Bannon voegt zich bij de lange lijst van mensen die Trump pretendeert nauwelijks te kennen

Bannon voegt zich bij de lange lijst van mensen die Trump pretendeert nauwelijks te kennen

23 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Na de aanklacht van Steve Bannon zei Trump niet letterlijk: “Steve, wie?” maar hij kwam dichtbij.

Het duurde niet lang na de strafrechtelijke aanklacht van Steve Bannon dat Donald Trump de vragen van enkele journalisten in het Oval Office beantwoordde. Het is niet verrassend dat de president om zijn reactie werd gevraagd, en terwijl Trump niet letterlijk zei: “Steve, wie?” hij kwam dichtbij .

“Ik heb lange tijd niet met hem te maken gehad, zoals de meeste mensen in deze kamer weten. Hij was betrokken bij onze campagne. Hij werkte voor Goldman Sachs. Hij werkte voor veel bedrijven. Maar dat was hij wel. ook betrokken bij onze campagne, en voor een klein deel van de administratie, al heel vroeg. Ik heb helemaal niet met hem te maken gehad … [A] winst, Steve heeft een geweldige carrière gehad bij Goldman Sachs. Hij heeft een carrière gehad met veel andere mensen. Ik heb hem in de afgelopen jaren helemaal niet gezien – letterlijk jaren. “

Merk op, om de een of andere reden verwees hij tweemaal naar Goldman Sachs, een populaire bron voor leden van Team Trump.

Voor zover de realiteit ertoe doet, speelde Bannon een sleutelrol in de campagne van Trump, het transitieteam van Trump en het Witte Huis van Trump. Hij zou onder andere ook hebben geholpen bij het schrijven van de inaugurele rede van de president .

En hoewel het waar is dat Bannon niet langer deel uitmaakt van het West Wing-team, wendde de president zich tot Michael Pack – misschien wel het best bekend als een goede Bannon-bondgenoot toen Trump een betrouwbare conservatief moest vinden om Voice of America naar rechts te helpen verplaatsen. .

Wat ik echter grappig vind, is de frequentie waarmee Trump doet alsof hij zijn vrienden niet kent op het moment dat ze in de problemen komen. Eind vorig jaar beschreef de president bijvoorbeeld de Amerikaanse ambassadeur bij de Europese Unie Gordon Sondland – onderdeel van “een klein kader van ambassadeurs die rechtstreeks en regelmatig toegang hebben tot Trump” – als “een werkelijk goede man” en een “grote Amerikaans.”

Lees ook:  Bill Gates '' liefdadigheidsgift 'heeft hem buitensporige invloed in de corona -vaccins bezorgd

Kort daarna, toen Sondland verzeild raakte in het Oekraïne-schandaal dat leidde tot de afzetting van de president, zei Trump: “Laat me je vertellen, ik ken de heer nauwelijks.”

Een maand eerder zei Trump dat hij Igor Fruman en Lev Parnas niet kende na hun arrestaties, ondanks zijn eerdere interacties met hen.

Inderdaad, het is nogal een club. Zoals vaste lezers zich misschien herinneren , betoogde de president, nadat zijn voormalige persoonlijke advocaat, Michael Cohen, was aangeklaagd, in verwijzing naar de voormalige vice-president van de Trump-organisatie: ‘Michael Cohen was een PR-persoon die klein juridisch werk deed, heel werk.”

Rond dezelfde tijd, in de nasleep van de moord op Jamal Khashoggi, vertelde Trump naar verluidt zijn medewerkers dat hij Mohammed bin Salman ” nauwelijks kent “.

Toen Paulus Manafort werd aangeklaagd, bijvoorbeeld Trump vroegere campagne voorzitter werd enkele willekeurige medewerker “die een zeer beperkte rol gespeeld voor een zeer beperkte tijd.”

Toen de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Michael Flynn, gedwongen werd ontslag te nemen, besloot Team Trump dat hij “een voormalige ambtenaar van de Obama-regering” was die wat “vrijwilligerswerk” deed voor de president.

Carter Page werd beschreven als iemand die Trump ‘ niet kent’ . George Papadopoulos werd ontslagen als een ‘ koffiejongen’ . Trump World probeerde zelfs zijn associatie met Cambridge Analytica, het gegevensbedrijf van de Trump-campagne, te bagatelliseren .

Niemand buiten het Witte Huis neemt deze retoriek ooit serieus, maar het staat duidelijk op de eerste pagina van Trumps playbook, onthuld zelfs als iedereen weet dat het lachwekkend is.

Lees ook:  De nieuwe strafrechtelijke sancties van Amerika tegen Venezuela zijn een gevolg van zijn mislukte strategie voor het veranderen van regimes

Comments

comments