Het Witte Huis transformeert van people’s house naar campagneplaats

Het Witte Huis transformeert van people’s house naar campagneplaats

23 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Achter de schermen: het is in de moderne politiek ongekend dat het Witte Huis wordt gebruikt als locatie voor een expliciet politieke gebeurtenis. Hier is hoe de transformatie eruit heeft gezien.

WASHINGTON – Verschillende rijen podiumlichten waren te zien boven de koloniale ramen van de West Wing toen de zon vrijdag opkwam toen de atmosfeer van het Witte Huis voor het eerst begon over te gaan naar een puur politieke locatie .

Achter de schermen begonnen afgelopen week campagne- en congrespersoneel aan het Witte Huis South Lawn met het opzetten van lichten, luidsprekers en een podium dat zou worden gebruikt voor president Donald Trump om zijn dankwoord te houden als presidentskandidaat van de Republikeinse Partij. Vrachtwagens brachten lange metalen palen en balken aan en naast de rozentuin werd bouwmaterieel opgesteld.

Het is in de moderne politiek ongekend dat het Witte Huis wordt gebruikt als de locatie van een expliciet politieke gebeurtenis, waarbij voormalige presidenten enkele grenzen handhaven tussen het ambt van het presidentschap en hun biedingen voor herverkiezing.

Trump overtreedt die normen al maanden – hij valt de democratische rivaal Joe Biden aan vanuit de Rose Garden en speelt campagnevideo’s af in de briefingruimte van het Witte Huis – maar zijn prime-time congresadres zal de meest flagrante vervaging van de lijnen tot nu toe vertegenwoordigen.

Door het Witte Huis voor te stellen voor zijn dankwoord nadat de stijgende coronavirusgevallen hem dwongen zijn plannen voor een grote persoonlijke conventie te annuleren, zei Trump eerder deze maand dat het “een zeer gunstige locatie zou zijn die verreweg de goedkoopste locatie zou zijn. Er zou heel weinig zijn in termen van dat geweldige reizen, veiligheid met vliegtuigen en iedereen die overal heen zou vliegen. Ik denk dat het een heel handig idee zou zijn. “

Maar aangezien de toespraak van het congres een politieke activiteit is, zouden de kosten van reizen om het te bezorgen gedragen zijn door de campagne van Trump, niet door de belastingbetalers. De potentiële kosten en het ongemak weerhielden Trump er ook niet van om deze week vier andere campagnestops te maken in Pennsylvania, Arizona, Minnesota en Wisconsin.

Het grootste deel van de opstelling in het Witte Huis is uit het zicht gehouden. De ramen van een paar openslaande deuren die uitkijken op de Rozentuin waar verslaggevers normaal doorheen kunnen kijken, waren bedekt. Op een gegeven moment werden de deuren vrijdag even opengelaten, zodat men kon zien hoe bouwmachines en arbeiders rondliepen.

Dagen van bouw op het terrein van het Witte Huis zetten zelfs de gebruikelijke routine van de president op zijn kop. Trump was niet in staat om de Marine One-helikopter donderdag naar de luchtmachtbasis van Andrews te brengen, in plaats daarvan met een motor te rijden.

De podiumopstelling met bovenlichten leek half zo hoog als het Witte Huis en leek op die van een openluchtmuziekfestival, met grote luidsprekers aan de zijkant. In tegenstelling tot Biden wordt van Trump verwacht dat hij een zichtbaar live publiek heeft voor zijn opmerkingen, waaronder leden van het Congres.

Lees ook:  Trump heeft de feestdagen verpest, dus we maken een nieuwe

Ten minste één andere congresrede zal worden gehouden vanaf het terrein van het Witte Huis, waarbij first lady Melania Trump naar verwachting haar toespraak zal houden vanuit de onlangs gerenoveerde Rose Garden. Het nabijgelegen Trump-hotel zal dienen als werkruimte voor congrespersoneel.

Trump had aangedrongen om een ​​persoonlijke conventie te houden, eerst in North Carolina en vervolgens in Florida, maar annuleerde die plannen abrupt iets meer dan 30 dagen voordat het zou beginnen, waardoor personeelsleden zich haastten om met een alternatief plan te komen. Het was pas maandag dat Trump aankondigde dat hij zich voor zijn toespraak in het Witte Huis had gevestigd.

De Trump-campagne en het Republikeinse Nationale Comité hebben gezegd dat ze de federale overheid zullen terugbetalen voor alle gebruikte middelen van de belastingbetaler.

De advocaten van het Witte Huis hebben stafleden geïnformeerd over wat ze wel en niet kunnen doen als onderdeel van de planning en deelname van de conventie, en persmedewerkers van het Witte Huis zeiden vorige week snel dat ze niet betrokken waren bij de planning van de conventie buiten hun kantoordeuren, en vertelden verslaggevers dat ze eventuele vragen over de Trump-campagne.

Deze overheidspersoneel valt technisch onder de Hatch Act, die de politieke activiteiten beperkt die federale werknemers kunnen ondernemen om ervoor te zorgen dat federaal beleid op een onpartijdige manier wordt uitgevoerd en om federale werknemers te beschermen tegen politieke dwang.

Maar sommige assistenten erkenden dat het een moeilijke lijn is om te volgen.

“Zelfs in ongekende omstandigheden – het ziet er slecht uit”, gaf een Republikeinse functionaris toe.

Nadat de leden van het Congres ethische zorgen over het evenement hadden geuit, bracht Erica Hamrick, de plaatsvervangend hoofd van de Hatch Act-eenheid voor het Office of Special Counsel, een memo uit waarin stond dat er geen problemen waren met Trump die zijn toespraak vanuit het Witte Huis afleverde. hij en de vice-president vallen niet onder de Hatch Act. Maar ze had wel een waarschuwing voor andere stafleden die bij het evenement betrokken waren.

“De president en vicepresident vallen niet onder de bepalingen van de Hatch Act. Dienovereenkomstig verbiedt de Hatch Act president Trump niet om zijn RNC acceptatietoespraak te houden op gronden van het Witte Huis”, schreef Hamrick. “Medewerkers van het Witte Huis vallen echter onder de Hatch Act, dus er kunnen implicaties voor de Hatch Act zijn voor die medewerkers, afhankelijk van hun mate van betrokkenheid bij het evenement en hun positie in het Witte Huis.”

Ze zei dat werknemers niet zouden kunnen helpen bij de procedure of aanwezig zouden zijn terwijl ze dienst hebben of als het zou gebeuren in een federale kamer of gebouw. Maar de Hatch Act zou niet van toepassing zijn als de werknemers dit in hun vrije tijd deden en als het evenement op het gazon van het Witte Huis of in de woning werd gehouden.

Het is een mening die topadviseurs van Trump hebben omarmd.

“Ik heb in mijn persoonlijke hoedanigheid geholpen en ik zal zelf spreken”, zei Kellyanne Conway, adviseur van het Witte Huis, toen hem werd gevraagd wat ik van de conventie kon verwachten. “Ik denk dat je veel Amerikanen zult zien en horen wiens leven positief is beïnvloed en meetbaar en bijgevolg is veranderd door de inspanningen en het beleid van president Trump en vice-president Pence.”Lees ook:  Hoe zal COVID-19 onze wereld veranderen?

Comments

comments