Aanvallen op postsystemen zijn aanvallen op nationale soevereiniteit

Aanvallen op postsystemen zijn aanvallen op nationale soevereiniteit

24 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

De aanval van Donald Trump op de US Postal Service (USPS) is een aanval op de nationale soevereiniteit van de Verenigde Staten. Door het postsysteem op te blazen om het stemmen bij de verkiezingen van dit jaar te verstoren en door te vertrouwen op het stemmen per post tijdens de coronaviruspandemie, heeft Trump meer dan alleen een kritieke nationale infrastructuur ernstig beschadigd. Het Amerikaanse postkantoor is in de Amerikaanse grondwet vastgelegd als een beschermde overheidsdienst. Het postsysteem is geen bedrijf en het was nooit de bedoeling dat het er een was. Het is een dienst van de federale overheid aan haar burgers.

Amerika’s eerste postmeester-generaal, Benjamin Franklin, beschouwde de post als een lijm die de dertien Amerikaanse koloniën van Groot-Brittannië bij elkaar hield toen ze overgingen naar de Verenigde Staten van Amerika.

Trumps agressie tegen de grondwettelijk beschermde USPS is gedeeltelijk een poging om over te gaan tot privatisering van de USPS, wat gebeurde met de Britse Royal Mail in 2013, dankzij een besluit van de conservatieve regering. De politieke basis van Trump omvat een aantal extreemrechtse ‘soevereine burgers’, die de autoriteit of jurisdictie van de USPS niet erkennen om post te vervoeren en posttarieven vast te stellen, waardoor het postsysteem een ​​favoriet doelwit is voor de soevereine burgerbeweging en bijbehorende libertariërs .

Zelfs nu de wereld steeds meer afhankelijk is van elektronische post en digitale distributie van informatie, blijven landen hun uitgifte van postzegels door openbare, particuliere of hybride postautoriteiten handhaven. FedEx-, UPS- of DHL-verzendetiketten geven niet de geest van nationale soevereiniteit weer. Postzegels, eerste-dagomslagen en andere filatelistische instrumenten helpen om de trots van de burgers in hun land te wekken. De Europese Unie is misschien overgeschakeld van nationale valuta naar de euro, maar de lidstaten bleven hun eigen postsystemen handhaven die hun eigen postzegels uitgeven.

IJsland stopte met het afdrukken van nieuwe postzegels omdat de vraag naar digitale communicatie verminderde. IJsland, dat een rijke postgeschiedenis heeft, handhaaft echter zijn huidige voorraad postzegels en elimineert ze niet. In 2012, toen er oproepen waren om de productie van postzegels in Israël te beëindigen vanwege de dominantie van digitale communicatie, zei het hoofd van de Israeli Philatelic Service wat elke postmedewerker en mensen over de hele wereld bezighoudt: “Een postzegel heeft dezelfde status als een wisselgeld, de vlag of het volkslied. Het is een indicator van nationale soevereiniteit die beschermd moet worden. ” Postzegels werpen ook licht op de politieke en sociale kwesties die de regering en de bevolking van een land of territorium het meest zorgen baren.

In januari 1863, de eis van de Italiaanse postautoriteiten dat post afkomstig uit de onafhankelijke Republiek San Marino, een enclave omringd door Italië, op brieven Italiaanse postzegels zou hebben aangebracht wanneer deze naar Italië werden verzonden. Het eerste postverdrag tussen Italië en San Marino vereiste dat de post van San Marino Italiaanse postzegels bij zich had. Echter, de Sammarinese autoriteiten hebben Italiaanse postzegels met blauwe inkt op datum gestempeld: “REPUBLIEK SEAN MARINO.” Blauw is de nationale kleur van San Marino. De Italiaanse postautoriteiten maakten bezwaar tegen de annuleringszegel van San Marino en beweerden dat de blauwe inkt de Italiaanse postzegels aantastte. Het gekibbel tussen San Marino en Italië resulteerde in 1877 in een nieuw Sammarinees-Italiaans verdrag dat San Marino toestond zijn eigen postzegels uit te geven.

De term ‘postzegelland’ is verre van een pejoratief, maar werd gebruikt om ministaten als San Marino, Monaco, Liechtenstein, Vaticaanstad en zelfs extraterritoriale eigendommen van de Verenigde Naties in New York en Genève en de Soevereine Orde van Malta in Rome. Maar juist omdat deze politieke entiteiten hun eigen postsystemen in stand houden, draagt ​​dat bij aan hun legitimiteit als soevereiniteit.

Het eiland Man, Guernsey en Jersey onderhouden hun eigen postsystemen als een manier om aan de rest van de wereld te verklaren dat ze geen deel uitmaken van het Verenigd Koninkrijk, maar zelfbesturende kroonafhankelijkheden van de Britse koningin.

Lees ook:  Wacht er gevangenisstraf?: Salvini's martelaarschap en verlaten angst

Omgekeerd, wanneer een postsysteem wordt beperkt of gemarginaliseerd, is er een directe correlatie met verlies van soevereiniteit. De Oslo-akkoorden boden de Palestijnse Autoriteit de mogelijkheid om haar eigen postsysteem op te zetten. De voortdurende druk van Israël om de Palestijnse autoriteit te beperken, resulteerde echter in het feit dat Palestijnse postzegels “Palestijnse Raad” of “Palestijnse Autoriteit” moesten bevatten als de beschrijving van het land. Israël protesteerde toen de eerste Palestijnse postzegels in 1994 werden uitgegeven en de Palestijnen werden gedwongen hun postzegels te overdrukken met Jordaanse valutawaarden. Aanvankelijk herkende Israël geen Palestijnse postzegels, die alleen werden erkend door andere leden van de Arabische Liga. Israëlische en Amerikaanse druk op de Universal Postal Union (UPU), die Palestina niet als lidstaat toeliet, belemmerde ook de doeltreffendheid van de Palestijnse postautoriteit. In 2009, toen het bestuur van Palestina werd opgesplitst tussen de Westelijke Jordaanoever en Gaza, begonnen beide entiteiten hun eigen postzegels uit te geven, waarbij alleen de postzegels die door de Palestijnse Autoriteit in Ramallah waren geautoriseerd, internationaal werden erkend. De twee afzonderlijke postautoriteiten hebben Palestina de jure en de facto soevereiniteit verminderd, zoals bepaald in de Oslo-akkoorden.

Een van de redenen waarom de regering van de Verenigde Staten verschillende tribale naties, waarmee de VS internationale verdragen heeft ondertekend, verhindert om afzonderlijke postautoriteiten op te richten, is dat een dergelijke stap zou helpen om daadwerkelijke soevereiniteit over te brengen aan deze zogenaamde “soevereine” naties. De Verenigde Staten blijven de onafhankelijkheid van drie voormalige Amerikaanse trustgebieden in de Stille Oceaan beperken – de Marshalleilanden, Micronesië en Palau – door de feitelijke controle over hun postsystemen te behouden.

De postautoriteit en de soevereiniteitskwestie hebben ertoe geleid dat de spanningen tussen China en Vietnam over de eigendom van de Spratly- en Paracel-eilanden in de Zuid-Chinese Zee zijn aangewakkerd. In 2016 protesteerde Vietnam tegen China dat postzegels uitgaf ter herdenking van de “70ste verjaardag van het herstel” van de Spratly- en Paracel-eilanden. De Chinese postzegels beeldden vijf vuurtorens af die door China waren gebouwd op vijf Spratly Island-riffen, die Vietnam claimt als Truong Sa. Een van de eerste daden nadat de Verenigde Staten zich terugtrokken uit het conflict in Vietnam, was dat China de Paracel-eilanden bezette. Vietnam gelooft dat de postautoriteit synoniem is aan soevereiniteit. In 2014 opende Vietnam twee postkantoren op Sin h Ton Island en Truong Sa Island in de Spratly-archipel.

In 1982, toen Argentinië de Falklandeilanden, een Brits grondgebied, binnenviel, was een van de eerste daden van de Argentijnse regering om het postkantoor in Port Stanley, de Falklandhoofdstad, veilig te stellen. Het Argentijnse postpersoneel begon Falkland-post te annuleren met “Republica Argentina”. De UPU erkent echter geen buitenlandse cachet-annuleringen op postzegels en dergelijke post die vanuit de Falklands wordt verzonden, werd afgewezen en teruggestuurd door de postautoriteiten van andere landen. Daarna begonnen de Argentijnse postautoriteiten op de Falklands hun eigen postzegels te gebruiken totdat de Britse troepen de eilanden heroverden. Na de Argentijnse bezetting van de Falklandeilanden werden brieven of pakketten die via Buenos Aires naar de “Falklandeilanden” werden gestuurd door de Argentijnse postautoriteiten geretourneerd met het volgende cachet: “Terug naar afzender. De postdiensten naar de Falklandeilanden / Islas Malvinas, Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden zijn onderbroken vanwege de onwettige bezetting van deze eilanden door Groot-Brittannië. Deze eilanden maken deel uit van het grondgebied van de Republiek Argentinië en vallen onder haar soevereiniteit. ” Zelfs in oorlogstijd heeft de postautoriteit over territorium zowel een strategisch als tactisch voordeel.

De aanval op de US Postal Service door de regering-Trump is in feite een aanval in vredestijd op de nationale soevereiniteit van de Verenigde Staten.Lees ook:  De reguliere media verdoezelen oorlogsmisdaden

Comments

comments