Anti-Trump Lincoln-project gaat ‘Goodyear’-advertentie uitzenden waarin president wordt aangevallen vanwege oproep tot boycot

Anti-Trump Lincoln-project gaat ‘Goodyear’-advertentie uitzenden waarin president wordt aangevallen vanwege oproep tot boycot

23 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Het Lincoln Project en de Republikeinse kiezers tegen Trump brengen een videoadvertentie uit met de naam “Goodyear” waarin president Donald Trump wordt aangevallen omdat hij heeft opgeroepen tot een boycot van de bandenmaker in Akron, Ohio.

Trump maakte deze week een enorme blunder door Goodyear Tire and Rubber Company aan te vallen. Gevestigd in Akron, Ohio, zou een oproep tot een “boycot”, vooral in deze tijden van economische onzekerheid, Trump de electorale stemmen van Ohio in november kunnen en moeten kosten.

Trump riep deze week op tot de boycot naar aanleiding van nieuwsberichten over een Goodyear-bandenfabriekstraining uit Topeka, Kansas, waarin staat dat werknemers geen MAGA- of Blue Lives Matter-kleding of ander politiek materiaal op de werkplek mogen dragen, maar wel steun kunnen tonen voor Black Lives Matter en LGBTQ-trots.

De Lincoln Project-advertentie, die digitaal en via tv uitzendingen wordt uitgezonden, maakt deel uit van een doorlopend partnerschap in Ohio: Operation Grant. Het Lincoln Project zei dat het van plan is om $ 425.000 te besteden aan het uitzenden van “Goodyear” van vrijdag tot en met volgende week in de mediamarkten in Cleveland, Akron en Youngstown in het noordoosten van Ohio.

Trump is ronduit bekritiseerd door democraten, vakbondsleiders en anderen in het grotere gebied van Akron omdat ze opriepen tot een Goodyear-boycot. Goodyear is een van Akron’s oudste en grootste werkgevers met ongeveer 3.000 mensen op het hoofdkantoor en ongeveer 60.000 andere werknemers over de hele wereld.

‘De president valt een Amerikaans bedrijf aan dat goedbetaalde banen biedt. Operatie Grant kon niet meer nodig zijn, ”zei Tim Miller, politiek directeur van Republikeinse kiezers tegen Trump, in een persbericht.

Reed Galen, mede-oprichter van The Lincoln Project, “Ohioans hebben al te maken met de stijgende werkloosheid als gevolg van de mislukte reactie van Trump op de COVID-19-pandemie. Het laatste dat ze nodig hebben, is de economische naschokken van een driftbui van de president. “

Het Lincoln Project bestaat uit huidige en voormalige Republikeinen die proberen Trump te verslaan bij de verkiezingen in november.

Goodyear Tire & Rubber Co. zei vervolgens dat de trainingsdia was gemaakt of goedgekeurd door de hoofdkantoren in Akron, maar lokaal was gemaakt voor een presentatie uitsluitend in de bandenfabriek Topeka, Kansas, om te proberen uit te leggen wat acceptabele werkkleding was.

Chief Executive Officer Rich Kramer zei donderdag in een brief aan klanten dat het bedrijf zijn beleid heeft verduidelijkt om werknemers kleding te laten dragen die Blue Lives Matter ondersteunt. Het bedrijf onderschrijft geen politieke organisaties, partijen of individuen en blijft werknemers vragen om geen steun te betuigen aan kandidaten of politieke partijen op de werkplek, zei Kramer. Het bedrijf ondersteunt wetshandhaving, zei hij.

Sommige conservatieve blogs hebben gezegd dat Trump acties ertoe lijkt te hebben geleid dat Goodyear zich terugtrok bij het bedrijf en werknemers vertelde dat ze Blue Lives Matter-kleding kunnen dragen die steun toont voor wetshandhaving.Lees ook:  Een tweede 'Arabische Opstand' is te laat in het Midden-Oosten...

Comments

comments