Trump kondigt ‘doorbraak’ coronavirus-therapeuticum aan, zegt het Witte Huis

Trump kondigt ‘doorbraak’ coronavirus-therapeuticum aan, zegt het Witte Huis

23 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

President Trump zal naar verwachting zondagavond een “grote therapeutische doorbraak” over het nieuwe coronavirus aankondigen, twitterde perssecretaris van het Witte Huis, Kayleigh McEnany.

“Persconferentie met president @realDonaldTrump morgen om 18.00 uur over een belangrijke therapeutische doorbraak van het China-virus,” tweette ze zaterdag laat en voegde eraan toe dat de secretaris van Health and Human Services Alex Azar en commissaris Stephen Hahn van de Food and Drug Administration (FDA) de evenement.

No Title

News conference with President @realDonaldTrump at 6 pm tomorrow concerning a major therapeutic breakthrough on the China Virus. Secretary Azar and Dr. Hahn will be in attendance.

Er werden geen andere details verstrekt.

Eerder op de dag zei Trump dat  de FDA “het erg moeilijk maakte voor farmaceutische bedrijven om mensen te krijgen om de vaccins en therapieën te testen.”

“Het is duidelijk dat ze het antwoord willen uitstellen tot na 3 november”, tweette hij, verwijzend naar de verkiezingen.

“De meeste focus op snelheid en het redden van levens!” voegde hij eraan toe, Hahn taggend.

No Title

The deep state, or whoever, over at the FDA is making it very difficult for drug companies to get people in order to test the vaccines and therapeutics. Obviously, they are hoping to delay the answer until after November 3rd. Must focus on speed, and saving lives! @SteveFDA

Lees ook:  Frans Timmermans toont zijn dictatoriale trekjes dat gaat ons geld kosten

“De FDA heeft de verantwoordelijkheid om medicijnen goed te keuren, te beoordelen op hun veiligheid en hun werkzaamheid, niet door een verklaring van het Witte Huis over snelheid en politisering van de FDA”, zei Pelosi tijdens een zeldzame persconferentie op zaterdag in het Capitool.

“Dit was een zeer gevaarlijke verklaring van de kant van de president”, voegde ze eraan toe. “Zelfs voor hem ging het verder dan het bleke in termen van hoe hij de gezondheid en het welzijn van het Amerikaanse volk in gevaar zou brengen.”

Trump’s opmerkingen kwamen voorafgaand aan de start van maandag aan de Republikeinse Nationale Conventie, waar hij opnieuw zal worden genomineerd als de GOP-presidentskandidaat.

Anthony Fauci, de beste infectieziekte-expert van het land, zei eind vorige maand dat hij “voorzichtig optimistisch” was dat een COVID-19-vaccin tegen het einde van het jaar klaar zal zijn en in 2021 op grote schaal zal worden verspreid onder Amerikanen.

Verschillende kandidaat-vaccins zijn momenteel in klinische proeven, en sommige zien er veelbelovend uit om een ​​niveau van bescherming tegen COVID-19 te bieden.

Hahn beloofde eerder deze maand dat  de VS niet zouden “bezuinigen” in hun race om een ​​coronavirusvaccin te ontwikkelen.

“Ik kan u verzekeren dat we niet zullen bezuinigen”, vertelde Hahn de American Medical Association in een video-briefing. “Al onze beslissingen zullen gebaseerd blijven op goede wetenschap en dezelfde zorgvuldige beraadslagingsprocessen die we altijd hebben gebruikt bij het beoordelen van medische producten.”

Volgens gegevens van de Johns Hopkins University hebben de VS ongeveer 5,7 miljoen gevallen van COVID-19, de ziekte veroorzaakt door het coronavirus , en meer dan 176.000 gerelateerde sterfgevallen geregistreerd .

Lees ook:  Obama beschuldigt Trump ervan te hebben geprobeerd de postdienst te 'knielen'

Comments

comments