De wanorde van de RNC is een microkosmos van alles wat Trump verkeerd heeft gedaan met het coronavirus

De wanorde van de RNC is een microkosmos van alles wat Trump verkeerd heeft gedaan met het coronavirus

24 augustus 2020 0 Door Indignatie redactie

Donald Trump had geen plan. Het resultaat is chaos.

De dag dat het begint, is er nog veel dat we niet weten over wat er zal gebeuren op de Republikeinse Nationale Conventie van 2020. Maar wat we doen, geeft aan dat het een circusachtige kwaliteit zal hebben.

Bevestigde sprekers zijn onder meer Patricia en Mark McCloskey, het St.Louis-echtpaar dat het meest bekend was vanwege het zwaaien met vuurwapens naar demonstranten eerder dit jaar, en voormalig Covington-katholieke student Nick Sandmann, die vorig jaar een symbool werd van blanke grieven nadat hij was gefilmd in een virale video van een confrontatie met Indiaanse demonstranten. President Trump zal waarschijnlijk zijn congres-afsluitende toespraak houden vanuit het Witte Huis, waarbij hij ethische zorgen en wetten die het gebruik van overheidseigendommen voor politiek gewin verbieden, negeert, terwijl andere evenementen zullen plaatsvinden op overheidsterrein dat gunstig gelegen is in de buurt van het hotel in het centrum van DC dat hij nog steeds bezit. en profiteert van. Zondag heeft de RNC een sprekerslijst uitgebracht – met Trump gepland om elke dag te verschijnen.

No Title

Half of the convention’s key speakers are the president and his family members? pic.twitter.com/293IJbsk80

“President Trump die de GOP-nominatie van het Witte Huis zou accepteren, zou volkomen ongekend zijn”, vertelde Jordan Libowitz, communicatiedirecteur van Citizens for Responsibility and Ethics in Washington, in een e-mail. “Door een politieke toespraak van deze omvang en zichtbaarheid op het terrein van het Witte Huis te houden, lijkt het alsof het een door de overheid gesanctioneerde gebeurtenis is, iets dat met meerdere wetten moet worden vermeden.”

Zo had het niet mogen zijn. Trump wilde zijn congresrede houden voor een volle arena van zijn aanhangers en deed zijn uiterste best om dit mogelijk te maken. Maar Covid-19 had andere plannen.

De achtergrond van de wanorde is de pandemie van het coronavirus , die ervoor zorgde dat de logistiek van de congressen deze zomer verschillende keren veranderde en ambtenaren dwong om op het laatste moment een evenement in elkaar te slaan. Maar in plaats van het werk te doen dat nodig is om het virus onder controle te krijgen en omvangrijke bijeenkomsten binnenshuis redelijk veilig te houden, ging Trump in op wishful thinking en weigerde hij te luisteren naar functionarissen, sommigen van binnen zijn eigen regering , die op het voor de hand liggende wezen: persoonsconventie die tijdens een pandemie wordt gehouden, kan een superspreader-evenement worden.

De chaos is een microkosmos van de reactie van Trump op het coronavirus. Kortetermijndenken droegen herhaaldelijk de dag door op een manier die de hoop van de president om triomfantelijk de benoeming van de Republikeinse president te accepteren ten overstaan ​​van een menigte aanhangers deed dalen.

No Title

The Republican National Convention starts Monday. There is STILL no information on the RNC site about what time it starts, who will be speaking … or anything else.

Uiteindelijk lijkt de Republikeinse Nationale Conventie waarschijnlijk te dienen als een symbool van alles wat Trump en zijn Republikeinse enablers verkeerd hebben gedaan.

Midden in een pandemie was het nooit een redelijk idee om een ​​groot RNC-extravaganza in North Carolina te houden

De Republikeinse conventie van 2020 zou oorspronkelijk plaatsvinden in North Carolina, een swing-staat die belangrijk is voor de hoop op herverkiezing van Trump. Maar toen gevallen van coronavirus in de staat in maart, april en mei begonnen aan te vallen, werd al snel duidelijk dat het niet verstandig zou zijn om tienduizenden mensen uit het hele land in een arena in Charlotte te stoppen.

Trump wilde het echter niet horen. In plaats van de realiteit te erkennen, probeerde hij de democratische gouverneur van de staat, Roy Cooper, sterk te bewapenen om de RNC door te laten gaan alsof de pandemie niet bestond.

“Helaas is de democraat-gouverneur, @RoyCooper, nog steeds in de bui en kan hij niet garanderen dat we in augustus volledig aanwezig zullen zijn in de Arena”, tweette Trump op 25 mei, voordat hij Cooper een ultimatum voorlegde.

“Met andere woorden, we zouden miljoenen dollars uitgeven aan het bouwen van de Arena volgens een zeer hoge standaard zonder zelfs maar te weten of de democratische gouverneur zou toestaan ​​dat de Republikeinse Partij de ruimte volledig bezet”, schreef hij. “Er worden plannen gemaakt door vele duizenden enthousiaste Republikeinen en anderen om in augustus naar het mooie North Carolina te gaan. Ze moeten onmiddellijk een antwoord krijgen van de gouverneur of de ruimte al dan niet volledig bezet mag zijn. “

No Title

I love the Great State of North Carolina, so much so that I insisted on having the Republican National Convention in Charlotte at the end of August. Unfortunately, Democrat Governor, @RoyCooperNC is still in Shutdown mood & unable to guarantee that by August we will be allowed…

Trump ging zelfs zo ver dat hij publiekelijk suggereerde dat Coopers onwil om de RNC volgens plan verder te laten gaan, deel uitmaakte van een politieke samenzwering tegen hem.

No Title

Trump accuses Gov. Roy Cooper (D) of acting “very suspiciously” by not committing to have the RNC in August in the teeth of a pandemic, while new coronavirus cases in his case are on the rise pic.twitter.com/MxGyh8FR4p

Een soortgelijk vleierij vond privé plaats. De Washington Post meldde dat Trump tijdens een telefoongesprek begin juni tegen Cooper zei dat hij ‘niet op een plek wilde zitten die voor 50 procent leeg is’ en daarom ‘geen sociale afstand kan doen’.

Lees ook:  Boris Johnson het schoothondje van Trump

“Ik denk dat andere staten het zullen doen”, zei Trump tijdens de oproep. “Anders annuleren we het hele verdomde ding.”

Cooper reageerde publiekelijk door beleefd te wijzen op de realiteit van de volksgezondheid – dat het onveilig zou zijn om het evenement in Charlotte te houden, tenzij de conventie ermee instemde de procedure drastisch te verminderen.

No Title

We have been committed to a safe RNC convention in North Carolina and it’s unfortunate they never agreed to scale down and make changes to keep people safe. Protecting public health and safety during this pandemic is a priority.

Cooper gaf geen krimp, en iets meer dan een week later kondigde de RNC aan dat het grootste deel van de conventie zou worden verplaatst naar Florida, een staat die wordt gerund door de Trump-liefhebbende gouverneur Ron DeSantis, die op dezelfde manier bereid was de volksgezondheid te negeren voor de omwille van de waargenomen economische winst op korte termijn.

Maar de gebeurtenissen in de komende maand zouden duidelijk maken dat ook een congres in Jacksonville een slecht idee was.

Trump’s Tulsa-debacle was een casestudy over wat je niet moet doen

Op 20 juni probeerde Trump zijn afbrekende herverkiezingscampagne te verjongen met een bijeenkomst in Tulsa, Oklahoma, die bedoeld was om te symboliseren hoe het leven in Amerika weer normaal werd. Maar het werd een ramp.

Na weken van enorme Trump-campagnehype kwamen slechts ongeveer 6.200 mensen naar het BOK Center, dat ongeveer 19.000 herbergt. Erger nog, het besluit van de Trump-campagne om waarschuwingen van volksgezondheidsdeskundigen te negeren, heeft waarschijnlijk geleid tot een piek in gevallen van coronavirus in het gebied.

“In de afgelopen dagen hebben we bijna 500 nieuwe gevallen gezien, en we hebben iets meer dan twee weken geleden verschillende grote evenementen gehad, dus ik denk dat we gewoon de punten met elkaar verbinden”, zei Dr. Bruce Dart, directeur van de gezondheidsafdeling van Tulsa City / County. dagen na de bijeenkomst, volgens de Associated Press .

Herman Cain, een prominente Trump-supporter die zonder masker op de bijeenkomst werd gefotografeerd, contracteerde Covid-19 na de bijeenkomst en stierf. En in plaats van al het mogelijke te doen om mensen veilig te houden, werden de campagnemedewerkers van Trump gefilmd en werden duizenden “Zit hier niet, alsjeblieft!” stickers bedoeld om rallygangers aan te moedigen tot sociale afstand.

Het debacle in Tulsa illustreerde alle risico’s die gepaard gaan met het organiseren van grote persoonlijke bijeenkomsten zoals de RNC tijdens een pandemie. Ondertussen is de situatie van het coronavirus in Florida verder uit de hand gelopen.

Het noodlottige plan van Jacksonville toonde aan dat je je niet door een pandemie heen kunt bruisen

Toen Jacksonville in juni werd aangekondigd als de nieuwe site van de RNC, begonnen nieuwe dagelijkse coronavirusgevallen in de staat net te stijgen naar ongeveer 2.000. Op 4 juli was dat aantal gestegen tot meer dan 11.000.

Op 7 juli bagatelliseerde Trump de verslechterende situatie in Florida en sprak de hoop uit dat de RNC-show zou doorgaan, waarbij hij vertelde dat gevallen van verslaggevers “zouden mislukken”.

Maar nieuwe gevallen begonnen wekenlang niet naar beneden te gaan. Ten slotte kondigde Trump op 23 juli – een dag waarop er meer dan 10.000 nieuwe gevallen in Florida waren en 173 doden – aan dat de stekker uit het plan van Florida werd getrokken.

Terwijl de president tegen verslaggevers zei dat “er in ons land niets belangrijker is dan onze mensen te beschermen”, meldde CNN dat het debacle in Tulsa een rol speelde bij zijn beslissing:

Ondanks de aandrang om ze te negeren, keek Trump nauwlettend toe terwijl verschillende Republikeinse wetgevers zeiden dat ze niet naar Jacksonville gingen of overwogen om niet te gaan, zei een bekende. Trump was op zijn hoede voor een schaars bezoek aan de conventie. Nog maar een maand geleden speelde de Trump-campagne de verwachtingen voor een enorme menigte bij de eerste bijeenkomst van de president sinds de pandemie begon, maar die menigten in Tulsa, Oklahoma, waren veel kleiner dan verwacht.

Op dezelfde manier meldde de New York Times op 24 juli dat “Trump’s politieke topadviseurs er al van overtuigd waren geraakt dat de conventie een grotere kans had om gênante nieuwsverhalen te genereren – zoals zijn recente, mislukte bijeenkomst in Tulsa, Oklahoma. – dan een sprongetje. in de peilingen. “

Maar tegen die tijd was er nog maar een maand voor de RNC. De aankondiging van Trump bracht de procedure in een liminale staat totdat ambtenaren eindelijk de realiteit onder ogen kwamen en late plannen begonnen te maken voor een virtueel evenement.

Het contrast met de DNC is leerzaam

De chaos van de RNC staat in contrast met de meer realistische benadering van het Democratic National Committee, dat in juni aankondigde dat het Democratic National Committee dit jaar bijna volledig virtueel zou zijn. De conventie verliep zonder al te grote problemen, met veel positieve recensies.

Of de RNC uiteindelijk op dezelfde manier zal verlopen, valt nog te bezien. Maar een ding dat kan worden gezegd, is dat als Trump deze maand een persoonlijke conventie wilde hebben, hij het werk in februari, maart en april moest doen. In plaats daarvan bracht hij die tijd door met erop te staan ​​dat het virus vanzelf zou verdwijnen en het geld door te geven aan gouverneurs die niet over de middelen en jurisdictie beschikken om een ​​pandemie aan te pakken die economieën heeft gesloten en zich als een lopend vuurtje over de staatsgrenzen heeft verspreid.

Dus nu, in plaats van te dienen als een symbool van de successen van Trump, zal de RNC dienen als een symbool van alles wat hij verkeerd heeft gedaan. Terwijl andere landen scholen en zelfs sportevenementen met fans heropenen , blijven de VS 40.000 of meer nieuwe gevallen van coronavirus per dag melden.

Trump heeft geen plan om het virus onder controle te krijgen. Integendeel, hij blijft volhouden dat het virus vanzelf zal verdwijnen – hetzelfde punt waarop hij meer dan 176.000 doden geleden gebruikte tijdens de vroege dagen van de pandemie.

No Title

Trump is still delusionally insisting that Covid will go away on its own pic.twitter.com/gzLRT1CVnK

De pandemie is het overheersende probleem in het Amerikaanse leven geworden. Het vertegenwoordigt ook de mislukkingen van Trump. En dus in plaats van met de realiteit om te gaan, lijken Trump en RNC-functionarissen nu de intentie te hebben om van de 2020-conventie een ander cultureel oorlogsspektakel te maken.Lees ook:  Samenzweringstheorieën, uitgelegd

Comments

comments