QAnon-cultisten, aangemoedigd door Trump, verzamelen zich in Hollywood om gevaarlijke samenzweringen te verspreiden

QAnon-cultisten, aangemoedigd door Trump, verzamelen zich in Hollywood om gevaarlijke samenzweringen te verspreiden

23 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

QAnon-bijeenkomsten waren gepland op minstens 200 locaties in de VS op zaterdag.

LOS ANGELES – Honderden gelovigen van de gevaarlijke complottheorie QAnon rally in Hollywood op zaterdag, slechts enkele dagen nadat president Donald Trump prees de cult-achtige groep.

De demonstratie, die naar verluidt zou gaan over bewustwording van kindersekshandel, was grotendeels een gelegenheid voor aanhangers van QAnon om verschillende ongegronde complottheorieën te verspreiden; de groep heeft anti-mensenhandel berichten gecoöpteerd om meer mensen naar haar samenzweerderige web te lokken. De meeste demonstranten droegen geen maskers toen ze door Los Angeles marcheerden, waar duizenden mensen zijn omgekomen door COVID-19.

QAnon-gelovigen volgen de berichten van “Q”, een anonieme persoon die beweert een hoge ambtenaar te zijn die met Trump samenwerkt om een ​​vermeende kliek van satanisch aanbiddende pedofielen neer te halen die de hoogste niveaus van overheid, media en entertainment hebben geschonden. Hoewel dat de primaire overtuiging van QAnon-aanhangers lijkt te zijn, vouwen volgers vaak een breed scala aan andere ongegronde complottheorieën in. Hoe wild of absurd de theorie ook is, QAnon omarmt het allemaal.

Meer dan 200 Facebook- en Instagram-evenementen riepen zaterdag demonstranten op om het bewustzijn over kinderhandel in de VS te vergroten, zoals NBC News voor het eerst meldde . Hoewel dit een waardige zaak lijkt, speelt er iets sinister.

https://www.instagram.com/p/CEI-X-lgfI6/

“Dit gaat niet over pedofilie,” vertelde Whitney Phillips, een assistent-professor in communicatie en retorische studies aan de Syracuse University, aan NBC News. “Dit gaat niet over kinderbescherming. Dit gaat over een samenzweringstheorie die zichzelf in andere termen probeert te verwoorden om meer mensen betrokken en sympathiek te krijgen. ”

No Title

QAnon protesters now marching down Hollywood Blvd chanting “Defund Hollywood” and “Save Our Children.”The far-right conspiracy movement has gained massive ground during the pandemic: https://t.co/bDTxnksxZ8 pic.twitter.com/5wmqCHVUEd

In Hollywood zongen mensen “Defund Hollywood” en “Defund Pedowood” en droegen borden die een einde eisten aan de handel in kinderseks. Maar in gesprekken met HuffPost legden demonstranten al snel verbanden tussen mensenhandel en het samenzweringsnetwerk van QAnon.

Lees ook:  Larry Ellison, een van 's werelds rijkste mensen, vraagt ​​om een ​​tweede kans op een goed doel

Ouders brachten hun kinderen mee voor de rit, waaronder de 15-jarige Isis, die tegen HuffPost vertelde dat de “regering geheimen voor ons bewaart.”

‘Ze proberen ons onder een rots te houden’, zei ze. Op de vraag waar ze haar informatie vandaan haalt, zei Isis dat het komt door politici op tv te zien die ‘rare bewegingen maken met kinderen’.

Ondanks talloze signalen die verwijzen naar complottheorieën die geen verband houden met kinderhandel, zei de 47-jarige Kristen Cummins dat de bijeenkomst in de eerste plaats bedoeld was om bewustwording te creëren voor het probleem van seksuele uitbuiting van kinderen. Ze gelooft ook in QAnon, een beweging die volgens haar gaat over het ‘herstel van Amerika’.

“Ik hou van de hoop en het perspectief dat het biedt,” zei Cummins. “Ik vind het geweldig dat het niet deze negatieve, neergeslagen benadering is om agenda’s te forceren. Q is heel uitnodigend, inclusief. ”

Demonstranten verzamelden zich naast een In-N-Out Burger op Sunset Boulevard, waar ze een moment van 20 seconden stilte hielden, gevolgd door een vertolking van “Amazing Grace”.

No Title

QAnon protesters are carrying signs about pizzagate, adrenochrome & frazzledrip in Hollywood while chanting, “our children are not for sale” pic.twitter.com/NobiTl6Jv6

Angelita, 33, die weigerde haar achternaam te geven, zei dat ze QAnon begon te volgen vanwege haar wantrouwen in de media.

“Ik begon onderzoek te doen naar wat er echt aan de hand was, want wat ik op het nieuws zag, kwam niet overeen met wat ik zag in de wereld om me heen,” vertelde ze HuffPost, terwijl ze een QAnon-shirt droeg en een bord vasthield waarop stond: ” DE ECHTE PANDEMIE IS KINDERHANDEL. ”

Lees ook:  In opdracht van de regering denkt iedereen nu na over de 'anderhalve meter samenleving'

“Het gaat meer om een ​​mentaliteit”, voegde ze eraan toe. “Ik wil een kritische denker zijn, ik wil een waarheidzoeker zijn, in plaats van alleen maar te geloven in een artikel en wat het verhaal in het artikel is.”

Meerdere demonstranten die weigerden door HuffPost te worden geïnterviewd, namen later deel aan een gezang van: “Waar is de media?”

No Title

To wrap things up, the QAnon crowd just gathered on Sunset Blvd across from an In-N-Out Burger to sing “Amazing Grace,” apparently to honor all the world’s trafficked children.. pic.twitter.com/JayUvTOOtu

Wat ooit een lachwekkende samenzweringsbeweging was, heeft nu tot gevaarlijke gevolgen in de echte wereld geleid. In 2018 bracht een man zijn AR-15 en een gepantserde auto naar de Hoover Dam om te eisen dat de regering open zou komen voor vermeende misdaden die verband houden met QAnon-overtuigingen. In 2019 werd een door QAnon geobsedeerde man gearresteerd bij de moord op een spraakmakende maffiabaas. Een vrouw uit Colorado werd eerder dit jaar gearresteerd nadat ze naar verluidt had geprobeerd haar zoon te ontvoeren met de hulp van QAnon-volgers. In april arresteerde de politie van New York een vrouw die banden had met de QAnon-beweging en die 18 messen bij zich had en naar verluidt politieke figuren bedreigde.

Vorige week werd een vrouw uit Texas gearresteerd nadat ze naar verluidt haar auto had gebruikt om vreemden aan te vallen waarvan ze dacht dat het pedofielen waren. Zoals Right Wing Watch meldde , was de vrouw een gelovige van QAnon. De FBI heeft QAnon nu bestempeld als een binnenlandse terreurdreiging .

Lees ook:  Coronavirus: de terugkeer van "de grote angst voor de eigengerechtigen"

Bovendien is de dodelijke beweging nu de politiek op enkele van de hoogste niveaus binnengedrongen. In Oregon is de kandidaat van de Republikeinse Senaat, Jo Rae Perkins , een fervent voorstander van QAnon en vocht ze zelfs tegen haar eigen campagne om het complotnetwerk te promoten. In een interview met CNN dat zaterdag werd gepubliceerd, bleef ze QAnon prijzen, terwijl ze ten onrechte beweerde dat maskers geen bescherming bieden tegen COVID-19 en dat de meer dan 170.000 Amerikaanse sterfgevallen als gevolg van de ziekte waren “gemanipuleerd” in een poging om Trump pijn te doen.

Eerder deze maand won racistische QAnon-volgeling Marjorie Taylor Greene een tweede verkiezing in het 14e Congressional District van Georgië en zal daar in november op de stemming zijn.

Na haar overwinning prees Trump Greene in een tweet en noemde haar een “rijzende Republikeinse ster”. Toen hem werd gevraagd waarom hij een complottheoreticus vierde, omzeilde hij de vraag .

“Nou, ze deed het heel goed bij de verkiezingen”, zei Trump. “Ze won met veel, ze was erg populair, ze komt uit een geweldige staat en ze had een geweldige overwinning.”

Dagen later, toen een verslaggever hem vroeg of hij QAnon steunt, omhelsde Trump de groep ronduit .

“Ik weet niet veel over de beweging, behalve dat ik begrijp dat ze me erg aardig vinden, wat ik op prijs stel”, zei Trump woensdag. “Ik heb gehoord dat het aan populariteit wint. … Ik heb gehoord dat dit mensen zijn die van ons land houden. “Comments

comments