke analyse van de onbewerkte gegevens uitvoert.”
De president is geen onbekende om publiekelijk het medisch advies van de beste gezondheidsfunctionarissen van zijn regering in twijfel te trekken of op hen te mikken op Twitter.
Hoewel hij handhaaft heeft hij een goede relatie met de natie boven de besmettelijke ziekte expert, Dr. Anthony Fauci, Trump heeft genoemd Fauci “een beetje paniek zaaien,” retweeted een post die de naam Fauci een “fraude” en het Witte Huis verscheen om een gezamenlijke inspanning te leveren in diskrediet te brengen Fauci in het begin van de pandemie.
Trump bekritiseerde eerder deze maand ook Dr. Deborah Birx nadat de coördinator van de coronavirus-taskforce van het Witte Huis had gewaarschuwd dat de pandemie “buitengewoon wijdverbreid” is in de Verenigde Staten.
Dit verhaal is bijgewerkt met opmerkingen van voormalig FDA-commissaris Robert Califf en de Biotechnology Innovation Organization.
Lees ook:  PVV-leider Geert Wilders heeft gisteren fel uitgehaald naar de coronaspoedwet die het kabinet nog voor 1 juli door de Tweede en Eerste Kamer wil jassen. Net zoals de meeste andere oppositiepolitici is ook de geblondeerde Limburger een felle tegenstander van de wet: “Bezint eer ge begint, doe het niet! Gooi die wet de prullenbak in.”

Comments

comments